Home
Blog
Bestemmingen
7x Absolute must-see plekken bij een rondreis door Zimbabwe

7x Absolute must-see plekken bij een rondreis door Zimbabwe

2 minuten leestijd
7x Absolute must-see plekken bij een rondreis door Zimbabwe

Zimbabwe verrast je. Deze zeven verbluffend mooie locaties wil je sowieso zien!

Het kleine Afrikaanse grondgebied Zimbabwe, dat geheel omringd wordt door land, beschikt over een immense natuurpracht. Spectaculaire landschappen en gevarieerd wild-life wisselen elkaar af. Het uiteenlopende decor van hoge bergen, diepe dalen, meren, watervallen en open vlakten leent zich perfect voor bloedstollende trekkingen. Natuurfreaks en liefhebbers van outdoor-sporten halen hier hun hart op. Zet je schrap voor een gezonde dosis avontuur en ontdek sowieso de volgende zeven plekken in dit bizar mooie land.

1. Nationaal Park Victoria Falls

victoria falls
victoria falls

Op de grens van Zambia en Zimbabwe komt het water van de beroemde Zambezi-rivier in een indrukwekkend watergordijn naar beneden. Met maar liefst 1.708 meter breed en 100 meter hoog zijn de Victoria Falls de breedste watervallen van Afrika. Op deze droomplek, waar het avontuur lonkt, wordt ‘The Devil’s Cataract’ gekenmerkt als de mooiste waterval. Zwem in de ‘Devil’s Pool’, peddel in een kano langs olifanten en nijlpaarden, verken het gebied per helikopter of bungeejump naar beneden vanaf de Victoria Falls bridge.

2. Hwange Nationaal Park

hwange national park
hwange national park

Zet je tent op in ‘Main Camp’ en spot de Big Five in dit grootste wildpark van Zimbabwe. Met 100 verschillende soorten dieren en meer dan 400 vogelsoorten is dit park, waarvan tevens een gedeelte in de Kalahari-woestijn ligt, een must-see voor elke natuur- en dierenbewonderaar. De olifantenpopulatie, maar liefst 35.000, is hier de grootste ter wereld.

3. Chimanimani District

chimanimani
chimanimani

Voor gave bergtochten en spectaculaire zonsondergangen ga je naar het Chimanimani District. Hoge bergen, rivieren en prachtige vergezichten wisselen elkaar af in dit hikers-paradijs. Ga op expeditie met een gids of trek er met een mountainbike op uit. Doordat het grootste gedeelte van dit afgelegen stuk natuur onbereikbaar is voor motorvoertuigen waan je je hier geregeld alleen op de wereld.

4. Chinhoyi Caves

chinhoyi caves
chinhoyi caves

De op 46 meter onder de grond liggende ‘Sleeping Pool’ en ‘Dark Cave’ zijn de eye-catchers van een groep kalksteen- en dolomietgrotten in Noordcentraal-Zimbabwe. Wie de steile en hellende passages trotseert wordt getrakteerd op oogverblindende turquoise wateren.

5. Khami Ruïnes

khami
khami

Word je warm van historie? Breng dan een bezoek aan de Khami Ruïnes. Deze op 1300 meter gelegen ruïnes zijn, vanwege de ontdekking van voorwerpen uit Europa en China, van groot archeologisch belang geweest. De ruïnes staan te boek als een belangrijk Nationaal Monument van Zimbabwe.

6. Matobo Nationaal Park

matabo
matabo

Over legendarische Afrikaanse luchten, granieten heuvels, diepe valleien, grote keien en brede moerrassen verwonder je je in Nationaal Park Matobo. Ervaar spirituele krachten terwijl je naar de grotten klimt waar voorheen ‘Bosjesmannen’ leefden. Naast prachtige rotstekeningen van Olifanten, neushoorns, zebra's en giraffen zie je in dit gebied eveneens de meeste luipaarden.

7. Balancing Rocks

balancing rocks
balancing rocks

In veel delen van Zimbabwe vind je fascinerende rotsformaties die op elkaar balanceren. De meest bekende vind je dertien kilometer ten zuidoosten van Harare, wat een ideale tussenstop is om dit interessante fenomeen op de gevoelige plaat vast te leggen.

Top reizen naar Zimbabwe

Reisorganisaties met reizen naar Zimbabwe

Meer blogs over Zimbabwe

Beoordelingen van Zimbabwe

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
7
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
10
Activiteiten
10