Bolivia

Laguna Colorada

Rondreis Bolivia

Oude culturen en adembenemende natuur

Een rondreis Bolivia zit vol natuur, cultuur én avontuur! Hier ontdek je een scala aan fenomenale landschappen. Van het Andesgebergte en de zoutvlaktes van Uyuni tot het Titicacameer en de jungle in het Amazonegebied. Maar Bolivia biedt ook authentieke culturen, koloniale steden en kleurrijke mensen!

Als je wilt rondreizen in Bolivia moet je genoegen nemen met een minimum aan comfort: het is een arm land en luxe faciliteiten voor toeristen zul je er niet tegenkomen. Dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen, want het is er rustiger dan in andere landen én je kunt je een echte avonturier voelen als je je bijvoorbeeld een weg baant door het Nationaal Park Noel Kempf Mercado. In dit broeierige regenwoud kun je tientallen zoogdieren spotten waaronder de rivierdolfijn! Maak tijdens je rondreis in Bolivia ook zeker een tour door de zoutvlaktes Salar de Uyuni!

Hikers en mountainbikers kunnen in Bolivia wekenlang hun lol op in de zeer diverse landschappen die je hier vindt, zoals zoutvlaktes, besneeuwde bergen en vulkanen. Wat meer beschaving vind je in La Paz, met 3636 meter de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Optimaal genieten in Bolivia? Dat doe je tijdens een individuele rondreis of groepsrondreis!

Hoofdstad:
La Paz
Inwoners:
8.857.870
Oppervlakte:
1.098.580 km2
Beste reistijd:
mei t/m september
Tijdsverschil:
5/6 uur vroeger
Vliegtijd:
17:00uur
Natuur
10/10
Cultuur
9/10
Strand
3/10
Steden
8/10
Eten
8/10
Actief
9/10

Beste reistijd Bolivia

La Paz ligt op een hoogte van ongeveer 3600 meter op de hoogvlakte van Bolivia en kent het gehele jaar door temperaturen van rond de 15 graden. Cochabamba is veel warmer en heeft het gehele jaar door temperaturen van gemiddeld 24 graden. Alleen in de maanden januari en februari regent het hier behoorlijk. De plaats ligt in de Cochabamba vallei, midden in het Andes gebergte.

In Santa Cruz de la Sierra is nog veel oude koloniale architectuur bewaard gebleven. De oude kathedraal en de basiliek zullen je zeker verrassen. De plaats heeft een tropisch Savanneklimaat met temperaturen van rond de 28 graden, alleen in mei is het wat koeler. De beste reistijd voor Bolivia is het gehele jaar door.

Klimaat Bolivia

In het laagland van Bolivia komt het tropisch savanneklimaat het meeste voor en sommige kleine gebieden kennen de Bolivianen een tropisch regenwoudklimaat of tropisch moessonklimaat toe. Een combinatie van woestijn- en steppeklimaten komt vooral voor in het westen en zuidwesten.

De hogere gebieden in de Andes hebben een duidelijk Alpineklimaat. Regen komt alleen in de bergen veel voor, waardoor de rest van Bolivia tot de drogere regio’s behoort. Het oostelijke gebied van de hoogvlakte van Bolivia heeft een mix van klimaten die samen het subtropische klimaat van Bolivia genoemd wordt.

Video's van Bolivia

Reisorganisaties met reizen naar Bolivia

Bezienswaardigheden in Bolivia

Reizen naar Bolivia

Groepsreis Peru & Bolivia; Tussen altiplano en zoutvlakte

Groepsreis Peru & Bolivia; Tussen altiplano en zoutvlakte

24 dagen
Groepsrondreis
Ruige bergketens en ontzagwekkende vulkanen, resten van oude beschavingen en een kleurrijke inheemse bevolking kenmerken deze spectaculaire reis. Zwerf met Shoestring mee over de enorme zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Je kunt de ruïnes bezoeken van de legendarische verloren stad van het Incarijk, Machu Picchu. Maar er valt nóg veel meer te ontdekken op onze tocht dwars door de Altiplano. Besneeuwde Andestoppen met weidse vergezichten bijvoorbeeld. Woestijngebieden aan de kust, met in de aarde getekende lijnen van oude culturen in Nazca. De grillige Colca Canyon, waar je wellicht de condor met zijn machtige spanwijdte ziet. Overblijfselen van de Spaanse overheersing vind je terug in koloniale steden als Arequipa, Cuzco en Potosí. Vergeet ten slotte niet cavia aan het spit of de lokale pisco sour te proeven!
Shoestring
vanaf
€ 2.699
Rondreis BOLIVIA - 22 dagen; Dak van de Andes

Rondreis BOLIVIA - 22 dagen; Dak van de Andes

22 dagen
Groepsrondreis
Deze gevarieerde rondreis door Bolivia brengt je door één van de mooiste en meest indiaanse landen van Zuid-Amerika. Maak kennis met de Aymarà- en Quechua-indianen en de vele 'mestizos', woonachtig in het land dat ook wel het 'Dak van de Andes' wordt genoemd. Een uitgestrekte zoutvlakte, de indrukwekkende Altiplano en het saffierblauwe Titicacameer zijn maar een paar van de hoogtepunten. Deze reis is een aanrader voor de échte Andesreiziger!
Koning Aap
vanaf
€ 2.945
Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen; Weidse altiplano

Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen; Weidse altiplano

30 dagen
Groepsrondreis
Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s en prachtig besneeuwde Andestoppen. Ga op zoek naar geheimzinnige lijnen in het uitgestrekte, surrealistische woestijnlandschap. Laat je verrassen door indrukwekkende Incaruïnes, eilanden met pelsrobben en hooggelegen meren met flamingo’s. Een unieke combinatie van drie landen!
Koning Aap
vanaf
€ 3.795
Rondreis Bolivia: de Hoogtepunten van Bolivia (13 dagen) - Van Verre Reizen

Rondreis Bolivia: de Hoogtepunten van Bolivia (13 dagen) - Van Verre Reizen

13 dagen
Individuele rondreis
Vanuit Santa Cruz wandelen in de natuur van het Amboró National Park. Je vliegt naar Sucre voor een tour door het witte, koloniale centrum van de stad en een hike over een oude Incatrail. In Potosí bezoek je de zilvermijn. Bij de zoutvlaktes van Uyuni maak je een jeeptour. Je rijdt ook door de woestijn en langs kleurige lagunes met flamingo’s. Tot slot naar de grote stad La Paz met een stadstour. Ook naar de ruïnes van Tiwanaku. Bij Van Verre stel je jouw eigen reis samen. Laat je inspireren door dit reisschema. Geef jouw persoonlijke wensen en ideeën door en de reis wordt op maat voor je samengesteld. Ook de vertrekdatum bepaal jezelf!
Van Verre
vanaf
€ 2.000
Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

28 dagen
Groepsrondreis
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië, Bolivia en Peru wandel je door spectaculaire landschappen met felgekleurde rotspartijen, trek je over uitgestrekte hoogvlaktes en maak je kennis met de Indianenbevolking. We maken een tweedaagse tocht over de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte en bezoeken indrukwekkende ruïnes van het oude Incarijk, met als hoogtepunt Machu Picchu. Deze rondreis is een unieke kennismaking met de cultuur en natuur van het Andesgebied.
Sawadee
vanaf
€ 3.899