Ethiopië

De Blauwe Nijl watervallen

Rondreis Ethiopië

Afrika's best bewaarde geheim

Maak een reis door Ethiopië en ontdek het gevarieerde landschap en de schitterende natuur. In dit land in Oost-Afrika vind je rotspartijen, watervallen, vulkanen, bergen en woestijnen. Ook kun je hier dieren als leeuwen, nijlpaarden, olifanten en zebra’s zien en authentieke Afrikaanse stammen ontmoeten.

Als je aan het rondreizen bent door Ethiopië, bevind je je in het hart van Afrika. Veel luxe moet je dan ook niet verwachten, want Ethiopië is erg arm. Financieel gezien dan, want de natuurlijke rijkdommen zijn niet te tellen. In het schitterende Simien Mountains kun je ronddwalen tussen de in wolken gehulde bergen en zie je watervallen en veel verschillende vogels. Wolven en leeuwen kom je tegen in Bale Mountains.

Maar dan hebben we de meest extreme bezienswaardigheid die je tijdens je rondreis tegenkomt nog niet eens genoemd. Dat is Danakil Depression, een woestijn die ver onder de zeespiegel ligt en waar de temperaturen op kunnen lopen tot boven de zestig graden... Wie vakkundig rondgeleid wil worden door Ethiopië kiest natuurlijk voor een groepsrondreis of individuele rondreis!

Hoofdstad:
Addis Abeba
Inwoners:
73.053.286
Oppervlakte:
1.127.127 km2
Beste reistijd:
november t/m februari
Tijdsverschil:
2 uur later
Vliegtijd:
8:00uur
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Steden
7/10
Eten
8/10
Actief
8/10

Video's van Ethiopië

Reisorganisaties met reizen naar Ethiopië

Reizen naar Ethiopië

Groepsreis Ethiopië; Afrika's best bewaarde geheim

Groepsreis Ethiopië; Afrika's best bewaarde geheim

23 dagen
Groepsrondreis
Voor de échte Afrika-avonturier bieden we een afwisselende rondreis naar het gastvrije Ethiopië. In het groene bergachtige noorden wordt het leven gedomineerd door het orthodoxe geloof. Je treft er eeuwenoude kastelen, lieflijke kloosters en monolithische grotkerken, waar je het vrome leven optimaal ervaart. Het diepe zuiden van het land bestaat uit een droog savannelandschap, waar een schitterend mozaïek aan primitief levende volkeren woont. Tijd krijgt hier een heel andere dimensie. Proef het best bewaarde geheim van Afrika op deze Ethiopië groepsreis met Shoestring!
Shoestring
vanaf
€ 2.599
Groepsreis Noord-Ethiopië; Mysterieuze kerken en ruige bergen

Groepsreis Noord-Ethiopië; Mysterieuze kerken en ruige bergen

13 dagen
Groepsrondreis
Ethiopië is een verrassend mozaïek van landschappen en volkeren. Door veel avontuurlijke reizigers wordt het beschouwd als het mooiste land van Afrika. Slenter met Shoestring over kleurrijke markten en maak een wandeling door het panoramische Simiengebergte. Met bootjes kun je de lieflijke kloosters op de eilandjes in het Tanameer ontdekken. Tussen imposante berglandschappen stroomt de Blauwe Nijl. Het boeiende verleden van dit sympathieke Afrikaanse land komt tijdens deze Ethiopië rondreis tot uiting in de bijzondere rotskerken van Lalibela en de paleizen van Gondar.
Shoestring
vanaf
€ 1.599
Groepsreis Zuid-Ethiopië; Caleidoscoop van volkeren

