Home
Blog
Bestemmingen
De 15 mooiste plekken in Namibië

De 15 mooiste plekken in Namibië

4 minuten leestijd
De 15 mooiste plekken in Namibië

Zuid-Afrika, eat your heart out. Voor een onvergetelijk avontuur in de Afrikaanse wildernis kiezen steeds meer mensen voor Namibië.

De afgelopen jaren waren de ogen vooral gericht op Zuid-Afrika, de Rainbow Nation. Maar ook Namibië is een prachtige bestemming voor een onvergetelijke en avontuurlijke vakantie. Vooral een self-drive door de vrije natuur van Namibië is een aanrader. De volgende 15 plekken mag je zeker niet missen.

1. Etosha National Park

etosha namibia
etosha namibia

Het absolute hoogtepunt van een reis door Namibië is Etosha National Park, het bekendste park van Namibië. Hier begint je safari-avontuur pas écht, want dit is Afrika zoals Afrika bedoeld is. Het ultieme avontuur is natuurlijk om op self-drive door het park te gaan. Doordat er veel natuurlijke waterbronnen door het park verspreid liggen, ben je er van verzekerd dat je hier veel wild gaat spotten. En dat is natuurlijk precies de reden dat je op vakantie gaat in Namibië. Etosha is geliefd, dus boek je accommodatie ruim van te voren.

2. Fish River Canyon

fish river canyon
fish river canyon

Het is de moeite waard om af te reizen naar het warme zuiden van Namibië, vlakbij de Zuid-Afrikaanse grens. Hier ligt de grootste canyon van Afrika en de één na grootste van de wereld (inderdaad, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten). Het is een ongelofelijk mooie en indrukwekkende plek met hoge rotsformaties en diepe ravijnen. Uiteraard is dit ook een ideale bestemming voor hiking fanaten. De Fish River Canyon Trail is misschien wel de meest geliefde hiking trail van Zuidelijk Afrika met prachtige uitkijkpunten over het grandioze landschap.

3. Sossusvlei

sossusvlei
sossusvlei

In de Namib woestijn in het westen van Namibië liggen een aantal hotspots die zeker niet mogen ontbreken op je reis. De Sossusvlei is wereldberoemd vanwege de enorme hoge, dieprode zandduinen van soms wel 300 meter hoog. Lekker vroeg je bed uit (of kampeer in het park), zodat je de prachtige zonsopgang in de Sossusvlei kunt meemaken (helemaal bijzonder bovenop Dune 45). Verder kun je je hier ook prima vermaken met sandboarden, in een 4x4 rondscheuren door het zand of hiken door de woestijn.

4. Dodevlei

dead vlei
dead vlei

Vlakbij de Sossusvlei ligt de spookachtige Dodevlei. Door klimaatverandering werd dit gebied geteisterd door droogte waardoor er nu alleen een dorre, witte kleivlakte met gebarsten grond en dode bomen over is. Het gebied wordt omringd door de hoogste duinen ter wereld, soms wel 300-400 meter hoog. De Dodevlei is een bijzondere en mysterieuze plek.

5. Swakopmund

swakopmund
swakopmund

Namibië kent veel Duitse, koloniale dorpen die gelegen zijn tussen de Atlantische Oceaan en de Namib woestijn. Een geliefd stadje om de Duitse historie en architectuur te gaan bekijken, is Swakopmund. Er hangt een Europese sfeer met gezellige koffiebarretjes en leuke restaurantjes. Van hieruit kun je ook gaan quad-rijden, sandboarden of walvissen gaan spotten.

6. Twyfelfontein

twyfelfontein
twyfelfontein

Als je vanuit Swakopmund naar het noorden rijdt, verandert de omgeving in een rotsachtig woestijnlandschap. De natuur wordt steeds roder en droger en dit gebied doet sprookjesachtig aan. Twyfelfontein was het leefgebied van de San, ook wel bekend als de Bosjesmannen. Hier vind je prachtige natuurverschijnselen, zoals rode rotsformaties met de bekende prehistorische rotstekeningen van de Bosjesmannen.

7. Skelettenkust

skeleton coast
skeleton coast

Weer een heel ander landschap vind je in het Skeleton Coast Park in het noordwesten van Namibië. Deze 500 kilometer lange en 30 kilometer brede kuststrook dankt zijn naam aan de vele schepen die hier strandden. Het gebied ligt dan ook bezaaid met scheepswrakken en - zoals de naam al doet vermoeden - skeletten van overleden zeevaarders. Het ruige landschap kent hoge duinen en levert een surrealistisch beeld op.

8. Spitzkoppe

spitzkoppe
spitzkoppe

De Spitzkoppe is een meer dan 120 miljoen jaar oude granietberg en staat bekend om zijn uniek gevormde rotspartijen en bergen. De berg torent hoog boven het omliggende landschap uit. Je kunt de Spitzkoppe ook beklimmen, maar het bereiken van de top is niet voor de faint-hearted. Je kunt hier ook een nachtje onder de prachtige sterrenhemel kamperen. Misschien kom je hier ook nog antilopen, zebra’s, springbokken en kamelen tegen.

9. Waterberg Plateau

waterberg
waterberg

Waterberg National Park ligt op het Waterberg Plateau, een zandstenen plateau van zo’n 200 meter hoog. Het is een mooi natuurgebied met veel groen, prachtige bloemen en planten en het is een ideale plek om wild te spotten. Aangezien de rest van Namibië een typisch woestijnlandschap kent met overwegend dorre landschapen, is het vele groen op Waterberg Plateau een welkome afwisseling. Hier leven ook verschillende, zeldzame diersoorten.

