Zhangjiajie

Zhangjiajie

Één van de mooiste plekken in China

In het binnenland van China ligt een adembenemend mooi stukje natuur: het Zhangjiajie National Forest Park. Het gebied is beroemd om haar dal met meer dan 3000 kalkstenen pieken die als enorme zuilen omhoog steken.

Top reisorganisaties naar China

Top reisorganisaties naar China
Zhangjiajie

Het Zhangjiajie National Forest Park was het allereerste nationale park van China. Het is onderdeel van het Wulingyuan Scenic Area, een onwaarschijnlijk mooi landschap vol bijzondere karstbergen. Je kunt de prachtige pieken beklimmen voor geweldige uitzichten, maar ook in het dal zelf maak je fantastische wandeltochten en is er een hoop moois te zien.

Huangshi Village

Huangshi Village is één van de hoogtepunten van Zhangjiajie National Forest Park. Het ligt direct naast de zuidelijke ingang, en is een prachtig hooggebergte van ruim 1000 meter hoog. Op de top liggen meer dan 10 uitzichtplatformen, vanwaar je werkelijk een fenomenaal uitzicht over het park hebt. Het is ondenkbaar om het park te verlaten zónder Huangshi Village te hebben bezocht. Je kunt ervoor kiezen om de slopende tocht te voet doen (3878 traptreden), maar je kunt ook de bus of het kabelbaantje omhoog nemen.

Huangshi Village, Zhangjiajie
Huangshi Village, Zhangjiajie

Huangshi Village, Zhangjiajie
Huangshi Village, Zhangjiajie

Zhangjiajie Huangshi Village
Zhangjiajie Huangshi Village

Zhangjiajie Golden Whip
Zhangjiajie Golden Whip

Zhangjiajie Golden Whip
Zhangjiajie Golden Whip

Golden Whip Stream Trail

In het dal van het Zhangjiajie National Forest Park kronkelt een pad van ruim 5 kilometer. De Golden Whip Stream Trail volgt het gelijknamige stroompje en komt langs de mooiste plekjes van het park. Volg de route, loop door dicht bos en tussen de torenhoge karstbergen met mystieke namen. Zoals overal in China ga je ook hier een hoop (Chinese) toeristen tegenkomen, maar hoe dieper je in het bos geraakt, hoe minder mensen je zal tegenkomen.

Bailonglift

Als je de Golden Whip Stream Trail volgt is het ook nog maar een klein stukje naar de Bailonglift. Een opvallend staaltje techniek, zeker in deze contreien. Langs één van de steile bergwanden is namelijk een 326 meter hoge hypermoderne lift gebouwd die je in precies 1 minuut en 32 seconden omhoog of omlaag kan brengen. Een bizarre constructie, maar wel eentje die dankzij zijn hoogte een plekje heeft verdient in het Guiness Book of Records.

Zhangjiajie Bailong
Zhangjiajie Bailong

Zhangjiajie Bailong
Zhangjiajie Bailong

Zhangjiajie yellow dragon cave
Zhangjiajie yellow dragon cave

Yellow Dragon Cave

Het stikt van de de grotten in het Zhangjiajie National Forest Park, maar de Yellow Dragon Cave is zonder twijfel de allergrootste. Sterker nog, deze grot behoort zelfs tot de grootsten van heel China. De grot is 15 kilometer lang, hij beslaat een oppervlakte van 48 hectare en is op sommige plekken wel 140 meter hoog. Van binnen vind je droge ruimtes en grotten die door een ondergrondse rivier met elkaar worden verbonden. Je ziet stalactieten, stalagmieten en bizarre kalkstenen rotsformaties die door de gekleurde lichtinstallaties nog vreemdere vormen gaan aannemen

Yuanjiajie Scenic Area

Eén van de allermooiste plekjes van het park is Yuanjiajie Scenic Area, een plek met hoge, pieken en diepe dalen. De makers van de film Avatar lieten zich door dit bijna buitenaardse uitziende landschap inspireren, en het is inderdaad een plek om stil van te worden. De natuur in de vallei is wonderschoon, met groene bergen die als dolken omhoog steken en regelmatig zijn gehuld in dichte mist. Vlakbij de ingang van dit deel ligt ook Yuanjia Village, een traditioneel dorpje waar je een kijkje in het dagelijks leven van de bewoners kan krijgen. Als je langer in het park wil blijven kun je hier ook overnachten.

