Home
Blog
Bestemmingen
Namibië rondreis van 14 dagen: Route + Tips

Namibië rondreis van 14 dagen: Route + Tips

op 30 augustus 2019
4 minuten leestijd
Namibië rondreis van 14 dagen: Route + Tips

De ultieme manier om Namibië te ontdekken is tijdens een self-drive in een 4x4. Wij geven je graag tips voor een onvergetelijke rondreis.

Rondreizen door het dunbevolkte Namibië is een avontuur op zich. Dwars door de woestijn, door ruige wildparken en door de uitgestrekte wildernis. Niet alleen in nationale parken, maar ook daarbuiten kunt je zomaar oog in oog komen te staan met wilde dieren en traditionele stammen.

Van start in Windhoek

windhoek
windhoek

Je rondreis door Namibië begint en eindigt waarschijnlijk in de hoofdstad Windhoek. Als je ervoor kiest om de stad een beetje te verkennen, dan wachten je een paar prachtige groene stadsparken en heerlijke restaurantjes. Ook is dit dé plek om nog even goed te shoppen alvorens je aan je avontuur begint.

Kalahariwoestijn

kalahari
kalahari

Vanuit Windhoek duik je zo de woestijn in. Een ruig en onaangetast landschap van rood zand en golvende zandduinen. Het is één van de dunstbevolkte gebieden ter wereld waar je ver weg bent van enige vorm van civilisatie. De Kalahari is eigenlijk een halfwoestijn, met een extreem klimaat. Overdag wordt het er bloedheet, terwijl het ’s nachts kan afkoelen tot vijftien graden onder nul. In de Kalahari wonen Kalahari-leeuwen, spring- en gemsbokken en luipaarden.

Hiken in Fish River Canyon

fish river
fish river

Toegegeven, waarschijnlijk kom je niet aan Fish River Canyon toe als je slechts 14 dagen voor je rondreis door Namibië hebt. Maar mocht je zoveel mogelijk avontuur in twee weken willen proppen, dan is de Fish River Canyon in het warme zuiden van Namibië zéker de moeite waard. Het is de grootste canyon van Afrika en na de Grand Canyon de grootste ter wereld. Een waanzinnig indrukwekkende omgeving van ruige rotsformaties en diepe ravijnen. Ook de Fish River Canyon Trail is een aanrader. Het is niet voor niets de meest geliefde hiking trail van Zuidelijk Afrika.

Namib-Naukluft National Park

Namib-Naukluft National Park
Namib-Naukluft National Park

In Namibië gaat het niet alleen om het bezoeken van alle trekpleisters. Eigenlijk is de roadtrip zelf misschien nog wel het meest indrukwekkend. Zo ook als je dwars door het ruige landschap van Namib-Naukluft National Park rijdt, met haar gigantische hoge zandduinen. Hier bevind je je in de oudste woestijn ter wereld en het grootste wildpark van Afrika.

Zandhappen in Sossusvlei

Sossusvlei
Sossusvlei

In de Namibwoestijn in het westen van Namibië liggen ook een aantal hotspots die je zeker niet wilt missen. Wat dacht je van de Sossusvlei met haar gigantische dieprode zandduinen van soms wel 300 meter hoog. Lekker vroeg uit de veren, want de zonsopkomst in de Sossusvlei, bijvoorbeeld bovenop Dune 45, is er eentje om nooit te vergeten. Voor de thrill seakers onder ons, je kunt hier ook sandboarden, rondscheuren in een 4x4 of door de woestijn hiken.

De mysterieuze Deadvlei

deadvlei
deadvlei

Vlakbij de Sossusvlei ligt de spookachtige Deadvlei een gebied dat door enorme droogte werd geteisterd. Het resultaat is een droge witte kleivlakte met gebarsten grond en dode bomen en op de achtergrond de hoogste zandduinen ter wereld.

Swakobmund & Cape Cross

Swakobmund
Swakobmund

Iets verder naar het noorden ligt een wel heel charmant stadje met veel Duitse invloeden. Swakobmund ligt tussen de Atlantische Oceaan en de Namibwoestijn en er  zangt een onverwachte Europese sfeer. Reken op gezellige koffiebarretjes en lekkere restaurantjes. Ook is dit dé plek om walvissen te spotten. Vanuit hier kun je ook nog even door naar Cape Cross voor de enorme kolonie pelsrobben. In november en december worden jonge robben geboren en kan de populatie groeien tot zo’n 200.000.

Prehistorische rotstekeningen in Damaraland

Damaraland
Damaraland

Het gebied ten noorden van Swakobmund is een ruige woestijnachtige regio. Hier vind je je twee hoogste bergen van Namibië, de Spitzkoppe en de Brandberg. Ook is dit het leefgebied van de San, ook wel bekend als de Bosjesmannen. Uiteraard wil je hier de bekende prehistorische rotstekeningen van de Bosjesmannen even van dichtbij gaan bekijken.

On top of the Spitzkoppe

Spitzkoppe
Spitzkoppe

De Spitzkoppe is een 120 miljoen jaar oude granietberg. De kenmerkende rotspartijen en bergen zijn ontstaan na de instorting van een vulkaan. De berg steekt zo’n 700 meter boven het landschap uit en echte avonturiers kunnen de top beklimmen. Een prachtige plek om een nachtje onder de sterrenhemel door te brengen. Met een beetje geluk kom je ook zebra’s, kamelen en springbokken tegen.