10. Namib-Naukluft National Park

namib naukluft
namib naukluft

Namibië is een ideale bestemming voor een self-drive. Niet alleen de trekpleisters zijn de moeite waard om te bezoeken. Misschien is de roadtrip zelf nog wel het meest indrukwekkend. Onderweg van Sossusvlei naar Swakopmund rijd je dwars door het prachtige landschap van Namib-Naukluft National Park, een droog landschap met gigantisch hoge zandduinen. Dit is de oudste woestijn ter wereld en het grootste wildpark van Afrika.

11. Windhoek

windhoek
windhoek

De meeste reizen door Namibië beginnen en eindigen in de hoofdstad Windhoek. Maar aangezien je natuurlijk staat te popelen om Namibië te ontdekken, blijf je hier waarschijnlijk niet lang hangen. Toch is Windhoek de moeite waard. De stad heeft een aantal prachtige, groene stadsparken en honderden winkels waar je lekker kunt shoppen. Ook vind je hier veel restaurantjes en kun je gaan picknicken in Zoo Park.

12. Caprivistrip

caprivi strip
caprivi strip

De Caprivistrip is het vijflandenpunt van Namibië. Het verbindt Namibië met Angola, Botswana, Zimbabwe en Zambia. Van hieruit kun je een aantal prachtige bezienswaardigheden in de buurlanden bezoeken, zoals Chobe National Park in Botswana en de machtige Victoria Falls. Nijlpaarden en olifanten kun je spotten aan de Mahango-rivier. Een bezoek aan de natte oase van de Caprivistrip is, na het verder kurkdroge Namibië, zeker de moeite waard.

13. Cape Cross Seal Reserve

cape cross seal
cape cross seal

Als je zeehonden wilt spotten dan is Cape Cross Seal Reserve een must. Met zo’n tachtigduizend zeehonden, is dit de grootste zeehondenpopulatie ter wereld. In de maanden november en december worden er jonge zeehondjes geboren en kan de populatie zelfs groeien tot rond de 200.000.

14. Damaraland

damaraland
damaraland

Damaraland is het gebied ten noorden van Swakopmond en Etosha National Park. Een schitterende, woestijnachtige regio met de twee hoogste bergen van Namibië (de Spitzkoppe en de Brandberg). In dit gebied vind je de bekende rotstekeningen van de Bosjesmannen in Twyfelfontein, de Orgelpijpen en het Versteende Woud. Het is een prachtig, uitgestrekt gebied met rode rotsen en bergen en veel dieren, zoals leguanen, struisvogels en gemsbokken.

15. Lüderitz

luderitz namibia
luderitz namibia

Lüderitz is een bizar, mistig havenstadje in het zuidwesten van Namibië ver weg van alle andere trekpleisters. Om er te komen rijd je dwars door de Namib woestijn. Op het nabijgelegen schiereiland rijdt je door een maanlandschap. Fingers crossed, dan spot je hier misschien wel pinguïns, flamingo’s en dolfijnen.

Top reizen naar Namibië

Zuid Afrika & Namibie

Zuid Afrika & Namibie

19 dagen
Individuele rondreis
Individuele rondreis
Deze reis neemt u mee op een onvergetelijke trip door Namibië & Zuid Afrika. De perfecte combinatie tussen avontuur, prachtige natuur, schitterende witte stranden en heerlijk eten & drinken. Het prachtige Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Regenboognatie’ genoemd, vanwege de enorme variëteit aan kleuren, culturen en tradities. In het land vindt u uitgestrekte woestijnen, imposante bergen en ook glooiende wijngaarden. Zuid-Afrika is een aantrekkelijke mix van Afrikaanse cultuur, landschappen en wildlife enerzijds en Europese voorzieningen, luxe en infrastructuur anderzijds. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en geven u graag tips over bezienswaardigheden en restaurants.Vervolgens reist u door naar Namibie. De onvoorstelbare leegte, grillige natuur en een eeuwenoud cultureel erfgoed zijn enkele redenen waarom Namibië bij velen zo geliefd is. Het land dankt zijn naam aan de uitgestrekte Namib woestijn, die het grootste deel van het landschap bepaalt. De Namib is de oudste woestijn ter wereld en gaat over in de Kalahari woestijn, die doorloopt in buurlanden Botswana en Zuid-Afrika.Ondanks dat Namibië grotendeels uit woestijn bestaat, is de flora en fauna verbazingwekkend divers. De door ijzerdioxide roodgekleurde zandduinen van de Namib bevatten net genoeg vocht voor de prehistorische welwitschiaplant om te overleven. In de droge rivierbeddingen in Damaraland leeft een groeiend aantal woestijnolifanten en zwarte neushoorns. Etosha National Park huisvest grote troepen leeuwen en is menigmaal decor geweest van indrukwekkende natuurdocumentaires. Dankzij de machtige rivieren Kavango, Kwando, Zambezi en Chobe is het noordoosten van Namibië weelderig groen en zijn de omstandigheden voor wilde dieren hier zeer gunstig.Wij streven ernaar u de perfecte reis te bezorgen. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk voor u op maat. Wij nemen u niet alleen mee naar prachtige bezienswaardigheden en de beste accommodaties, maar laten u proeven van de cultuur en natuur die de bestemming te bieden heeft.

Reisorganisaties met reizen naar Namibië

Meer blogs over Namibië

Beoordelingen van Namibië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1