Home
Blog
Bestemmingen
7x De mooiste plekken in Tanzania

7x De mooiste plekken in Tanzania

op 30 augustus 2017
2 minuten leestijd
7x De mooiste plekken in Tanzania

Afrika prijkt hoog op de bucketlist van menig fervent reiziger en naast Zuid-Afrika en Namibië is ook Tanzania een echte publiekslieveling. En wij snappen waarom. Kijk deze zeven plekken dan! 

Zoals het een Afrikaans land betaamt, is ook Tanzania dé ideale bestemming voor natuur- en dierenliefhebbers. Voor een ultieme safari ga je naar één van de vele adembenemend mooie nationale parken die het land rijk is. Maar ook avonturiers en zonaanbidders komen in Tanzania aan hun trekken. Wij noemen de zeven mooiste plekken.

1. Serengeti National Park

serengeti
serengeti

Wie Tanzania zegt, denkt meteen aan de legendarische Serengeti. Het is misschien wel één van de bekendste wildreservaten ter wereld en een walhalla voor safari-liefhebbers. Serengeti betekent ‘eindeloze vlaktes’ in de taal van de Masaï en dat is precies wat je kunt verwachten: 30.000 vierkante kilometer savannes en boslandschappen. Je vindt er een waanzinnig bonte verzameling dieren, zoals de blauwe gnoe, steppenzebra’s, kafferbuffels en wildebeesten. Elk jaar vind de indrukwekkende migratie plaats van miljoenen dieren die van het droge noorden via de Togoro Plains naar het zuiden trekken.

2. Kilimanjaro National Park

kilimanjaro
kilimanjaro

In het noorden van Tanzania ligt dit prachtige natuurreservaat mét de hoogste berg van het Afrikaanse continent. De 5.895 meter hoge berg Kilimanjaro is een uitgedoofde vulkaan en de top is bedekt met eeuwige sneeuw (althans, mits de aarde niet verder opwarmt...). Het is een favoriet bij wandelaars en bergbeklimmers en het park zelf biedt prachtige savanne landschappen en weidse vergezichten.

3. Zanzibar

zanzibar
zanzibar

Wuivende palmbomen, parelwitte stranden en een kraakheldere, azuurblauwe zee. Alle ingrediënten voor dé ultieme strandvakantie. Naast onbeperkt chillen op één van de prachtige stranden, duiken, snorkelen of watersporten, is ook de historische stad Stone Town een aanrader. In dit stadje vind je veel Arabische invloeden terug en je kunt er uren door smalle straatjes en over kleurrijke markten slenteren.

4. Ngorongoro-krater

ngorongoro
ngorongoro

In het Ngorongoro Conservation Area vind je als overblijfsel van een ingestorte vulkaan een gigantische groene krater. Ook wel het achtste wereldwonder of Afrika’s Hemel genoemd, biedt deze krater een unieke leefomgeving voor wilde dieren, zoals zwarte neushoorns, leeuwen, impala’s, primaten en gnoe’s. Het is één van de dichtstbevolkte wildparken van Afrika.

5. Lake Manyara National Park

lake manyara
lake manyara

Met Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater als buren, staat dit natuurreservaat in het noorden van Tanzania niet bovenaan de reisplanning, maar een bezoek is absoluut de moeite waard. Wat dacht je van elf verschillende ecosystemen, olifanten, neushoorns, zebras, giraffen én een bonte verzameling flamingo’s in één park? En wel héél bijzonder: boomklimmende leeuwen. Dat wil je gezien hebben!

6. Bagamoyo

bagamoyo
bagamoyo

Het pittoreske vissersdorpje Bagamoyo staat op de UNESCO-lijst en is een heerlijk stadje om te verkennen. Slenter door het historistische centrum en maak kennis met de vriendelijke bevolking. In de stad vind je ook een paar indrukwekkende ruïnes en musea en deze bestemming komt - terecht - steeds meer in trek bij reizigers.

7. Arusha

arusha
arusha

Het stadje op zich is niet echt bewonderenswaardig, maar in de omgeving van de ’safari-hoofdstad van Tanzania’ is genoeg te doen en beleven. Het is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan Serengeti, Kilimanjaro en de Ngorongoro krater. Ook kun je de Masai cultuur ‘proeven’, een Marangu village bezoeken en koffieplantages en watervallen bezichtigen.

Top reizen naar Tanzania

Reisorganisaties met reizen naar Tanzania

Meer blogs over Tanzania

Beoordelingen van Tanzania

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
5.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
8.6