Wandelreizen

Een wandelreis is een wandelvakantie waarbij je actief bent, maar tegelijk ook tot rust komt. Wandelen is een geweldige manier om een land te ontdekken. Als je loopt maak je echt kennis met de natuur, de dieren, de cultuur en de mensen van een land! Tijdens het lopen van je wandelroute merk je bijvoorbeeld pas echt hoe hoog een berg is. Of je voelt de spanning van de wildernis.

Sommige mensen moeten een wandelreis ook eerst ervaren om het leuke er van in te kunnen zien. Probeer het eens en je zult zien dat je tijdens het wandelen in een ver land de omgeving veel intenser meemaakt dan wanneer je daar gemotoriseerd voorbij rijdt, vaart of vliegt. En niet onbelangrijk: wandelen is gezond. Je bent actief bezig en ondertussen geniet je van de vergezichten en de natuur. Een goede manier om je lichaam te bewegen en ontspannen tegelijk!

Wandelreizen kun je maken in de hele wereld. Bijvoorbeeld een trekking in de Himalaya bergen, een avontuurlijke trektocht in Afrika of een rustgevend hiking door Canada.

Een wandelreis boeken

Wandelreizen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Reisorganisaties bieden wandelvakanties aan naar alle uithoeken van de wereld en er zijn bovendien verschillende soorten wandelreizen. Bij de ene wandelreis wandel je de gehele reis van de ene bestemming naar de andere en overnacht je onderweg in hotels of guesthouses. Bij de andere maak je elkedag een dagwandeling en slaap je iedere nacht in een hotel dat als uitvalsbasis dient.

Een wandelvakantie kan zowel als groepsreis of als individuele reis ondernomen worden. Ze kunnen variëren in intensiteit, luxe, reisduur en leeftijd. Zo heb je bijvoorbeeld groepswandelreizen speciaal voor ouderen (55+) of kun je een complete wandel expeditie op de noordpool maken.

Je kunt je wandelreis doorgaans eenvoudig online boeken. Wij hebben al een handig overzicht gemaakt met enkele wandelreizen om je in de goede richting te duwen. De rest moet je zelf doen, net als het wandelen. Veel plezier!