Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van China

De Chinese Muur

Het grootste bouwwerk ter wereld en de grootste trekpleister van China is natuurlijk De Chinese Muur. Recent werd vastgesteld dat de muur, die werd gebouwd als verdedigingslinie, maar liefst 8850 kilometer lang is. De Chinese muur is één van de zeven nieuwe wereldwonderen, die in 2007 werden gekozen. Je kunt hem het beste vanuit Beijing gaan bewonderen.

De Verboden Stad

Midden in Bejing vind je de “Verboden Stad”, de plek van waaruit de Ming- en Qingdynastieën bestuurd werden. Het is een schitterend complex van paleizen en tempels met een fraaie symmetrie en een overdadige hoeveelheid waardevolle overblijfselen uit de 15de en 16e eeuw.

Terracotta Leger

De eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi, kreeg na zijn dood als grafgift een leger van 8099 terracottasoldaten die hem in het hiernamaals moesten beschermen. Een groot deel van deze beelden, bekend onder de naam Terracottaleger, is te bewoneren in een museum in Xi’an.

Bund Tourist Tunnel

Even genoeg van alle historische schatten? Breng dan een bezoek aan de lekker kitscherige Bund Tourist Tunnel in Shanghai. Deze tunnel onder de Huangpu-rivier zit vol psychedelische lichteffecten, die je met een beetje goede wil een vorm van kunst zou kunnen noemen.

Guilin

Dit Karstgebergte aan de Li-rivier is een favoriet onder toeristen. Je vindt hier heuvels van 100 tot 200 meter hoog, die bijna kaarsrecht omhoog lopen en een zeer majesteuze uitstraling hebben.

Meer weten over reizen naar China?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar China