Home
Blog
September 2013

Reisinspiratie

42 blogs geschreven in september 2013
· Redactie
Skiën op je eigen privé berg
Skiërs die deze winter verblijven in het Zwitserse Tschuggen Grand hotel kunnen gebruik maken van een bijzondere faciliteit: exclusief gebruik van de aangrenzende bergen!
· Redactie
Verblijf gratis in Sydney's 'Instagram hotel'
Sydney's 1888 hotel heeft zichzelf 's werelds eerste 'Instagram hotel' genoemd en laat gasten met meer dan 10.000 volgers op Instagram een nacht gratis overnachten.
· Redactie
VIDEO: Zuid-Amerikaanse landschappen
Drie filmmakers uit Duitsland trokken drie maanden met hun camera's en Land Rover door Zuid-Amerika en maakten daar een video van. Het resultaat mag er wezen!
· Redactie
Top 5 ijshotels ter wereld
Omarm je graag de kou, dan is een overnachting in een ijshotel een bijzondere ervaring om mee te maken. De mooiste ijshotels ter wereld vind je in onze top 5.
· Redactie
Een weekendje Berlijn
Wat doe je in Berlijn als je er slechts een weekend te besteden hebt? In dit artikel zetten we de 'must-sees' voor je op een rij en geven we je tips voor een geslaagd weekend in Berlijn!
· Redactie
De lelijkste dieren op aarde
Om lelijke dieren die met uitsterven worden bedreigd onder de aandacht te brengen riep de Ugly Animal Preservation Society deze maand een competitie uit, waarbij deelnemers konden stemmen op het lelijkste dier ter wereld.
· Redactie
Dit platform in de Noordzee is een land
Het voormalig marineplatform op de foto hierboven is een zelfuitgeroepen micronatie, negen kilometer van de Engelse oostkust, genaamd 'Principality of Sealand'. Het land beschikt over een eigen vlag, munteenheid, postzegels, volkslied, grondwet, paspoort, en zelfs een eigen voetbalelftal.
· Redactie
Vliegtuigen met een bijzonder uiterlijk
Luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld hebben een trotse traditie om iets bijzonders te doen met het uiterlijk van hun vliegtuigen. Onlangs nog met het Hello Kitty vliegtuig van EVA Air en het pandabeer vliegtuig van British Airways. In deze post onze favoriete thema-vliegtuigen!
· Redactie
Big Sur: Dé ultieme auto route in Californië
Big Sur is een dunbevolkt gebied aan de kust van de Grote Oceaan en geldt als één van de hoogtepunten van Californië. Tijdens de ultieme roadtrip Highway 1 zul je hier dwars doorheen rijden en de vele kronkelwegen die je hier meemaakt zullen je nog lang bijblijven.
· Redactie
Nieuwe wereldwonderen in 2013
Iedere zomer kiest de UNESCO nieuwe plekken uit om toe te voegen aan de Werelderfgoedlijst op basis van hun culturele, historische en ecologische betekenis. In deze post zetten we de nieuwe toevoegingen aan de Werelderfgoedlijst voor je op een rij.
· Redactie
3 plaatsen om het noorderlicht in Amerika te bewonderen
De kans dat je het noorderlicht in Nederland kunt zien is op dit moment klein, maar in Amerika zijn er goede mogelijkheden. We zetten 3 goede spots voor je op een rij.
· Redactie
VIDEO: Onderwaterparadijs de Malediven
Voor duikers vormen de Malediven met zijn 1190 koraaleilanden één groot onderwaterparadijs. In deze video, gefilmd met een GoPro camera in het zuiden van de Malediven, komen o.a. schildpadden en manta's voorbij!
· Redactie
Melbourne meest leefbare stad
Melbourne is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld. De stad in de Australische deelstaat Victoria wordt beschouwd als culturele hoofdstad van Australië.
· Redactie
De mooiste nieuwe wolkenkrabber ter wereld
Maak kennis met de Absolute World Tower 1 & 2, onlangs uitgeroepen tot 's werelds beste nieuwe wolkenkrabbers, voltooid in 2012. De torens maken deel uit van het Absolute City Centre complex gelegen in Mississauga, Ontario, Canada.
· Redactie
's Werelds meest epische reuzenraden
In veel wereldsteden is tegenwoordig wel een reuzenrad te vinden. Wij hebben 's werelds meest indrukwekkende reuzenraden voor je op een rij gezet.
· Redactie
Reuze badeend vindt nieuw thuis in Taiwan
De reusachtige gele badeend van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman heeft sinds afgelopen donderdag een nieuw huis gevonden in Taiwan.
· Redactie
Een droom wordt werkelijkheid: de Trans-Siberische tour 2014
Wie kent de Trans-Siberië Express niet? Deze luxetrein over de illustere Transsiberische spoorlijn is meer dan alleen een verplaatsing van A naar B. De meer dan 100 jaar oude route gaat langs eeuwenoude bezienswaardigheden, uiteenlopende landschappen en interessante culturen.
· Redactie
Top-10 van Australië
Australië is groot. Héél groot. Voor wie er graag eens heen wilt, maar niet een jaar de tijd heeft om het hele land te doorkruisen: check deze video met top-10 hoogtepunten.
· Redactie
De volkswijk van Porto: Ribeira
Hier vertrokken in de vijftiende eeuw de eerste schepen naar Afrika en begon de Portugese Gouden Eeuw: de oude volkswijk Ribeira – werelderfgoedsinds 1996 – is het kloppende hart van Porto.

Archief