Peru

Machu Picchu, stad van de Inca's in Peru

Rondreis Peru

Inca ruïnes, kleurrijke bevolking, lama's en bergdorpjes

Een rondreis Peru spreekt tot de verbeelding! Dit voormalige rijk van de Inca’s biedt een duizelingwekkende mix van natuurschoon en culturele rijkdom. Volg de Inca trail naar Machu Picchu, ontmoet de kleurrijke bevolking, vaar over het Titicacameer of ontdek de mystieke Nazca-lijnen. De diversiteit in Peru is enorm!

Peru is een veelzijdig land dat zich uitstekend leent voor een rondreizen! Je vindt er zowel grote woestijnen als dichte regenwouden waar brulapen en enorme Anaconda’s leven. Enige voorzichtigheid (en een gids) is hier dan ook wel geboden, want hoe vaak je ook naar de sportschool gaat, tegen deze slang leg je het altijd af. Toch gaan de meeste bezoekers naar Peru om een rondreis langs de culturele erfenis van Peru te maken: die van de Inca’s.

Begin bijvoorbeeld in Cusco, het vroegere centrum van dit volk. Je ziet er eeuwenoude ruïnes die fraai in de bergen genesteld zijn. Je kunt er heerlijk hiken! Het hoogtepunt van je Incareis bereik je in Machu Picchu, een stad die nog in uitstekende staat is. Boek een individuele rondreis of groepsrondreis als je alles over Peru wilt weten!

Hoofdstad:
Lima
Inwoners:
27.925.628
Oppervlakte:
1.285.220 km2
Beste reistijd:
december t/m februari (lima), april t/m oktober (kust) & augustu
Tijdsverschil:
6 uur vroeger
Vliegtijd:
13:10 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
10/10
Strand
7/10
Steden
9/10
Eten
8/10
Actief
10/10

Beste reistijd Peru

Door de ligging op grote hoogte boven zeeniveau heeft Cuzco in Peru een gematigd klimaat. Dit is een echt tropisch klimaat, maar door de hoogte ligt de gemiddelde temperatuur van de stad gedurende het gehele jaar slechts rond de 18 graden. Nog niet slecht, wanneer je bedenkt dat er van mei tot september ook weinig regen valt.

Dit maakt een wandeling door de bergen naar Machu Picchu, het 15e eeuwse Inca complex, zeer aantrekkelijk.
Lima is de hoofdstad en heeft een warm woestijnklimaat. De omstandigheden zijn hier volkomen anders. De eerste drie maanden van het jaar zijn lekker warm met gemiddeld 26 graden en alleen in maart en september valt er hier en daar wat regen. De beste reistijd voor Peru hangt helemaal af van je lokale bestemming.

Klimaat Peru

Dankzij de wisselwerking tussen de Grote Oceaan en het Andes gebergte ontstaat er langs de kuststrook van Peru een klimaat dat zorgt voor weinig regen. Maar vaak is er wel sprake van zeer hardnekkige mist, die Garua genoemd wordt.

Het Andesgebergte kent verschillende klimaattypes. Het noordoostelijke deel van Peru hoort bij het Amazonegebied, hier heb je te maken met tropische klimaten zoals het tropisch regenwoudklimaat en in andere gebieden een tropisch savanneklimaat of tropisch moessonklimaat. Het klimaat in Peru kan door de aanwezigheid van het regenwoud en de Andes onvoorspelbaar zijn. Informeer altijd even naar de situatie ter plekke.

