Home
Blog
Bestemmingen
Melbourne meest leefbare stad

Melbourne meest leefbare stad

op 22 september 2013
1 minuut leestijd
Melbourne meest leefbare stad

Melbourne is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld. De stad in de Australische deelstaat Victoria wordt beschouwd als culturele hoofdstad van Australië.

Melbourne is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld in het onderzoek van het Economist Intelligence Unit. De stad in de Australische deelstaat Victoria wordt beschouwd als culturele hoofdstad van Australië en heeft een inwonersaantal van net boven de vier miljoen.

Melbourne ligt aan de zuidoostkust van Australië, ongeveer 800 kilometer ten zuidwesten van Sydney. De stad is zeer multicultureel en beschikt over vele goede restaurants. Ook vind je hier vele uitzonderlijke bars en vinden er veel kunst-evenementen en festivals plaats.

Garden City

De stad wordt ook wel de 'Garden City' genoemd vanwege het vele groen in de uitgestrekte omgeving. Zo vind je hier bijvoorbeeld de Royal Botanic Gardens, die na de Kew Gardens in Londen tot de grootste botanische tuinen ter wereld behoren. Federation Square is een bekend plein in Melbourne en ligt naast het Flinders Street Station. Aan dit plein bevindt zich ook het Australian Centre for the Moving Image en er tegenover staat de St. Paul's kathedraal.

Om typisch Australische dieren te zien kun je naar het Melbourne Zoo gaan en in het Melbourne Aquarium zijn onder andere pinguïns, roggen en vele vissensoorten te bewonderen.

Australië doet het sowieso goed in de lijst van leefbare steden, met vier plekken in de top 10. Helemaal onderaan de lijst staat Damascus, die deze plaats dankt aan het voortdurende conflict in Syrië. De complete top 10 bleef ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar en ziet er als volgt uit:

Top 10 meest leefbare steden ter wereld

1. Melbourne, Australië, 97.5
2. Wenen, Oostenrijk, 97.4
3. Vancouver, Canada, 97.3
4. Toronto, Canada, 97.2
=5. Calgary, Canada, 96.6
=5. Adelaide, Australië, 96.6
7. Sydney, Australië, 96.1
8. Helsinki, Finland, 96.0
9. Perth, Australië, 95.9
10. Auckland, Nieuw Zeeland, 95.7

Top reizen naar Melbourne

Reisorganisaties met reizen naar Melbourne

Meer blogs over Melbourne

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9