Home
Reissoorten

Soorten rondreizen

Reizen zijn er in vele soorten en maten. Zelfs als je een georganiseerde rondreis wilt gaan doen kun je nog kiezen uit vele verschillende soorten Rondreizen.

De één houdt van actieve reizen met een gezellige groep, de ander doet liever een individuele rondreis met veel cultuur en natuur.

En dan zijn er nog familiereizen, singlereizen of autorondreizen. Kortom: voor iedere wens is er een rondreis. Rondreis.nl geeft een overzicht.

Individuele rondreizen
Individuele rondreizen
Individuele rondreizen worden ook wel privéreizen genoemd. Het is een vorm van rondreizen waarbij de reis op individuele basis wordt uitgevoerd. Je reist dus met je eigen privé gezelschap. Dit kan jijzelf met een vriend of vriendin zijn, of met het gezin of zelfs een kleine groep vrienden of familie. 
Groepsrondreizen
Groepsrondreizen
Groepsrondreizen of groepsreizen zijn een ideale manier om een verre bestemming te ontdekken. In een betrekkelijk korte periode reis je met een groep mensen langs een vaste route binnen één of meerdere landen. Doorgaans zorgt een reisbegeleider tijdens de groepsreis voor het juiste verloop van de reis
Fly-drives
Fly-drives
Bij fly-drive reizen boek je, zoals de naam al zegt, een vlucht en een huurauto. Meestal zitten de overnachtingen in verschillende hotels hier ook bij ingegrepen. De laatste jaren is een fly-drive vakantie enorm in populairiteit toegenomen. Niet zo heel gek, want een fly-drive  rondreis staat voor vrijheid!
Familiereizen
Familiereizen
Familiereizen, of ook wel gezinsreizen, zijn de laatste jaren in populariteit enorm toegenomen. Er zijn steeds meer jonge ouders die veel gereisd hebben en de wijde wereld ook aan hun kinderen willen laten zien. Familiereizen zijn daarvoor een perfecte oplossing!
Autorondreizen
Autorondreizen
Wie veel wil zien en meemaken tijdens zijn vakantie en van een grote mate van vrijheid wil genieten zou zeker een autorondreis moeten overwegen! Bij een individuele autorondreis reist u met uw eigen auto naar het land of gebied van bestemming en bepaalt u in grote mate zelf hoe lang u ergens blijft en wanneer u verder reist naar de volgende bestemming.
Fietsreizen
Fietsreizen
Zin in een fietsvakantie? Boek dan een georganiseerde fietsreis! Je fietst een prachtige route en bent verzekerd van mooie plekken om te overnachten. Je kunt een groeps-fietsreis boeken of een individuele fietsreis.
Wandelreizen
Wandelreizen
Een wandelreis is een wandelvakantie waarbij je actief bent, maar tegelijk ook tot rust komt. Wandelen is een geweldige manier om een land te ontdekken. Als je loopt maak je echt kennis met de natuur, de dieren, de cultuur en de mensen van een land!
Camperreizen
Camperreizen
Voor het ultieme gevoel van vrijheid is een camperreis natuurlijk fantastisch! Je kunt zelf makkelijk een mooie route uitstippelen om de mooiste plekjes te ontdekken, maar je kunt ook één van de prachtige camperreizen op onze website boeken.
Singlereizen
Singlereizen
Ben je single en wil je op reis? Dan zijn singlereizen een ideale manier om het rondreizen in een ver land te combineren met het ontmoeten van andere singles en alleenstaanden. Zo ga je alleen, en toch samen op reis. Een singlereis boeken is inmiddels de normaalste zaak van de wereld.
Kampeerrondreizen
Kampeerrondreizen
Met “kampeerrondreizen” doelen we bij Rondreis.nl niet op de welbekende campingvakanties naar Frankrijk, Italië of Spanje. Nee, het gaat om kampeerrondreizen naar verre bestemmingen. Kamperen is een avontuurlijke manier om rond te reizen in een exotisch land.
Single parent reizen
Single parent reizen
Single parent reizen zijn speciaal gericht op gezinnen waarbij slechts 1 ouder mee gaat. Zodoende hebben uw kinderen genoeg leeftijdsgenoten om zich heen en bevindt u zich in goed gezelschap van gelijkgestemde, zonder dat er andere koppels in de groep zitten.
Motorreizen
Motorreizen
Ben je een fervent motorrijder en wil je nieuwe omgevingen & culturen verkennen dan is een motorreis echt wat voor jou! Motorreizen zijn er in verschillende variaties, van individuele motorreizen (bijvoorbeeld op basis van GPS routes) tot gezamenlijke groepsrondreizen per motor. Volg de beroemde Route 66 in Amerika, rij tussen de olifanten in de Serengeti in Tanzania of cross door de jungle van cambodja. De mogelijkheden zijn ongekend!