Yangshuo

Yangshuo

Schilderachtig mooi

Het prachtige karstgebergte in Yangshuo heeft door de jaren heen heel wat Chinese kunstenaars weten te inspireren. Niet gek, want met de in nevel gehulde karstbergen, slingerende Li Rivier en grazende waterbuffels langs de oevers is het hier sprookjesachtig mooi. Welkom in Yangshuo, de meest schilderachtige plek van China.

Top reisorganisaties naar China

Top reisorganisaties naar China
Yangshuo

Het Chinese Yangshuo heeft slim ingespeeld op de grote stromen toeristen die jaarlijks het pittoreske landschap komen bewonderen. Het stadje puilt uit van de guesthouses, restaurants en souvenirwinkeltjes, en bruist van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Gelukkig geldt dat alleen voor Yangshuo zelf: Zodra je buiten de stad komt sta je tussen de uitgestrekte rijstvelden en hoge karstbergen, en waan je je even helemaal alleen op de wereld.

West Street (Xi Jie)

Het bruisende West Street (Xi Jie) is het kloppend reizigershart van Yangshuo. In en om deze straat liggen tal van hotels, guesthouses, restaurants en bars. Of je nou op zoek bent naar een Europees speciaalbiertje, een simpel kommetje noodles of Chinese haute cuisine, hier ga je het ongetwijfeld vinden. West Street is daarnaast de perfecte plek om een kitscherig aandenken te kopen: over de hele lengte van de straat vind je souvenirstalletjes, en bij de rivier staan elke dag marktkramen vol Chinese prullaria.

Karstgebergte

Yangshuo wordt omringd door talloze bergtoppen en vanaf het hoogste punt heb je spectaculair uitzicht over de stad en omgeving. Vanuit het centrum van Yangshuo is het een korte wandeling naar de top van Bilian Peak, maar iets verderop ligt ook de populaire Moon Hill. Deze berg ligt een paar kilometer buiten de stad en dankt zijn naam aan het maanvormige doorkijkje. De tocht omhoog is stijl, maar het sprookjesachtige uitzicht is absoluut de moeite waard.

Wie wat avontuurlijker is aangelegd kan er ook voor kiezen om met handen en voeten een berg te bedingen. De grillige karstbergen hebben een grote aantrekkingskracht op bergbeklimmers en er liggen wel meer dan 85 klimroutes in de nabije omgeving. Het berglandschap van Yangshuo is een prachtige plek voor geoefende klimmers, maar ook beginners kunnen via bureautjes in het centrum een excursie regelen.

Moon Hill China
Moon Hill China

Fietsen tussen de rijstvelden

Een leuke manier om de unieke kalkstenen omgeving van Yangshuo te ontdekken is per mountainbike. Fiets langs de Li Rivier en geniet van de serene rust op het platteland. Onderweg kom je door slaperige dorpjes en langs rijstvelden waar boeren nog met heel simpele gereedschappen aan het werk zijn. Fiets bijvoorbeeld naar het dorpje Xingping, ten noorden van Yangshuo. Hier vind je het landschap dat op het Chinese briefje van 20 Yuan staat afgebeeld. Daarnaast is het rustige dorp een goede plek voor een lokaal hapje en een verfrissend drankje. Het is ongeveer 20 kilometer fietsen naar Xingping, maar op een warme dag kun je ook met de boot weer terug naar Yangshuo. Een fiets regelen is trouwens zo gepiept: Bij de reisbureautjes in het centrum en bij de meeste hotels kun je ze voor een klein prijsje huren.

Boottocht over de Li Rivier

De Li River slingert door het met karstbergen bezaaide landschap en de schilderachtige omgeving is het mooist vanaf het water. Vanuit Yangshuo kun je je per gemotoriseerd bamboevlot door het prachtige landschap laten varen. Geniet van de adembenemende natuur en zie hoe steeds hogere bergen vanuit de nevel tevoorschijn komen. Een fantastisch uitzicht waar geen eind aan lijkt te komen. Vergeet tijdens je boottochtje ook niet om naar het schouwspel langs de rivier te kijken. Met een beetje geluk zie je zelfs een waterbuffel langs de oever waden.

Omdat het tijdens het hoogseizoen vrij druk kan worden op het water is het een optie om dan uit te wijken naar de Yulong rivier. Deze rivier ligt een paar kilometer buiten Yangshuo en ook hier kun je met een bamboevlot het water op. Het uitzicht is nagenoeg hetzelfde, maar er varen veel minder grote boten.