Yuanjiajie
Yuanjiajie

Yuanjiajie, Zhangjiajie
Yuanjiajie, Zhangjiajie

Zhangjiajie cultuur
Zhangjiajie cultuur

Tianzi Shan, Zhangjiajie
Tianzi Shan, Zhangjiajie

Tianzi Shan

Een beklimming van de Tianzi Berg is alleen voor avonturiers met stalen zenuwen. De bergketen bestaat uit verschillende pieken, waarvan de hoogste maar liefst 1212 meter boven de zeespiegel ligt. Onderzoekers hebben hier recent nog sporen teruggevonden van begrafenisrituelen van de Mal Oghlum gevonden, en dat maakt deze berg ook historisch gezien interessant. Je kunt de trap naar boven nemen, maar er gaat ook een kabelbaantje die je helemaal naar het topje brengt, en als vanzelfsprekend heb je daar geweldige uitzichten over de omgeving. De wandelroutes bovenop zijn echter een stuk uitdagender dan in de rest van het park, want je moet via vervaarlijk wiebelende bruggen en ladders verder lopen.

Het Zhangjiajie – Hoe kom je er?

Zhangjiajie National Forest Park ligt in de Chinese provincie Hunan, op ongeveer 30 kilometer rijden van de stad Zhangjiagie (niet te verwarren met Zhangjiajie dorp bij de ingang van het park). Veel reizigers kiezen voor deze stad als uitvalsbasis om het park te bezoeken en dat komt mede door de uitstekende bereikbaarheid.

Zhangjiajie Airport heeft namelijk directe vliegverbindingen met steden als Beijing (2,5 uur), Shanghai (1,5 uur) en Guangzhou (1,5), maar je kunt er ook komen met het openbaar vervoer. De bus vanuit Shanghai doet er 20 uur over, de trein uit Beijing 25 uur en vanuit Guangzhou ben je met de bus minstens 14 uur onderweg.

Kom je vanuit Nederland dan moet je dus eerst naar een grote stad in China vliegen (vanaf € 500 voor een overstap met retour), en daarna kun je een binnenlandse vlucht of het openbaar vervoer nemen.

Eenmaal in de stad Zhangjiajie rijden elk kwartier minibusjes die je in 50 minuten naar de ingang van het nationale park brengen.

China
China

Beste reistijd Zhangjiajie National Forest Park

De beste reistijd voor het Zhangjiajie National Forest Park zijn de maanden september en oktober. De temperatuur is dan aangenaam en de natuur op zijn mooist. April is overigens ook een prima maand als alles in bloei staat. Tijdens de overige maanden kun je Zhangjiajie trouwens ook prima bezoeken. De winter is er niet extreem koud en de zomer niet ondragelijk heet.

Populaire reizen naar Zhangjiajie

Meer bezienswaardigheden in China

Alle bezienswaardigheden in China

Beoordelingen van Zhangjiajie

De Zhangjiajie ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis China en bezoek aan Zhangjiajie.
10

Wondermooi zhangjiajie

China
Zhangjiajie
Familiereis
06-04-2024

Wij hebben de bus over de 99 bochten naar boven genomen, en dan kwam je uit aan de hemelpoort, je loopt 999 trappen naar boven en dan loop je langs de bergwanden sommige stukken ook in het glas. Je zit 1800 meter hoog en je loopt helemaal tot je bij de kabelbaan bent, die je naar beneden brengt. Het is er zo wonderbaarlijk mooi, het is genieten van begin tot einde. Wij hebben er zo een 4 tot 5 uur over gedaan, het is nu 5 jaar geleden en het zit nog heel dikwijls in mijn gedachten zo prachtig

Mariet knevels
Gereisd met partner
10

Super

China
Zhangjiajie
03-09-2020

een heel prachtig stuk is het lopen over de glazen brug, ik zou het ook doen want dit maak je echt bijna nooit mee dus ik zou zeggen boeken en gaan.

Piet
Alleen gereisd
10

Een woord " prachtig "

China
Zhangjiajie
15-12-2018

Dat zie je nergens, de inzet, de moed en de durf moet groots zijn geweest. Zo zie je maar dat Azië meer te bieden heeft dan alleen maar woorden.

Alfons A. de Mûelenaere
Alleen gereisd
10

Prachtig zo groots

China
Zhangjiajie
21-09-2018

kijken kijken en gaan vriendelijker mensen gastvrij onvoorstelbare schoonheid bijna onwerkelijk die natuur

je raakt niet uitgekeken
n en wat een onmetelijke grootsheid

Hans bogaard
Gereisd met vrienden

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar China