China

De Chinese muur

Rondreis China

Een fascinerende mix van oude tradities en het moderne leven

Rondreizen in China is reizen in een land van wonderbaarlijke contrasten. Wolkenkrabbers en oude tempels, miljoenensteden en het karakteristieke platteland, conservatief en toch vernieuwend. China is een eindeloos fascinerende bestemming!

Rondreizen in China is alsof je een andere wereld betreedt. Sterker nog: het ís een andere wereld. Geen enkel ander land op aarde biedt zoveel culturele en natuurlijke schatten. De Chinese Muur is natuurlijk een absolute must-see, maar vergeet ook het moderne Hong Kong niet met zijn prachtige sky-line. Tijdens je rondreis door China kom je enorme tegenstellingen tegen en dat maakt het land ook zo leuk!

Je kunt natuurlijk zelfstandig door China trekken, maar een groepsreis of individuele rondreis is gezien de afmetingen van het land absoluut aan te raden. Zeker voor cultuurliefhebbers die in korte tijd veel willen zien. In de Verboden Stad bijvoorbeeld kom je eeuwenoude koloniale architectuur tegen en Qin Shi Huangdi’s Terracottaleger is adembenemend. In de bergen vind je nog altijd dorpjes die volledig afgezonderd van de buitenwereld leven.

Vlag:
Hoofdstad:
Peking
Inwoners:
1.412.360.000
Oppervlakte:
9.596.960 km2
Beste reistijd:
april, mei, september & oktober
Tijdsverschil:
7 uur later
Vliegtijd:
9:45 uur
Combineren:
Natuur
10/10
Cultuur
10/10
Strand
8/10
Steden
10/10
Eten
9/10
Actief
9/10

Beste reistijd China

De beste reistijd voor China bestaat eigenlijk niet, omdat in China de temperatuur in het zuiden wel twintig graden lager kan liggen dan in het noorden. China kent hete woestijnen, droge zoutvlaktes en koude hooggebergtes. Op drie landen na is China, qua oppervlakte, het grootste land ter wereld en de beste reistijd verschilt per gebied enorm.

Wél hebben we voor alle gebieden een paar vuistregels samengesteld. Het komt erop neer dat het voorjaar en het najaar voor alle gebieden het meest aangenaam is. In deze periode is het over het algemeen niet te heet en de hoeveelheid regen is beperkt. Tibet in het zuiden is de uitzondering. De beste reistijd voor dit deel van China is de zomer.

Klimaat China

Dit is een land van contrasten en hetzelfde geldt voor het klimaat van China. De kustgebieden in het westen kunnen gebukt gaan onder langdurige droogte en tegelijkertijd kan een gebied te maken hebben met enorme regenval. De temperatuur kan in de zomer in het zuiden van China bijna ondraaglijk zijn, terwijl de temperatuur in het uiterste noorden van China amper boven de 10 graden komt. China kent woestijn- en steppeklimaten, maar ook zee- en landklimaten die zorgen voor enorme temperatuurverschillen.