Groepsreis Zuid-Ethiopië; Caleidoscoop van volkeren

13 dagen
Groepsrondreis
Deze avontuurlijke Ethiopië rondreis brengt je naar het diepe zuiden van het Afrikaanse land, waar je kennis maakt met de vele animistische stammen die Ethiopië rijk is, zoals Konso, Mursi en Hamar. Het schouwspel van ingenieuze kapsels, tot kleding bewerkte geitenvellen en lichaamsversieringen als enorme kleischotels in een onderlip zullen je op zijn minst verbazen. Een hoogtepunt zijn de kleurrijke weekmarkten van Turmi en Key Afar. Je reist per bus en jeep weg van de ‘bewoonde wereld’ langs vogelrijke meren en over de uitgestrekte ruige savannes naar een regio waar nog maar weinig Europeanen zijn geweest.
Shoestring
vanaf
€ 1.899
Rondreis NOORD-ETHIOPIË - 15 dagen; Het best bewaarde geheim van Afrika

Rondreis NOORD-ETHIOPIË - 15 dagen; Het best bewaarde geheim van Afrika

15 dagen
Groepsrondreis
Wandel tijdens deze Ethiopië rondreis over kleurrijke markten en door het panoramische Simiengebergte. Met bootjes kun je de lieflijke kloosters op de eilandjes in het Tanameer ontdekken. Tussen imposante berglandschappen stroomt de Blauwe Nijl. Het boeiende verleden van dit sympathieke Afrikaanse land komt tot uiting in de bijzondere rotskerken van Lalibela, de obelisken van Aksum en de paleizen van Gondar, die allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De reisduur van deze reis door Noord-Ethiopië is 15 dagen. Op de vertrekdata met een festival (Leddett, Timkat, Sint Lalibela en Sint Mary of Tsion) is de reisduur echter 16 dagen. Je hebt dan één extra overnachting in Lalibela.
Koning Aap
vanaf
€ 2.245
Rondreis Ethiopië, 24 dagen

Rondreis Ethiopië, 24 dagen

24 dagen
Groepsrondreis
Bijzondere reis over de historische route en de Omo-vallei Ontmoet verschillende stammen als de Dorze, Hamar en Mursi Boottocht over Lake Tana met bezoek aan de kloostereilanden Verken het Zuiden van Ethiopië in een terreinwagen
Djoser
vanaf
€ 2.795
Rondreis ETHIOPIË - 23 dagen; Wieg van de mensheid

Rondreis ETHIOPIË - 23 dagen; Wieg van de mensheid

23 dagen
Groepsrondreis
In drie weken proef je van het mooiste van zowel Noord- als Zuid-Ethiopië. Je maakt als het ware twee verschillende reizen door dit culturele hart van Afrika. Een reis door het zuiden is een ontmoeting met het échte authentieke Afrika: typische acacia’s, rieten hutten, meren met krokodillen en nijlpaarden, en traditionele stammen. Het verrassende noorden neemt je mee op een historische rit langs paleizen, kastelen en unieke grotkerken en een overweldigende natuur met bergen, kloven en watervallen. Voor elk wat wils tijdens deze avontuurlijke Ethiopië rondreis!
Koning Aap
vanaf
€ 2.795

Blogs over Ethiopië

· Redactie
De vreemde wereld van het Abbemeer
Het Abbemeer is een zoutmeer op de grens van Ethiopië en Djibouti en het grootste meer en laatste meer van een keten van zes met elkaar verbonden meren.
· Redactie
Meskel Square in Ethiopië: chaotisch kruispunt zonder stoplichten!
Er zijn bijna geen woorden voor om te beschrijven hoe knotsgek Meskel Quare in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba is. Zonder de aanwezigheid van stoplichten of een verkeersleider proberen de voertuigen hier over te steken zonder een botsing te maken.
· Redactie
De alien krater in Ethiopië
In de Danakildepressie in de de Afar-regio van Ethiopië ligt de vulkanische krater Dallol. Doordat het grondwater en magma hier samenkomen, veranderen zwavel, ijzeroxide, zout en andere mineralen in levendige kleuren groen en neon geel.
· Redactie
3 redenen om naar Ethiopië te gaan
Ethiopië? Ja, Ethiopië! Vergeet het clichébeeld van armoe, oorlog en dorre vlakten. Ethiopië heeft een trotse, optimistische bevolking en een enorm cultureel erfgoed. We geven 3 redenen om nu te gaan!
· Redactie
Verborgen schatten Ethiopië
Ethiopië is geen voor de hand liggend vakantieland voor een rondreis, maar zeker de moeite van het overwegen waard. Dit mooie land in Afrika beschikt namelijk nog over bijzonder veel natuurschoon en ook de geschiedenis en culturele bezienswaardigheden van het land zijn een ontdekkingsreis meer dan waard.
· Redactie
Het noorden van Ethiopië
In het noorden van Ethiopië zijn een aantal bezienswaardigheden te vinden die je leuk kunt samenvoegen tot een kleine rondreis. Neem de hoofdstad Addis Abeba als uitgangspunt en bepaal vervolgens zelf een leuke route langs de overige trekpleisters.

