Camperreizen

Voor het ultieme gevoel van vrijheid is een camperreis natuurlijk fantastisch! Je kunt zelf makkelijk een mooie route uitstippelen om de mooiste plekjes te ontdekken, maar je kunt ook één van de prachtige camperreizen op onze website boeken.

Het reizen met een camper heeft enorm veel voordelen. Zo overnacht je op de allermooiste plekjes, verblijf je in een natuurrijke omgeving en hoef je niet steeds je koffers in- en uit te pakken. Bovendien zijn veel campers van een keuken voorzien zodat je makkelijk een ontbijtje kunt klaarmaken en heerlijk kunt koken.

Een camper kiezen

Zodra je op zoek gaat naar de juiste camper voor je vakantie, merk je al snel dat er een enorme keus aan type campers bestaat. Afhankelijk van je reisgezelschap zijn er campers beschikbaar in allerlei soorten en maten. De camperbus is een eenvoudige camper en je kunt hier met twee tot vier personen overnachten. De buscampers passen vaak op een normale parkeerplaats en je kunt de buscamper als een normale personenauto gebruiken. Een alkoof camper is een camper met een uitbouw boven de cabine. Hier zijn extra slaapplaatsen te vinden en je kunt hier met gemak met een groot gezin overnachten. Bovendien is er veel opbergruimte en veel alkoof campers beschikken over een keuken en toilet. Dit soort campers zijn wel windgevoelig en je rijdt een stuk langzamer.

Een half-integraal camper zit tussen een alkoof camper en een integraal camper in en deze campers vangen minder wind en gebruiken minder brandstof. Net als bij de alkoof camper is er genoeg slaapplek voor een groot gezin en de voorzieningen zijn vaak uitstekend. Als je voor de super-de-luxe versie gaat, dan kun je een integraal camper huren. De cabine is erg ruim en het is praktisch een woonhuis op wielen. Het nadeel is dat ze erg groot kunnen zijn, meer brandstof nodig hebben en niet alle steile bergen kunnen bedwingen.

Wat kost een camperreis

Over het algemeen kun je een camperreis zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Een reis met een camper kan op het eerste gezicht duur lijken. De huurprijs per dag ligt soms in het hogere segment, maar je krijgt hier wel enorm veel voor terug. Zo hoef je geen aparte hotels te boeken en bespaar je veel geld met etentjes buiten de deur. De gemiddelde prijs ligt tussen de € 400 en € 1500 per camper per week, afhankelijk van de bestemming, het formaat en model. Hoe groter de camper, hoe meer je betaald. Daarnaast hangt het van het seizoen af. Als je in het laagseizoen kunt reizen kan dat behoorlijk in de centen schelen.

Afhankelijk van je reisdoel komen er natuurlijk brandstofkosten en eventuele kosten voor tolwegen, tunnels en bruggen bij. In sommige landen kun je de tolwegen vermijden, maar de routes zijn behoorlijk wat langer en qua kosten bespaar je vaak niet veel. Daarnaast betaal je op een camping of overnachtingsplek vaak een bedrag om te mogen overnachten. Het voordeel is, is dat je je watertank weer kunt bijvullen en gebruik kunt maken van WiFi en de sanitaire faciliteiten. Dat is natuurlijk helemaal fijn als je camper geen sanitaire voorzieningen heeft. Veel campings hebben bovendien een leuke speeltuin voor je kinderen of zelfs een zwembad. Hou ook rekening met een reisverzekering en de dekking van het voertuig. Je kunt natuurlijk altijd het beste het zekere voor het onzekere nemen.

Een camperreis boeken

Het boeken van een camperreis is inmiddels ontzettend eenvoudig en het aanbod is de laatste jaren enorm gegroeid. Als eerste is het een aanrader te kijken naar je bestemming. Is het goedkoper een camper te huren op de plaats van bestemming? Of wil je juist de unieke reis maken en genieten van veel plekken onderweg. Of wellicht wil je genieten van een bijzondere camperreis door Nederland?

Het is ook handig om van tevoren je budget te bepalen. Hoe lang je op reis gaat, afhankelijk van het seizoen en met hoeveel personen heeft allemaal invloed op de prijs. Daarnaast zijn er veel optionele extra’s zoals een navigatiesysteem, trekhaak en fietsenrek die extra kosten met zich meebrengen. Hou er ook rekening mee dat sommige verhuurbedrijven een vast aantal vrije kilometers hanteert en daarna extra kosten in rekening brengt. Tip: huur een camper met een wegbrengactie. Veel reizigers huren een camper voor een enkele reis en met een wegbrengactie breng je de camper weer terug naar de verhuurder. Deze manier van reizen kan behoorlijk wat geld besparen!

Met een camper is het natuurlijk geweldig om van de vrijheid te genieten. Maar let wel op! Ieder land heeft namelijk z’n eigen regelgevingen. Zo mag je niet overal parkeren en overnachten en het is een aanrader van tevoren te checken wat de regels zijn in jouw bestemming. Er zijn trouwens handige apps waarbij je kunt zien of je ergens gratis mag overnachten of niet. Aanraders zijn Campercontact, Park4Night en Campspace.

En zijn inmiddels behoorlijk wat aanbieders op de markt waarvan Indie campers, Goboony, Yescapa, Camptoo en Paul Camper de grootsten zijn.