Home
Blog
Better Places blogs

Reisinspiratie

19 blogs over rondreizen met Better Places
· Laurens Taekema
6 verrassende bestemmingen binnen Europa als alternatief voor een verre reis
Zeg maar dag tegen die lange oncomfortabele vliegreis, vervelende jetlag en torenhoge CO2-uitstoot. Pak de (elektrische) auto, trein of korte vlucht voor een onvergetelijke reis binnen Europa. Dat zelfs de doorgewinterde reiziger in Europa verrast kan worden, laat reisspecialist Better Places zien met uniek aanbod aan maatwerk reizen dichter bij huis. Want wat denk je van hiken in de Dinarische Alpen, beren spotten in Roemenië of ontspannen aan ongerepte stranden in Albanië? Laat je voor je volgende vakantie inspireren door deze zes topbestemmingen binnen Europa.
· Laurens Taekema
5 unieke wandelreizen in een kleine groep van Better Places
Spectaculaire landschappen, kleinschalige accommodaties en de gezelligheid van gelijkgestemden: dat zijn de ingrediënten van de groepswandelreizen van Better Places. De specialist in individuele reizen op maat introduceerde afgelopen jaar twee wandelreizen in een kleine groep naar Oostenrijk en de Balkan. Vanwege het grote succes staan er dit jaar nog meer bijzondere wandelreizen op het programma. Avontuurlijke en goed verzorgde wandeltochten waarbij je met een kleine groep en een ervaren gids op pad gaat. We lichten vijf reizen uit!
· Redactie
Avontuurlijke bestemmingen in Oost-Europa
Omdat een avontuurlijke reis niet altijd naar de andere kant van de wereld hoeft te zijn, kan je vanaf nu ook Europese bestemmingen bezoeken met Better Places. Bekijk waar je naartoe kunt met deze fijne reisorganisatie!
· Redactie
Tips voor vervoer: zo maak je de mooiste rondreis Cuba
Droom jij ook van Cuba? Van de sfeervolle straten, de groene tabaksvelden en de klassieke Amerikaanse auto’s? Lees dan verder!
· Redactie
Waarom je je reis naar Cuba beter van tevoren kunt regelen
Oude Amerikaanse auto’s, koloniale stadjes, vervallen straten, cowboys te paard…Reizen in Cuba is een stap terug in de tijd zetten.
· Redactie
Vijf reistips voor Nepal
Ben je gek op de natuur, maar heb je ook interesse in culture highlights? Dan is Nepal een ideale reisbestemming! En  voor een prachtige Nepal reis hebben wij 5 goede tips voor je.
· Redactie
Duurzaam reizen: wat levert het jou als reiziger op?
Duurzaam reizen bekent dat je tijdens je reis zoveel mogelijk rekening houdt met het milieu, de natuur, de dieren en de lokale bevolking. Je denkt na over de keuzes die je maakt en kiest de opties die zo min mogelijk schade veroorzaken. Deze praktische tips voor verantwoord reizen zijn niet alleen goed voor je bestemming, maar leveren jou ook nog eens een mooiere reis op.
· Redactie
Rondreizen op Jamaica: hoe doe je dat?
Jamaica is populair bij strandliefhebbers, maar deze Caribische parel heeft zo veel meer te bieden dan alleen prachtige stranden. Watervallen en rivieren verschuilen zich in de groene heuvels van het binnenland.
· Redactie
Better Places: Een kijkje achter de schermen
In deze nieuwe "Een kijkje achter de schermen" zijn we op bezoek bij reisorganisatie Better Places. Oprichtster Saskia Griep vertelt ons hoe Better Places haar reizigers met behulp van lokale reisexperts een unieke ervaring geeft.
· Redactie
Flores: Jurassic Park met witte stranden
Denk je aan Indonesië, dan denk je al snel aan Java en Bali. Maar wil je ook de onbekendere kant van het land ontdekken, kies dan voor het prachtige eiland Flores. Hier vind je kleurrijke kratermeren, rokende vulkanen, woeste jungle, traditionele dorpen en prachtige stranden. Het beste wat Indonesië te bieden heeft in één eiland, ideaal voor een afwisselende roadtrip.
· Redactie
Insider tips voor het verborgen Himalaya-koninkrijk Bhutan
Eeuwenlang was Bhutan afgesloten van de buitenwereld. Dat maakt reizen door dit kleine Himalaya-koninkrijk een bijzondere ervaring. In Bhutan zijn tradities nog springlevend, maak je kennis met goden en koningen en ontdek je een unieke cultuur. Neem daarbij de schitterende berglandschappen en je kunt rekenen op een reis waarbij de hoogtepunten elkaar afwisselen. Pelden, de lokale expert van reisorganisatie Better Places geeft zijn insider tips voor een onvergetelijke trip.
· Redactie
Insider tips voor een unieke reis door Nicaragua
Of je nu van vulkanen, regenwoud of steden houdt, Nicaragua heeft het allemaal. Het land is enorm veelzijdig en in een paar weken maak je er kennis met het beste wat Latijns-Amerika te bieden heeft.
· Redactie
Suriname: een mix van exotische culturen en ongerepte jungle
Suriname is een unieke reisbestemming. Het land heeft een exotische mix van culturen, maar toch wordt er gewoon Nederlands gesproken. Suriname heeft ongerepte jungle, brede rivieren, bergen en volop mogelijkheden om helemaal off the beaten track te gaan.
· Redactie
De koffieroute, hèt alternatief voor de Inca Trail naar Machu Picchu
Ga je naar Peru, dan wil je Machu Picchu zien. Deze prachtige Inca-stad kun je via verschillende routes bereiken. De meest bekende route is de Inca Trail. Maar de Inca Trail is populair en daardoor soms moeilijk te boeken. De koffieroute is een goed alternatief!
· Redactie
Madagaskar: insider tips voor een uniek eiland
Het is het oudste eiland ter wereld: Madagaskar. 80% van de flora en fauna is endemisch en komt alleen in dit land voor. De bevolking is een unieke mix van Indonesiërs en Afrikanen en de natuur is enorm gevarieerd.
· Redactie
Colombia: insider tips voor een onontdekte parel
Werd Colombia een paar jaar geleden nog vooral gezien als gevaarlijk, inmiddels staat het land er heel anders voor. Wil je een bijzonder land ontdekken dat werkelijk alles te bieden heeft? Ga dan nu naar Colombia.
· Redactie
Leer het lokale leven in Peru van dichtbij kennen
De oude Inca-tempels, met Machu Picchu als onbetwist hoogtepunt. De historische stad Cusco. De ruige Andes en de stomende Amazone. Vulkanen, het meer van Titicaca en een kleurrijke cultuur. Peru is een reisbestemming met een eindeloze lijst highlights.
· Redactie
Maak nú een reis door authentiek Cuba – voordat het te laat is
Er is geen ander land ter wereld dat op Cuba lijkt. Cuba is uniek. Hier vind je geen reclame, neonborden of merken. Wél oude Amerikaanse auto’s, fotogenieke vervallen straten, lokale sigarenmakers en het gevoel alsof je een grote stap terug in de tijd hebt gezet. Wil je het oorspronkelijke Cuba nog zien, dan moet je nu gaan. Want nu de Verenigde Staten en Cuba hun diplomatieke betrekkingen gaan herstellen zal het land snel veranderen.
· Redactie
Het andere Bali
Druk, toeristisch, te populair. Dat wordt vaak gezegd over Bali. En de zuidkust is inderdaad overspoeld door toeristen. Maar Bali is veel meer dan alleen strand en feesten.

Archief

>