Home
Blog
Bestemmingen
Hiken in China: Dit zijn de 5 mooiste wandeltochten

Hiken in China: Dit zijn de 5 mooiste wandeltochten

2 minuten leestijd
Hiken in China: Dit zijn de 5 mooiste wandeltochten

De Chinese Muur, miljoenensteden met neon verlichte reclameborden en babi pangang. Dé stereotypische dingen waar je aan denkt bij China. Maar dit enigszins bizarre land is ook een top bestemming voor wandelliefhebbers. Dit zijn de 5 mooiste wandeltochten.

Echte wandelfanaten trekken massaal naar de Inca trail in Peru en de Mount Everest in de Himalaya, maar ook China is een must als je graag wandelend de aardbol wilt ontdekken. Indrukwekkende landschappen, van bamboebossen tot spectaculaire bergmassieven en van dichte jungles tot afgelegen woestijnen. China has got it all.

Tiger Leaping Gorge

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De Tiger Leaping Gorge in Lijiang Yulong Xueshan National Park park is een meerdaagse wandeltocht en misschien wel één van de mooiste ter wereld. Tussen de steile rotswanden van de zeventien kilometer lange, diepste kloof ter wereld stroomt de Yangtze rivier en dit zorgt voor spectaculaire landschappen. De natuur is er rauw en ongerept wat zorgt voor off the beaten track wandeltochten voor zowel ervaren wandelaars als beginners.

Jiuzhaigou-vallei

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Jiuzhaigou is misschien wel één van de mooiste natuurgebieden van China en niet voor niets prijkt dit park op het UNESCO-lijstje. Het park bestaat uit drie valleien die een Y vormen en je vindt er magische bergmeren, indrukwekkende watervallen en kilometers lange wandelpaden. De beste tijd om hier te wandelen is van juli tot oktober. Ook de kalkstenen terrassen van het nabijgelegen Huanglong National Park pik je, als je toch in de buurt bent, even mee.

Zhangjiajie National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het Zhangjiajie National Park, in het noordwesten van Hunan, waan je je in de magische film Avatar. Indrukwekkende karstgebergten vormen een woud van zandstenen rotspieken, soms wel tot 200 meter hoog. Voor dit unieke landschap móet je naar China, want dit vind je nergens anders ter wereld. Het gebied is regelmatig in een mystieke mist gehuld wat je ervaring nóg indrukwekkender maakt. De Tianmen Mountains, de spectaculaire Tianzi Mountain kabelbaan en de langste glazen brug ter wereld over de Zhangjiajie Canyon mogen niet op je wandeltocht ontbreken.

Li River National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nog zo’n hoogtepuntje. Zet Li River National Park zéker op je bucketlist. Hier wandel je in onwaarschijnlijk mooie landschappen met 360 miljoen jaar oude kalkstenen rotsformaties, steile kliffen en waanzinnige watervallen. Wij tippen de prachtige wandeltocht langs de Li Rivier van Yangdi Village naar Xingping of naar Yangshuo. Je vindt hier ook schitterende grotten zoals de Reed Flute Grotten en de Moon Hill. Een boottocht over de Li Rivier is een sprookjesachtige en onvergetelijke ervaring.

Foping Nature Reserve

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Denk je aan China, dan denk je meteen aan de met uitsterven bedreigde reuzenpanda. En er gaat natuurlijk niets boven deze imposante zwart-witte knuffelbeer in het wild te zien. Foping Nature Reserve in Qinling, ook wel “Home of Panda” genaamd, is hiervoor één van de populairste plekken. Het natuurreservaat staat ook bekend als het Golden Monkey Nature Reserve en is vooral bij natuurliefhebbers een favoriet vanwege de mogelijkheid om vliegende eekhoorns, takins en stompneusapen in het wild te spotten.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4