Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste plekken van Mozambique: top 10 bezienswaardigheden

De mooiste plekken van Mozambique: top 10 bezienswaardigheden

op 19 augustus 2017
2 minuten leestijd
De mooiste plekken van Mozambique: top 10 bezienswaardigheden

Mozambique is mysterieus en prachtig tegelijk. Off the beaten track staat je waanzinnig natuurschoon te wachten. Durf jij het avontuur aan?

Een combinatie van zwaaiende palmen, turquoise wateren, rijke Afrikaanse tradities en uiteenlopende flora en fauna maken Mozambique een fascinerende reisbestemming. De meeste hotspots zijn niet makkelijk te bereiken, maar daardoor wel meer dan de moeite waard. Op de volgende tien plekken beleef je puur Mozambique op z’n best!

1. Mozambique Island

mozambique island
mozambique island

Dit vier kilometer uit de kust gelegen kalkrijk koraalrif bereik je via een lange brug vanaf het vaste land. Laat je verrassen door de diversiteit aan architectuur en ga op expeditie naar de twee onbewoonde eilanden Goa en Sena. Beautiful!

2. Lake Malawi

lake malawi
lake malawi

Zanderige baaien en reusachtige Baobab bomen wisselen elkaar af aan de kust van het diepblauwe Malawi meer, waarvan 25 procent zich Mozambique bevindt. Je vindt er meer dan 500 soorten vissen, waaronder de felgekleurde mbuna, één van ’s werelds bekende cichliden (zoetwatervissen).

3. Quirimbas Archipelago

quirimbas mozambique
quirimbas mozambique

Aan de noordkust van Mozambique liggen 31 geheimzinnige eilanden die samen de Quirimbas-Archipel vormen. De zachte witte stranden zijn legendarisch evenals het vogel- en zeeleven, welke je tijdens duik- en wandeltochten leert kennen. Een combinatie van onstuimige geschiedenis, schitterende natuur en een boeiende mix van Portugese-, Swahili-, Indiase- en Afrikaanse culturen maken deze eilanden magisch.

4. Maputo

maputo
maputo

De in een mediterrane stijl gehulde hoofdstad van Mozambique is één van de meest ontwikkelde oorden van het land. Het is er tevens onwijs chaotisch, met name in de sloppenwijken en voorsteden van Maputo krioelt het van de mensen. Bezoek de laagliggende baixa (oude stad), ontdek authentieke restaurantjes en aanschouw de moderne skyline. Wanneer je de geur aankan, is de vismarkt een must-visit.

5. Chimanimani Mountains

chimanimani
chimanimani

Aan de horizon van de Zimbabwaanse grens ten zuidwesten van Chimoio vormen de bosrijke Chimanimani bergen verbluffende silhouetten. Met schaarse faciliteiten en bijna geen rijdend openbaar vervoer is het een hele belevenis om hier te komen. Vanuit Chikukwa regel je een 4-wheel-drive en een gids waarmee je de bergen in trekt, gave hikes maakt of in twee dagen Binga, de hoogste berg van Mozambique, beklimt.

6. Gorongosa Nationaal Park

gorongosa
gorongosa

Het Gorongosa Nationaal Park ligt centraal in Mozambique en is één van de belangrijkste wildparken van het land. Ondanks dat het park enorm te lijden heeft gehad onder de burgeroorlog, zijn impala's, antilopen, nijlpaarden, krokodillen, olifanten en leeuwen nog steeds slechts een greep uit het wildlife dat je hier tegenkomt. Langzaam vindt de dierenpopulatie weer zijn comeback. Ook vogelliefhebbers halen hier hun hart op en spotten er maar liefst meer dan 300 soorten.

7. Inhambane

inhambane
inhambane

Inhambane is één van de mooiste dorpen van Mozambique. Het is rustig gelegen en biedt een geweldige mix van koloniale architectuur en Arabische -, Indische - en Afrikaanse culturele invloeden. Inhambane biedt je tevens toegang tot de mooie stranden Tofo en Barra waar je onder andere geweldig kan duiken, snorkelen en, tussen oktober en april, walvissen signaleert.

8. Bazaruto Archipelago

bazaruto
bazaruto

Gave duiklocaties vind je eveneens in de Bazaruto Archipel. De turquoise wateren van de Indische Oceaan zijn gevuld met kleurrijke vissen. Ook het leven op het land is er bijzonder. Binnen no-time heb je tientallen vogelsoorten, waaronder visadelaars en roze flamingo’s, in het vizier. Kijk ook niet vreemd op als je oog in oog staat met rode duikers of krokodillen. Het is niet voor niets dat veel van de archipel sinds 1971 beschermd wordt onder de noemer ‘Nationaal Park Bazaruto’.

9. Ponta d’Ouro

ponta d'ouro
ponta d'ouro

Dit kleine dorp in het uiterste zuidoosten van de Mozambikaanse kust is enkel te bereiken met een 4-wheel-drive. Ondanks dat er maar weinig voorzieningen aanwezig zijn, is de plek mateloos populair onder duikers en diepzeevissers. Het mag dan een flinke onderneming zijn om er te komen, zodra je er bent, waan je je in het paradijs en bieden de offshore-wateren je een overvloed aan excentriek leven. Houd je camera gereed voor het op de gevoelige plaat vastleggen van dolfijnen, walvishaaien en walvissen.

10. Ponta Malongane

ponta malongane
ponta malongane

Ongeveer vijf kilometer ten noorden van Ponta d’Ouro vind je het rustige en nog mooiere Ponta Malongane. Struin hier romantisch langs de uitgestrekte kustlijn, picknick in de weelderige duinen en geniet van bizarre vergezichten met het groene woud zo vlak langs zee.

Top reizen naar Mozambique

Reisorganisaties met reizen naar Mozambique

Meer blogs over Mozambique

Beoordelingen van Mozambique

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7
Stranden
10
Steden
7
Eten & drinken
8
Activiteiten
9