Namibië

Zanduinen in de Sossusvlei

Rondreis Namibië

Verbluffende wildernis, uitgestrekte vlaktes, eeuwenoude stammen

Een rondreis Namibië is een aaneenschakeling van hoogtepunten! In dit land vind je sublieme vergezichten, bijzondere natuurverschijnselen en een weergaloze dierenwereld. Bezoek het spectaculaire Nationaal Park Etosha, Fish River Canyon of bekijk de zonsopgang bij de hoogste zandduinen ter wereld!

Wie al het mooie van Afrika in één land verenigd wil zien, moet zeker een rondreis door Namibië overwegen! In de hoofdstad Windhoek tref je fraaie koloniale architectuur en een zeer gemoedelijke sfeer. Die vind je eigenlijk in het hele land, dat tot de veiligste van het continent gerekend wordt. Fitte hikers trekken naar Fish River Canyon, één van de spectaculairste landschappen op aarde. Gemakkelijk is de tocht door de canyon niet, maar daardoor is het er ook niet zo erg druk. Wat je ook gaat doen, rondreizen in Namibië is een groot avontuur!

De belangrijkste attractie van het land is het Nationaal Park Etosha, een Afrikaanse oase zoals je die altijd voor je hebt gezien. Leeuwen en olifanten zijn maar twee voorbeelden van de grote diversiviteit aan wilde dieren die je hier kunt zien. Tijdens een individuele rondreis of groepsrondreis haal je het meeste uit je reis!

Vlag:
Hoofdstad:
Windhoek
Inwoners:
2.587.344
Oppervlakte:
825.418 km2
Beste reistijd:
half maart tot half april & oktober tot half december
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
12:00 uur
Combineren:
Natuur
10/10
Cultuur
9/10
Strand
7/10
Steden
8/10
Eten
7/10
Actief
10/10

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd voor Namibië is de winterperiode, deze loopt van juni tot september. De andere periodes zijn zeer warm en droog. De kans op meer regen is het grootst in de periode november tot en met maart. In het oostelijk deel van Namibië is dit het natte seizoen en in het noordoosten kan zelfs meer dan 200 mm vallen.

De maximumtemperaturen in het noordoosten variëren van 26 tot 36 graden tot gemiddeld 23 graden in het koelere zuidwesten. Neem voor de nachten in de winter zeker wat warms mee, want dan kan de temperatuur tot rond het vriespunt dalen. De temperatuur in Windhoek is in de maanden juni tot september gemiddeld 24 graden en er valt nagenoeg geen regen.

Klimaat Namibië

Het klimaat van Namibië is een echt woestijnklimaat. Het westen, noordwesten, zuiden en de westelijke helft van centraal Namibië kennen een warm woestijnklimaat.

In de zuidelijke kuststreken valt zeer weinig regen en omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt, is de winterperiode het warmst. Gemiddeld wordt het dan dertig graden in het land. In de Kalahari- en de Namibwoestijn kan het nog veel warmer worden. Tussen januari en april valt in Namibië de meeste regen.

Video's van Namibië

Reisorganisaties met reizen naar Namibië

Bezienswaardigheden in Namibië

Reizen naar Namibië

Blogs over Namibië

· Suzanne van Duijn
Namibië rondreis van 14 dagen: Route + Tips
De ultieme manier om Namibië te ontdekken is tijdens een self-drive in een 4x4. Wij geven je graag tips voor een onvergetelijke rondreis.
· Suzanne van Duijn
Beste reistijd juni: de bestemmingen voor een reis in juni
Wil jij in juni op vakantie? Deze landen hebben dan de beste reistijd!
· Suzanne van Duijn
Hoe veilig is het om zelf in Namibië te reizen?
Een self-drive is dé manier om in Namibië te reizen. Maar is het ook veilig om met je eigen vervoer door Namibië te reizen?
· Suzanne van Duijn
De Kalahari woestijn: unieke plek in zuidelijk Afrika
Zandhappen, hordes kamelen en oases die uit een Arabisch sprookje zijn weggeslopen. Dat is waar je aan denkt bij een woestijn. Met zijn 900.000 vierkante kilometer is de Kalahari woestijn één van de grootste zandwoestijnen ter wereld. Een unieke plek, onaangetast en puur, die een bezoek meer dan waard is.
· Suzanne van Duijn
Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoria Falls: machtige must-do!
Terwijl hordes toeristen massaal naar Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika afreizen, tippen wij een unieke rondreis door Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en de onwaarschijnlijk mooie Victoria-watervallen. Na deze kennismaking met zuidelijk Afrika wil je misschien wel nooit meer iets anders.
· Suzanne van Duijn
De beste reistijd voor een rondreis in Namibië
Keer op keer blijven we het zeggen: Namibië is werkelijk een top bestemming voor een prachtige rondreis. Wij vertellen je wat de beste tijd is voor een roadtrip door Namibië.
· Suzanne van Duijn
Must-see in Namibië: Spitzkoppe
Ongerepte natuur, indrukwekkende cultuur en veel wildlife maken Afrika tot een geliefd vakantieland. Ook Namibië is een populaire bestemming en de beste manier om het land te ontdekken is met een self-drive. En dan mag je Spitzkoppe niet missen! 
· Suzanne van Duijn
Wow Namibia, we just fell in love with you!
Zuid-Afrika is onwaarschijnlijk mooi en ook Tanzania trekt al jaren vele toeristen. Maar voor een onvergetelijk mooi stukje Afrikaanse wildernis gaan wij ook met alle liefde naar Namibië.
Namibië is zonder twijfel het mooiste land waar ik ooit geweest ben! Leeuwen, olifanten, zebra's, neushoorns, giraffen, noem maar op, we hebben het tijdens onze safari's allemaal gezien, prachtig! De zonsopgang bij Dune45 zal ik ook nooit vergeten. Nu snel de foto's bekijken!
- Leendert

