Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Bolivia

La Paz

In het hippe, moderne La Paz kun je goed winkelen en van een prima uitgaansleven genieten. Een trip naar La Paz is echter ook een fascinerende studie naar de verdeling van rijkdom: in het warme, laaggelegen deel van de stad wonen vooral welgestelde mensen, terwijl het arme deel van de bevolking het moet doen met de hoger gelegen en dus koudere delen.

Titicameer

Dit is met 3812 meter het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Midden in het meer liggen tientallen eilandjes, waarop Uros-indianen wonen. Ze maken vrijwel alles van riet en laten dat graag zien aan toeristen die het meer bezoeken.

Sucre

Deze officiële hoofdstad van Bolivia is vooral vermaard vanwege de architectuur: het is volgens velen de best bewaarde Spaanse koloniale stad van heel Zuid-Amerika. De vele kerkjes, doorkijkjes en parken geven de stad een gemoedelijker en charmanter aanzien dan La Paz.

Nationaal Park Noel Kempff Mercado

Deze van de buitenwereld geïsoleerde wildernis is een park zoals veel reizigers het graag zien: schitterend groen, bruisende watervallen en een overdaad aan dieren. Je vindt hier vogels, apen en jaguars, maar ook dolfijnen in de vele rivieren en meren. Omdat er nauwelijks (bedreigende) menselijke activiteit is in de omgeving, laten de dieren zich graag zien.

Cerro Rico

Een beetje schaamteloos moet je wel zijn om af te dalen in de mijnen onder Cerro Rico. Er werken mensen die op zoek zijn naar het kleine beetje zilver dat hier nog te vinden is. De arbeidsomstandigheden zijn ronduit gruwelijk en een rondleiding door de mijnen is dan ook bepaald geen bezoekje aan Disneyland. Desondanks vinden veel mensen het een indrukwekkende trip.

Meer weten over reizen naar Bolivia?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Bolivia