Op safari in Etosha National Park

etosha
etosha

Dit is waarschijnlijk het absolute hoogtepunt van je rondreis door Namibië. Tijdens een safari door Etosha National Park ontdek je het échte Afrika. Er liggen veel natuurlijke waterbronnen door het park verspreid, dus wild spotten is geen probleem. Het is wel een waanzinnig populaire bestemming, dus zorg dat je accommodatie ruim van te voren boekt.

Waterberg Plateau

Waterberg Plateau
Waterberg Plateau

Het Waterberg Plateau is een zandstenen plateau van zo’n 200 meter hoog. Het is een prachtig natuurgebied met veel groen, iets wat je niet snel in Namibië tegenkomt en daarom zo’n welkome afwisseling. Een natuurpark met prachtige bloemen en planten en dé ideale plek om wild te spotten.

Meer tips voor je rondreis

Rijden in Namibië

Over het algemeen is Namibië een veilig land om te bereizen, ook in je eigen 4x4. Houd er wel rekening mee dat je aan de linkerkant van de weg rijdt. Verder is er een goede infrastructuur, zeker als het gaat om de routes tussen alle trekpleisters. Alleen in het regenseizoen tussen januari en maart kunnen sommige wegen wat minder goed begaanbaar zijn.

Plan je route

Uiteraard is een roadtrip het allerleukste als je gewoon je neus achterna gaat. Maar voor je trip door Namibië is het wel aan te raden om je route enigszins te plannen. Je mag namelijk niet zomaar overal kamperen en daarom is het belangrijk om sommige accommodaties in populaire parken vooraf te boeken. In veel parken liggen campingplaatsen waar je je tentje mag opzetten. Ook bevinden zich daar vaak toilet- en douchefaciliteiten en soms ook een restaurant.

roadtrip namibia
roadtrip namibia

Wees voorbereid

Namibië is een erg uitgestrekt land en je zult tijdens je rondreis flinke afstanden afleggen. Bedenk goed dat je niet overal benzinestations tegenkomt. Zorg ervoor dat je weet waar je tijdens je trip kunt tanken en zorg dat je altijd jerrycans met benzine bij je hebt. Hier wil je echt niet in de middle of nowhere zonder benzine komen te staan.

Stay hydrated!

Niet alleen je auto, ook jijzelf wilt graag gehydrateerd blijven. Vooral in de zomer kan het erg warm zijn in Namibië en je komt niet op elke straathoek een winkel tegen om water te kopen. Zorg ervoor dat je altijd genoeg water bij je hebt; vijf liter per persoon is geen overbodige luxe.

Top reizen naar Namibië

Zuid Afrika & Namibie

Zuid Afrika & Namibie

19 dagen
Individuele rondreis
Individuele rondreis
Deze reis neemt u mee op een onvergetelijke trip door Namibië & Zuid Afrika. De perfecte combinatie tussen avontuur, prachtige natuur, schitterende witte stranden en heerlijk eten & drinken. Het prachtige Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Regenboognatie’ genoemd, vanwege de enorme variëteit aan kleuren, culturen en tradities. In het land vindt u uitgestrekte woestijnen, imposante bergen en ook glooiende wijngaarden. Zuid-Afrika is een aantrekkelijke mix van Afrikaanse cultuur, landschappen en wildlife enerzijds en Europese voorzieningen, luxe en infrastructuur anderzijds. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en geven u graag tips over bezienswaardigheden en restaurants.Vervolgens reist u door naar Namibie. De onvoorstelbare leegte, grillige natuur en een eeuwenoud cultureel erfgoed zijn enkele redenen waarom Namibië bij velen zo geliefd is. Het land dankt zijn naam aan de uitgestrekte Namib woestijn, die het grootste deel van het landschap bepaalt. De Namib is de oudste woestijn ter wereld en gaat over in de Kalahari woestijn, die doorloopt in buurlanden Botswana en Zuid-Afrika.Ondanks dat Namibië grotendeels uit woestijn bestaat, is de flora en fauna verbazingwekkend divers. De door ijzerdioxide roodgekleurde zandduinen van de Namib bevatten net genoeg vocht voor de prehistorische welwitschiaplant om te overleven. In de droge rivierbeddingen in Damaraland leeft een groeiend aantal woestijnolifanten en zwarte neushoorns. Etosha National Park huisvest grote troepen leeuwen en is menigmaal decor geweest van indrukwekkende natuurdocumentaires. Dankzij de machtige rivieren Kavango, Kwando, Zambezi en Chobe is het noordoosten van Namibië weelderig groen en zijn de omstandigheden voor wilde dieren hier zeer gunstig.Wij streven ernaar u de perfecte reis te bezorgen. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk voor u op maat. Wij nemen u niet alleen mee naar prachtige bezienswaardigheden en de beste accommodaties, maar laten u proeven van de cultuur en natuur die de bestemming te bieden heeft.

Reisorganisaties met reizen naar Namibië

Meer blogs over Namibië

Beoordelingen van Namibië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1