Beoordelingen van Namibië

Wat zijn de Namibië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 5 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Namibië.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1
7,7

Het woeste Namibië

Namibië
Individuele rondreis met Riksja Travel
25-01-2017

Droge woestijnen, uitgestrekte wildernis en verlaten landschappen. Als je dit zo leest zou je waarschijnlijk denken dat je hier vooral niet naar toe moet gaan. Maar het tegendeel is waar. Namibië en Botswana zijn landen die juist spannend en avontuurlijk zijn om door heen te reizen. De reis die ik samen met mijn vrouw in april en mei 2014 heb gemaakt is een aaneenschakeling van hoogtepunten geweest. Een wandelsafari bijvoorbeeld bij het Naukluft park. Hier hebben wij een 'ontmoeting' met een cheeta’s. En dat is best wel spannend omdat we te voet zijn en niet door een auto beschermd worden. Of een olifant die besluit vlak voor onze auto de weg over te steken en zich ineens bedreigd voelt. Dit overkomt ons in het Moremi Game Reserve waardoor we een paar honderd meter achteruit moeten rijden. Er zijn genoeg filmpjes op Youtube te zien waarbij het wel misgaat en auto’s door olifanten aangevallen worden. De grens oversteken tussen Botswana en Zimbabwe is door de complete chaos en drukte een beleving op zich. Gelukkig voor ons worden de stempels in onze paspoorten door een gids geregeld. Ontmoetingen met traditionele volken als de Himba’s en Bushmen hebben indruk op ons gemaakt. Het is fascinerend om te zien hoe deze mensen met twee stokjes hout vuur maken of water uit wortels van planten halen. Eigenlijk zijn vier weken veel te kort om door Namibië en Botswana te reizen. We gaan zeker nog een keer terug naar voor meer mooi Afrikaanse avonturen.

Arthur Wittendorp
Gereisd met gezin in April 2014
8,5

Op zoek naar de big 5 in zuid afrika

Namibië
Individuele rondreis met NRV
09-01-2017

Afgelopen september hebben we een heerlijke reis gemaakt naar Zuid Afrika.
De gehele reis hebben we zelf samengesteld en alle locaties en huurauto ( Hyundai Tucson) uitgezocht. Omdat we al vaker in Zuid Afrika zijn geweest wilden we graag 3 weken in en om het Krugerpark en prive parken er om heen blijven om op ons gemak zo veel te kunnen safarien als we wilden. Heerlijk soms meer dan een uur met de auto blijven wachten bij een waterplas om te zien wat er allemaal komt badderen en drinken. Soms zijn we ook er een dag met een ranger op uit getrokken omdat die toch precies weten waar je moet zijn om zoveel mogelijk te zien. We hebben geslapen in de mooiste lodges en ook heerlijk gegeten. Onze lodges waren: Fly Inn logde Johannesburg, Entabeni Legend Lodges, Sefapane en Sefapane River Lodge, Timbavati, Crocodile Kruger en Hippo Hollow lodge. Stuk voor stuk aanraders. We verbleven overal 3 nachten. Vele herinneringen en foto's rijker moesten we helaas na 3 weken weer naar huis. Afrika wie omkijkt gaat terug !!!

Marianne Hens
Gereisd met partner in October 2014
8,5

Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe

Namibië
Groepsrondreis met FOX Vakanties
26-01-2016

Van Kaapstad naar de Victoria Falls. Veel beleefd, veel gezien, prachtige natuur en landschap. Geweldige reisleider die heel actief was om het ons naar de zin te maken.

Jan van der Borden
Gereisd met partner in October 2014
8,5

Kampeerrondreis door Zuid Afrika, Namibië en botswana

Namibië
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Hoogtepunten van Namibië, Dune 45. Sossusvlei en Deadvlei. Schitterend! etosha national park, ontzettend veel dieren gezien bij de waterholes. Spitzkoppe, back to basic zonder stromend water en buiten geslapen in een hele mooie omgeving. De Himba tribe. Gaaf en spannend om in Afrika in een tentje te slapen, je hoort snachts de dieren langs je tentje lopen!

Niki
Gereisd met partner in October 2015
9,0

Namibië, zoveel rust en ruimte

Namibië
Groepsrondreis met Sawadee
09-01-2016

Mijn rondreis door Namibië was als persoonlijke hoogtepunt de in the Namid Woestijnen, de Sossusvlei woestijn. Zo mooi, zo gloeiend rood, schitterend. In de zinderende hitte kom je aan bij Dunn 45. De allerbekendste vallei. Je kan erop doorlopen. Ik durfde niet, halverwege kwam ik weer terug. Had hoogtevrees. Het rulle zand maakt het stappen ook moeilijk ietwat. Maar wel een zeer prachtige reiservaring. De schitterende lodges. Zoveel natuur en rust, dat je echt bijna niemand ziet en lijkt het alsof het de onbewoonde wereld is! Ik zou deze reis aan een ieder aanraden om echt een keer geweest te zijn. Mijn reis was nog mooier, doordat de gids en chauffeur heel erg relax waren en vrij om stops in te lassen.

Nazrien Ozir
Alleen gereisd in April 2015
Alle beoordelingen van Namibië