Home
Reisverzekeringen

Reisverzekeringen

Het afsluiten van een reisverzekering is één van de belangrijkste zaken om te regelen zodra je je groepsrondreis of individuele rondreis geboekt hebt. Je doet er verstandig aan om er zeker van te zijn dat je een geschikte reisverzekering hebt. Op die manier ben je verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal of onvoorziene medische kosten en kun je met een goed gevoel op vakantie gaan!

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering sluit je af om de kosten van onvoorziene gebeurtenissen (zoals een ongeluk, ziekte, bagage die gestolen of verloren is) te dekken. Doordat je een reisverzekering hebt afgesloten ben je er zeker van dat je niet zelf voor deze kosten hoeft op te draaien, maar dat de reisverzekeraar deze kosten op zich zal nemen. Ga dus zorgeloos op reis en sluit een passende reisverzekering af.

Welke reisverzekering?

Er zijn vele verschillende soorten reisverzekeringen. De belangrijkste verschillen zijn de periode waarvoor je in het buitenland gedekt bent (doorlopende of kortlopende reisverzekering), het dekkingsgebied (Europa of wereldwijd) en de dekking zelf (wat is wel of niet gedekt). Als je vaker dan één keer per jaar op reis gaat dan is een doorlopende reisverzekering aan te raden. Dat zal goedkoper zijn dan voor iedere vakantie apart een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Deze is namelijk alleen geldig gedurende de dagen dat je in het buitenland bent. Een langlopende reisverzekering is het hele jaar geldig. Let er ook op dat het dekkingsgebied toereikend is. Als je buiten Europa op vakantie gaat dan moet je natuurlijk ook gedekt zijn.

Wat betreft de risico's die gedekt zijn door de verzekering: lees daarvoor goed de polisvoorwaarden door. Standaard zit er best veel in het basispakket, maar niet alles! Ga je bijvoorbeeld extreme sporten doen (zoals wintersport) dan kun je hiervoor meestal je reisverzekering uitbreiden met een extra module. Als je voor een langere periode naar het buitenland gaat, voor bijvoorbeeld een wereldreis, stage of om te werken in het buitenland, dan heb je ook een aparte reis verzekering nodig.

Let op: een reisverzekering is geen annuleringsverzekering. Als je je reis wilt kunnen annuleren (voor of tijdens de reis) dan kun je hiervoor ook een annuleringsverzekering afsluiten, maar dat is een aparte verzekering naast je reisverzekering. De reisverzekering dekt alleen de kosten van de schade tijdens de reis, maar niet de reissom zelf.