Beoordelingen van Ethiopië

Wat zijn de Ethiopië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 5 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Ethiopië.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8.2
Stranden
n.v.t.
Steden
6.5
Eten & drinken
6.7
Activiteiten
7.6
4,8

Cultuur shock.....indrukwekkend

Ethiopië
Groepsrondreis met Shoestring
09-01-2017

Ik ben in Zuid Ethiopië diverse stammen gaan bezoeken en wauw wat een cultuur shock. ...ik houd ervan maar ik denk wel dat je een geoefende reiziger moet zijn om dit te kunnen waarderen.

Wendy
in October 2015
6,8

Zon, zee, strand en lokale bevolking

Ethiopië
Familiereis met TUI
21-01-2016

We hebben een dag tour en een tour naar een mooi strand gemaakt, verder heerlijk genoten van de lokale bevolking en elke avond met de lokale in contact gekomen! We hebben een super vakantie gehad!

Nathasja Wüst
Gereisd met gezin in December 2015
5,6

Bizar en bijzonder Ethiopië

Ethiopië
Groepsrondreis met Shoestring
09-01-2016

Ben in Zuid Ethiopië geweest. Veel verschillende stammen meegemaakt met ieder hun eigen leefwijze. Hier heeft de westerse cultuur nog geen invloed gehad. Prachtig om mee te maken.

W v Gestel
Alleen gereisd in October 2015
8,2

Een bijzondere reis van het noorden via het zuiden weer terug.

Ethiopië
Groepsrondreis met Koning Aap
04-01-2016

Zodra je Addis uitbent kom je in het echte Afrika. De natuur is bijzonder.
De mensen die je tegenkomt zijn allemaal bijzonder. Bijna allemaal van een stam en traditioneel gekleed.
In het noorden heb je Lalibela. Met zijn kerken die uit de rotsen gehakt zijn is dat een bijzondere plaats.
Ik was er helaas met het Ethiopische kerst. Helaas omdat het echt te druk was om de kerken goed te kunnen bezichtigen.
Wel bijzonder om zoveel mensen op zo'n plek te zien. De priesters zagen er stuk voor stuk mooi uit.
En je mag ze bijna allemaal wel op de foto zetten.
Daarna via het Simien gebergte met zijn gelada bavianen. Een erg mooi stukje natuur waar lekker gewandeld kan worden.

In het zuiden heb je de meeste stammen. Erg jammer dat ze opdringerig zijn en voor elke foto geld willen. Maar aan de andere kant................wat als jij elke minuut een camera op je gericht krijgt.
Ook zijn er genoeg meren waar je overheen kan varen en daar nijlpaarden en heel veel verschillende vogels kan bekijken in alle rust.

De hotels zijn behoorlijk basic maar schoon en je hoeft er toch alleen maar te slapen.
De marktjes zijn echt erg leuk om overheen te lopen. Veel te zien.

Tip:
Als je in de kleine dorpjes loopt laat je camera thuis. De mensen zijn dan eerder geneigd om een praatje met je te maken.
Ik heb met nog een reisgenoot een dansje in de achtertuin van mensen gemaakt. Echt een geweldige ervaring.

Esther
Alleen gereisd in December 2014
8,6

Schitterende reisbestemming

Ethiopië
30-09-2015

In het noorden de kerkjes, in het zuiden de stammen.

A. Faas
in May 2021
Alle beoordelingen van Ethiopië