Li rivier China
Li rivier China

Show op het water

Elke avond is het water van de Li Rivier het toneel van spectaculair theater. In het schijnsel van het maanlicht voeren maar liefst 600 dansers en een aantal lokale vissers een show op vol muziek, dans, kleur en licht. Omdat het spektakel in de buitenlucht wordt opgevoerd, wordt steeds op creatieve manier ingespeeld op de weersomstandigheden van die dag: wanneer het regent krijgen zelfs de druppels een bijrol in het verhaal. De show staat garant voor een bijzonder avondje uit.

Reizen naar Yangshuo — Hoe kom je er?

Yangshuo ligt in de binnenlanden van China en de meeste reizigers reizen via het nabijgelegen Guilin. Guilin International Airport heeft directe verbindingen met grote steden als Shanghai (2 uur vliegen) en Beijing (3 uur vliegen) en met internationale bestemmingen als Hong Kong, Kuala Lumpur en Singapore. Vanuit Guilin gaan vervolgens meerdere keren per dag bussen naar Yangshuo. De rit vanaf het centrale busstation duurt ongeveer een uur.

Eenmaal in Yangshuo ligt alles op loopafstand. Het stadje is klein en de gezellige straatjes in het centrum liggen dicht bij elkaar. Heb je geen behoefte aan de levendigheid van Yangshuo zelf? Verblijf dan in één van de boetiekhotels net buiten de stad en kies voor de taxi.

Populaire reizen naar Yangshuo

Blogs over Yangshuo

· Laurens Taekema
Foto van de dag - Ballonvaart Yangshuo
Hier is weer een "Foto van de dag" en deze keer is het een foto die ik maakte tijdens een ballonvaart bij Yangshuo in China. Een erg mooie ervaring. De omgeving van Yangshuo leent zich uitstekend voor een ballonvaart.

Meer bezienswaardigheden in China

Alle bezienswaardigheden in China

Beoordelingen van Yangshuo

De Yangshuo ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis China en bezoek aan Yangshuo.
9,0

Met marathongroep

China
Yangshuo
Groepsrondreis
21-07-2021

Ondanks dat het bijna 20 jaar geleden was heb ik er bijzondere herinneringen aan. Helaas geen foto's. Bijzonder mooi boottocht en een boottocht. Prachtige lichtshow, helaas in de regen en was ik ziek. Ritje terug naar het hotel vanaf de rijstvelden in een toevallig voorbij komende politie auto, omdat ik tijdens het hardlopen door een zweepslag niet meer terug kon lopen

Sandra
10

Trek genoeg tijd uit!

China
Yangshuo
07-01-2016

Yangshuo is prachtig en heerlijk om een paar dagen te verblijven. Wij zijn er veel te kort gebleven, je kan je hier prima 5 dagen vermaken en een week zal ook goed vol te houden zijn. Er is zo veel te zien en te doen, zo veel rust ondanks de vele mensen. Zo veel te zien ontdekken. Zo zijn wij naar het cormorant bird fishing wezen kijken, hebben we vlot gevaren en een fiets route gedaan. Ook zijn we met een bus naar de Longji rijstterrassen geweest en hebben we de Yao's gezien, de stam met het langste haar ter wereld. Wel is dit inmiddels een commerciële attractie, dus bereid je daar op voor. Wij gaan zeker nog een keer terug om de dingen te doen waar we nu geen tijd meer voor hadden. Wij sliepen bij de Giggling Tree van Nederlanders, een absolute aanrader!

Isabel
Gereisd met partner
10

Leuk dorpje met geweldige omgeving

China
Yangshuo
20-12-2015

Yangshuo is één van de leukste plekjes van heel China vonden wij! Er heerst een ontspannen backpackers-vibe in het dorp. Een leuke mix van reizigers en goede hostels.

Maar waar het allemaal om te doen is: de magistrale omgeving!! Huur een fiets en trek er op uit. Vanuit Yangshuo naar Moon-hill, door de landerijen met gave bergjes of langs de L-rivier. Het is allemaal even prachtig! Ook schitterend vonden wij die show met lichtjes op het water. Yanghuo is een geweldige bezienswaardigheid in China!

Leo
Gereisd met partner

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar China