Chinese Muur

Chinese Muur

Enorm indrukwekkend bouwwerk

De Chinese Muur slingert over hoge bergen, door groene valleien en langs uitgestrekte steppen. Ooit gebouwd om het rijke China te verdedigen, maar tegenwoordig vooral een plek om je te vergapen aan ongerept natuurschoon en spectaculaire uitzichten. De Chinese Muur is dé topattractie van China.

Top reisorganisaties naar China

Top reisorganisaties naar China
Chinese Muur

Één van de bekendste fabels over Chinese Muur is dat deze te zien zou zijn vanuit de ruimte. Onzin, de muur is weliswaar ontzettend lang, maar te smal om vanaf zo'n afstand te kunnen zien. Desondanks is het beklimmen van de muur meer dan de moeite waard. Een bezoek aan de Chinese hoofdstad Beijing is gewoonweg niet compleet zonder de Chinese Muur te hebben gezien. Een waanzinnige ervaring die je meegemaakt moet hebben.

Badaling

De bekendste plek om de muur op te gaan is bij Badaling. Dit stuk is vanuit Beijing het makkelijkst te bereiken en werd in 1957 helemaal opgeknapt. Hier word je als toerist op je wenken bedient met souvenirwinkels, restaurants, een museum en zelfs een dierentuin. Maar waar het natuurlijk echt om gaat zijn de verbluffende uitzichten, en die heb je hier volop. Mocht het druk worden (en die kans is aanwezig in Badaling), loop dan een stukje de muur op. Verderop is het al een stuk rustiger.

Ook fijn: Er is een speciale toegang voor bezoekers die in een rolstoel zitten, en er gaat een kabelbaan omhoog. Dat laatst is zeker een uitkomst als je slecht ter been bent of wanneer je geen puf hebt om omhoog te lopen: het kan je een flinke klim schelen.

Mutianyu

De Chinese Muur is onderdeel van een bijna tienduizend kilometer lange verdedigingslinie en diende als barrière tegen vijandige nomadenstammen uit het noorden. Het stuk bij Mutianyu heeft een lengte van drie kilometer, en vanaf de 26 uitkijktorens heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Mutianyu werd een aantal jaren geleden volledig gerestaureerd en is ook een uitstekende plek voor een bezoek aan de Chinese Muur. Het grote verschil met Badaling is echter dat er een stuk minder tourgroepen naartoe gaan, en dat scheelt in de drukte. Dit stuk is daarnaast ook voor gezinnen met kinderen een aanrader: Je kunt namelijk met de kabelbaan omhoog, en met een rodelbaan weer naar
beneden.

Chinese Wall
Chinese Wall

Van Jinshanling naar Simatai

Wil je de muur nagenoeg voor jezelf en heb je een redelijke conditie? Ga dan voor een wandeling op een afgelegener stuk muur. Een goede optie is om de muur bij Jinshanlin te betreden en vanaf daar door te lopen naar Simatai, zo'n zeven kilometer verderop. Deze hike is een geweldige ervaring voor de actieve reiziger, want grote delen van de muur gaan stijl omhoog en weer net zo stijl naar  beneden. Klauter met je handen en voeten van wachttoren naar wachttoren en geniet van het adembenemende uitzicht van de muur die door het landschap kronkelt.

Let wel goed op, flinke delen van de muur zijn hier vervallen en deels ingestort. Zorg voor stevige wandelschoenen en neem voldoende eten en drinken mee. In tegenstelling tot Mutianyu en Badaling kom je hier namelijk maar weinig eetstalletjes en verkopers tegen.

De Chinese Muur bezoeken — Hoe doe je dat?

De Chinese hoofdstad Beijing is het perfecte startpunt voor een bezoek aan de Chinese Muur. De vlucht van Amsterdam naar Beijing duurt ongeveer 12 uur, en als je goed zoekt kun je al vanaf 500 euro heen en weer (met overstap). In Beijing bieden vrijwel alle hotels en guesthouses georganiseerde tripjes naar de muur aan, maar op eigen gelegenheid is doorgaans goedkoper. Vanaf verschillende plekken in de stad vertrekken meerdere malen per dag bussen naar onder meer Badaling en Mutianyu. Een kaartje kost doorgaans maar een paar euro.

