Bolivia

Laguna Colorada

Rondreis Bolivia

Oude culturen en adembenemende natuur

Een rondreis Bolivia zit vol natuur, cultuur én avontuur! Hier ontdek je een scala aan fenomenale landschappen. Van het Andesgebergte en de zoutvlaktes van Uyuni tot het Titicacameer en de jungle in het Amazonegebied. Maar Bolivia biedt ook authentieke culturen, koloniale steden en kleurrijke mensen!

Als je wilt rondreizen in Bolivia moet je genoegen nemen met een minimum aan comfort: het is een arm land en luxe faciliteiten voor toeristen zul je er niet tegenkomen. Dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen, want het is er rustiger dan in andere landen én je kunt je een echte avonturier voelen als je je bijvoorbeeld een weg baant door het Nationaal Park Noel Kempf Mercado. In dit broeierige regenwoud kun je tientallen zoogdieren spotten waaronder de rivierdolfijn! Maak tijdens je rondreis in Bolivia ook zeker een tour door de zoutvlaktes Salar de Uyuni!

Hikers en mountainbikers kunnen in Bolivia wekenlang hun lol op in de zeer diverse landschappen die je hier vindt, zoals zoutvlaktes, besneeuwde bergen en vulkanen. Wat meer beschaving vind je in La Paz, met 3636 meter de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Optimaal genieten in Bolivia? Dat doe je tijdens een individuele rondreis of groepsrondreis!

Vlag:
Hoofdstad:
La Paz
Inwoners:
8.857.870
Oppervlakte:
1.098.580 km2
Beste reistijd:
mei t/m september
Tijdsverschil:
5/6 uur vroeger
Vliegtijd:
17:00 uur
Combineren:
Natuur
10/10
Cultuur
9/10
Strand
3/10
Steden
8/10
Eten
8/10
Actief
9/10

Beste reistijd Bolivia

La Paz ligt op een hoogte van ongeveer 3600 meter op de hoogvlakte van Bolivia en kent het gehele jaar door temperaturen van rond de 15 graden. Cochabamba is veel warmer en heeft het gehele jaar door temperaturen van gemiddeld 24 graden. Alleen in de maanden januari en februari regent het hier behoorlijk. De plaats ligt in de Cochabamba vallei, midden in het Andes gebergte.

In Santa Cruz de la Sierra is nog veel oude koloniale architectuur bewaard gebleven. De oude kathedraal en de basiliek zullen je zeker verrassen. De plaats heeft een tropisch Savanneklimaat met temperaturen van rond de 28 graden, alleen in mei is het wat koeler. De beste reistijd voor Bolivia is het gehele jaar door.

Klimaat Bolivia

In het laagland van Bolivia komt het tropisch savanneklimaat het meeste voor en sommige kleine gebieden kennen de Bolivianen een tropisch regenwoudklimaat of tropisch moessonklimaat toe. Een combinatie van woestijn- en steppeklimaten komt vooral voor in het westen en zuidwesten.

De hogere gebieden in de Andes hebben een duidelijk Alpineklimaat. Regen komt alleen in de bergen veel voor, waardoor de rest van Bolivia tot de drogere regio’s behoort. Het oostelijke gebied van de hoogvlakte van Bolivia heeft een mix van klimaten die samen het subtropische klimaat van Bolivia genoemd wordt.

Video's van Bolivia

Reisorganisaties met reizen naar Bolivia

Bezienswaardigheden in Bolivia

Reizen naar Bolivia