Video's van Peru

Reisorganisaties met reizen naar Peru

Bezienswaardigheden in Peru

Reizen naar Peru

Peru rondreis op maat | Better Places

Peru rondreis op maat | Better Places

20 dagen
Ontwerp je rondreis op maat rechtstreeks met Guido, de reisexpert die er woont. Zo wordt je reis super origineel! Guido kent Peru door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en authentieke accommodaties. Hij laat je ook graag kennis maken met de lokale bevolking. Guido heeft ook veel ervaring in het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 2.105
Groepsreis Peru & Bolivia; Tussen altiplano en zoutvlakte

Groepsreis Peru & Bolivia; Tussen altiplano en zoutvlakte

Ruige bergketens en ontzagwekkende vulkanen, resten van oude beschavingen en een kleurrijke inheemse bevolking kenmerken deze spectaculaire reis. Zwerf met Shoestring mee over de enorme zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Je kunt de ruïnes bezoeken van de legendarische verloren stad van het Incarijk, Machu Picchu. Maar er valt nóg veel meer te ontdekken op onze tocht dwars door de Altiplano. Besneeuwde Andestoppen met weidse vergezichten bijvoorbeeld. Woestijngebieden aan de kust, met in de aarde getekende lijnen van oude culturen in Nazca. De grillige Colca Canyon, waar je wellicht de condor met zijn machtige spanwijdte ziet. Overblijfselen van de Spaanse overheersing vind je terug in koloniale steden als Arequipa, Cuzco en Potosí. Vergeet ten slotte niet cavia aan het spit of de lokale pisco sour te proeven!
Shoestring
vanaf
€ 2.899
Groepsreis Peru in 2 weken; Mystieke steden in de Andes

Groepsreis Peru in 2 weken; Mystieke steden in de Andes

17 dagen
In Peru ligt de cultuur voor het oprapen: de vele overblijfselen uit de Incatijd zoals de wereldberoemde Incastad Machu Picchu en de Spaanskoloniale architectuur in Arequipa, Puno en Cuzco. De natuur van het land is zeer divers: het Andesgebergte, met meer dan 6000 meter hoge, besneeuwde bergen en vulkanen; het prachtige Titicacameer en niet te vergeten de raadselachtige Nazcalijnen. Tenslotte ontdek je op de Ballestas eilanden zeerobben en talrijke watervogels. Op de markten van Cuzco en Puno zie je de verschillende indianenstammen in hun kleurrijke klederdrachten, een lust voor het oog. In dorpen en steden, op de markten, in de trein en op de drijvende rieteilanden maak je nader kennis met deze vriendelijke indianenbevolking. Een korte reis langs alle hoogtepunten van dit fascinerende land!
Shoestring
vanaf
€ 2.199
Vamos Peru!

Vamos Peru!

14 dagen
De populairste Peru-rondreis! Onze reisfanaten, die het land zelf bezocht hebben, nemen je mee naar de mooiste plekjes van Peru. In twee weken reis je van Lima zuidwaarts langs de vlakke westkust, waar je de grootste zeehondenkolonie ter wereld van heel dichtbij ziet. Vervolgens bezoek je vanuit het zonnige Arequipa de uitgestrekte terrassenvallei van de Colca Canyon. Op Lake Titicaca slaap je een nacht op een eiland, waar je te gast bent bij een indianenfamilie. Je eindigt in bruisend Cusco en maakt natúúrlijk nog een tweedaagse trekking door het Andesgebergte naar Machu Picchu. Daarna heb je nog tijd om bij te komen in de Heilige Vallei. Deze individuele rondreis is met hart voor de wereld, zodat we er samen met jou voor zorgen dat die zo mooi blijft als dat ze van zichzelf is!
Riksja Travel
vanaf
€ 1.210
Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië, Bolivia en Peru wandel je door spectaculaire landschappen met felgekleurde rotspartijen, trek je over uitgestrekte hoogvlaktes en maak je kennis met de Indianenbevolking. We maken een tweedaagse tocht over de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte en bezoeken indrukwekkende ruïnes van het oude Incarijk, met als hoogtepunt Machu Picchu. Deze rondreis is een unieke kennismaking met de cultuur en natuur van het Andesgebied.
Sawadee
vanaf
€ 3.899
De leukste Peru reis op maat | Local Hero Travel

De leukste Peru reis op maat | Local Hero Travel

19 dagen
Slim samengestelde rondreizen door Peru Kleinschalig & comfortabel
Local Hero Travel
vanaf
€ 1.298