Fly-drives

Bij fly-drive reizen boek je, zoals de naam al zegt, een vlucht en een huurauto. Meestal zitten de overnachtingen in verschillende hotels hier ook bij ingegrepen. De laatste jaren is een fly-drive vakantie enorm in populairiteit toegenomen. Niet zo heel gek, want een fly-drive rondreis staat voor vrijheid en biedt je een ideale mogelijkheid om een land in je eigen tempo te leren kennen. Het is ook heel makkelijk want je boekt in één keer zowel je vliegtickets, je huurauto en je hotels. Na je vliegreis staat de auto voor je klaar en kan je gaan rondreizen!

Je hebt eigenlijk twee verschillende soorten fly-drives reizen. De eerste is een vlucht met auto en daarbij ook de overnachtingen in hotels onderweg. In dat geval ligt je reisschema en route dus min of meer vast. Groot voordeel hiervan is dat je tijdens je reis helemaal niet hoeft te zoeken naar een hotel dat kamers vrij heeft. Je rijdt simpelweg van de ene plaats naar de andere en de overnachtingen zijn al geregeld. Natuurlijk ben je verder vrij om te gaan en staan waar je wilt! De tweede fly-drive mogelijkheid is zonder deze overnachtingen. Je boekt dan dus alleen je vliegtickets en de autohuur. In dat geval heb je iets minder zekerheid, maar nog meer vrijheid. Je bepaalt helemaal zelf waar je naartoe gaat en hoe lang je er wilt blijven. In het hoogseizoen is deze manier van fly-drives reizen niet altijd aan te raden. Dan kan het namelijk moeilijk zijn om een accomodatie met beschikbare ruimte te vinden.

Er worden fly-drives aangeboden naar vele uithoeken in de wereld, maar niet alle landen zijn geschikt voor een fly-drive vakantie. Niet overal is de infrastructuur even goed of zijn er nog weinig autoverhuur voorzieningen. Landen die wel zeer geschikt zijn voor fly-drives zijn bijvoorbeeld: Costa Rica, Verenigde Staten, Australië, Zuid-Afrika, Mexico en bijna alle landen in Europa.

Fly-drives boeken

Sinds de laatste jaren is de populariteit van fly-drives reizen behoorlijk toegenoemen en daarmee dus ook het aanbod. Ook de grote reisorganisaties bieden inmiddels volop fly-drives reizen aan. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de consument, want er is meer keus. Het is echter wel moeilijker om uit dit grote aanbod de juiste fly-drive aanbieding te vinden. Let er bij het boeken ook goed op wat is inbegrepen en wat niet. Een reisverzekering met aparte verzekering voor de autohuur is ook aan te raden. Kras Vakanties heeft doorgaans erg goedkope fly-drives aanbiedingen en geeft soms ook korting als je vroeg boekt. Bekijk bij ons het aanbod van fly-drives om de prijzen te vergelijken. Je kunt trouwens natuurlijk ook zelf vliegtickets en autohuur boeken. In sommige gevallen is dit goedkoper, maar het kost wel wat meer moeite om te regelen en vergeet vooral niet alle toeslagen ook mee te nemen in de berekening. Rij voorzichtig en geniet van de reis!