Video's van China

Reisorganisaties met reizen naar China

Bezienswaardigheden in China

Reizen naar China

Blogs over China

· Suzanne van Duijn
25x Foto's waardoor je nú in China wilt rondreizen
De volgende 25 kiekjes zijn made in China en maken dat je snel in het vliegtuig stapt naar deze bijzondere bestemming.
· Suzanne van Duijn
14 dingen die je moet weten voordat je naar China reist
China is een land van contrasten en je valt er van de ene verbazing in de andere. Een reis naar deze fascinerende bestemming wordt alleen nog maar beter als je de volgende 14 dingen ter harte neemt.
· Suzanne van Duijn
Beste reistijd augustus: de bestemmingen voor een reis in augustus
Wil jij in augustus op vakantie? Deze landen hebben dan de beste reistijd!
· Suzanne van Duijn
Hiken in China: Dit zijn de 5 mooiste wandeltochten
De Chinese Muur, miljoenensteden met neon verlichte reclameborden en babi pangang. Dé stereotypische dingen waar je aan denkt bij China. Maar dit enigszins bizarre land is ook een top bestemming voor wandelliefhebbers. Dit zijn de 5 mooiste wandeltochten.
· Suzanne van Duijn
Welk hotel kiezen in Hong Kong? 7 Goede tips!
Hong Kong is een gigantische stad met meer dan zeven miljoen inwoners. De stad is zowel bij zakenreizigers als toeristen erg populair en er zijn dus vele hotels om uit te kiezen.
· Suzanne van Duijn
De Verboden Stad: Must-see in Peking
Besluit je naar China af te reizen, dan zijn Shanghai, Hong Kong en de Chinese Muur populaire bestemmingen. Maar een misschien wel net zo indrukwekkende bezienswaardigheid is de Verboden Stad in Peking, het tegenwoordige Beijing.
· Suzanne van Duijn
De 5 mooiste natuurgebieden in China
China is best een bizar land om te bereizen. Het land heeft een ongekende en ongeëvenaarde schoonheid met must see’s die je nergens anders ter wereld vindt. Ook voor deze vijf allermooiste natuurgebieden wil je zéker naar China toe.
· Suzanne van Duijn
Klassieker in Azië: reizen langs de Zijderoute
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Zijderoute. Maar wat is de Zijderoute nu eigenlijk? En - het allerbelangrijkste - waarom moet-ie op je bucketlist?
China heeft ons echt verrast. De Chinese Muur kenden we natuurlijk (en was prachtig!), maar de mensen en het plattelandsleven hebben een diepe indruk gemaakt. Fietsen door de rijstvelden was geweldig en in Peking hebben we veel moois gezien. Nu al zin in de volgende rondreis in Azië!
- F. Dekkers

Beoordelingen van China

Wat zijn de China ervaringen van andere reizigers? Lees hier 5 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in China.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4
9,0

Een reis om nog een keer te doen.

China
Groepsrondreis met FOX Vakanties
12-02-2017

De grote steden zoal Honkong, Beeing, waren zeer indrukwekkend, de muur, de Terracotta leger Keizerlijk paleis.
De fietstocht door de rijstvelden, schitterend ,te veel om op te noemen
De vriendelijkheid van de mensen zoveel diversiteit heeft het land.
Het heeft zo'n indruk gemaakt ,dat ik mijn ogen maar hoef te sluiten en ik beleef de hele reis weer
Ook de reisleider heeft daar natuurlijk aan mee gewerkt . Een pracht groep het klikte, wat natuurlijk de reis ook nog mooier maakt. Zou het zo weer op nieuw willen beleven.

J Hogendorp
Gereisd met partner in May 2013
8,8

Fascinerende rondreis door China met zeer deskundige reisleiding. Reden genoeg om met Kras het 'rondreizen' voort te zetten!

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Alle bekende hoogtepunten en steden aan de oostkust en omgeving en binnenland bezocht. De reisleiding had een zeer grote meerwaarde bij deze reis. Zeer informatief over een indrukwekkende geschiedenis en cultuur. De reis vond voornamelijk plaats in de urbanisatie van China, ik zou een volgende keer voor een reis met meer natuur kiezen en geweldige landschappen ontdekken en dan voornamelijk in de richting van zuid- en oostelijk China.
Inmiddels met Kras rondreis door Afrika/Namibië gedaan en nu staat zuid-Amerika op de lijst met Kras!

Bert Meijer
Gereisd met partner in October 2012
8,6

Cultuurshock :)

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-02-2017

Zoveel gezien en gedaan, in 21 dagen in een wervelwind door China heen
mooie tuinen, de grote steden, boottochten. Uiteraard de muur wat een klim was dat.
dan een persoonlijk hoogtepunt was voor mij toch wel het terracotta leger... prachtig!

M LIEFTINK
Gereisd met partner in October 2015
8,2

Waanzinnige rollercoaster

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
15-01-2017

Van Beijing naar Hong Kong, groepsrondreis. Slaaptrein, hoge snelheidstrein, binnenlandse vlucht,, boottocht over de river ferry naar Hong Kong noem het maar op. Zeer afwisselend en een hele goede indruk van het land van de natuur,cultuur enz. Zowel het oude als het nieuwe China en een top gids.

J Mooij
Gereisd met partner in August 2015
7,8

Mooie rondreis door China

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-01-2017

heel veel cultuur en natuur en grote steden gezien
zeer mooie reis

Henk Mulder
Gereisd met partner in April 2016
Alle beoordelingen van China