Neem bijvoorbeeld op het Dongzhimen Wai busstation bus 867 naar Mutianyu. De bus vertrekt om 7 uur en half 9 in de ochtend, en gaat weer terug om 2 en 4 uur 's middags. De reis duurt ongeveer 2,5 uur. Een andere optie is om van de Dongzhimen Transit Hub bus 916 naar Huairou te pakken, uit te stappen bij Mingzhu Guangchang en daar een minibus naar de muur te nemen.

Om met het openbaar vervoer bij Badaling te komen kun je de hele dag de bussen 877, 919 en 880 vanaf Deshengmen Gateway nemen. Maar met de trein kan ook. De tocht van Beijing North Station naar Badaling Train Station duurt ongeveer 75 minuten en treinen gaan meerdere keren per dag op en neer.

Geat Wall of China
Geat Wall of China

Als je de wat afgelegener stukken muur wilt bekijken, of als je niet gebonden wil zijn aan bustijden, dan is een huurauto of een auto met chauffeur een goede optie. Als je van plan bent om te gaan hiken kun je met de chauffeur afspreken dat je op een bepaald punt weer wordt opgepikt. Een auto met chauffeur is uiteraard een stukje duurder dan met het openbaar vervoer, maar over alles valt te onderhandelen en met een grotere groep zijn de prijzen goed te doen.

Populaire reizen naar Chinese Muur

Meer bezienswaardigheden in China

Alle bezienswaardigheden in China

China ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Chinese Muur ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis China.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4
9,0

Een reis om nog een keer te doen.

China
Groepsrondreis met FOX Vakanties
12-02-2017

De grote steden zoal Honkong, Beeing, waren zeer indrukwekkend, de muur, de Terracotta leger Keizerlijk paleis.
De fietstocht door de rijstvelden, schitterend ,te veel om op te noemen
De vriendelijkheid van de mensen zoveel diversiteit heeft het land.
Het heeft zo'n indruk gemaakt ,dat ik mijn ogen maar hoef te sluiten en ik beleef de hele reis weer
Ook de reisleider heeft daar natuurlijk aan mee gewerkt . Een pracht groep het klikte, wat natuurlijk de reis ook nog mooier maakt. Zou het zo weer op nieuw willen beleven.

J Hogendorp
Gereisd met partner in May 2013
8,8

Fascinerende rondreis door China met zeer deskundige reisleiding. Reden genoeg om met Kras het 'rondreizen' voort te zetten!

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Alle bekende hoogtepunten en steden aan de oostkust en omgeving en binnenland bezocht. De reisleiding had een zeer grote meerwaarde bij deze reis. Zeer informatief over een indrukwekkende geschiedenis en cultuur. De reis vond voornamelijk plaats in de urbanisatie van China, ik zou een volgende keer voor een reis met meer natuur kiezen en geweldige landschappen ontdekken en dan voornamelijk in de richting van zuid- en oostelijk China.
Inmiddels met Kras rondreis door Afrika/Namibië gedaan en nu staat zuid-Amerika op de lijst met Kras!

Bert Meijer
Gereisd met partner in October 2012
8,6

Cultuurshock :)

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-02-2017

Zoveel gezien en gedaan, in 21 dagen in een wervelwind door China heen
mooie tuinen, de grote steden, boottochten. Uiteraard de muur wat een klim was dat.
dan een persoonlijk hoogtepunt was voor mij toch wel het terracotta leger... prachtig!

M LIEFTINK
Gereisd met partner in October 2015
8,2

Waanzinnige rollercoaster

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
15-01-2017

Van Beijing naar Hong Kong, groepsrondreis. Slaaptrein, hoge snelheidstrein, binnenlandse vlucht,, boottocht over de river ferry naar Hong Kong noem het maar op. Zeer afwisselend en een hele goede indruk van het land van de natuur,cultuur enz. Zowel het oude als het nieuwe China en een top gids.

J Mooij
Gereisd met partner in August 2015
7,8

Mooie rondreis door China

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-01-2017

heel veel cultuur en natuur en grote steden gezien
zeer mooie reis

Henk Mulder
Gereisd met partner in April 2016

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar China