Qingdao

Qingdao

Verrassende Chinese stad

Qingdao, een oud vissersstadje dat de laatste 100 jaar te maken kreeg met Duitse en Japanse bezetters, maar inmiddels staat deze Chinese miljoenenstad bekend als één van de schoonste en meest leefbare steden van het land. Qingdao is het de ideale bestemming voor een Chinese cultuurtrip én strandvakantie.

Top reisorganisaties naar China

Top reisorganisaties naar China
Qingdao

Miljoenenstad Qingdao heeft een eindeloos lange kustlijn en is beroemd vanwege het goudgele Tsingtao bier dat hier zijn oorsprong kent. De stad wordt qua leefbaarheid wel eens vergeleken met Singapore, en het hypermoderne metronetwerk dat eind 2015 werd geopend versterkt dat gevoel nog eens meer.

Governor’s House Museum

Een van de meest iconische landmarks van Qingdao is het Governor’s House Museum. Deze voormalige residentie van de Duitse gouverneur werd in het jaar 1903 gebouwd en de Duitse staat betaalde er destijds ruim 2,5 miljoen Chinese zilveren munten voor. Het bijzondere landhuis heeft een gele gevel en een aantal typisch Duitse details, het interieur is een prachtig voorbeeld van Jugendstil. Er zijn audiotours in verschillende talen, waarmee je op eigen tempo door het gebouw kan wandelen.

Governor’s House, Qingdao
Governor’s House, Qingdao

Qingdao, China
Qingdao, China

Protestantse kerk

Overal in Qingdao zijn bouwwerken in Duitse stijl terug te vinden en ook de Protestantse kerk van de stad draagt overduidelijk een Duitse handtekening. De kerk is te vinden in het oudere deel van de stad, en werd tussen 1908 en 1910 gebouwd. De binnenkant is sober, maar je kunt omhoog in de toren om het klokkenspel van dichtbij te bekijken.

Tianhou Tempel

De bekendste tempel van Qingdao is de gratis toegankelijke Tianhou Tempel. Dit kleurrijke gebedshuis is gewijd aan de godin Tianhou, beschermheilige van de zeevaarders. De tempel heeft al sinds 1467 een prominent plekje aan het water, al is het huidige bouwwerk van recentere tijden. In de centrale zaal kun je het beeld van de godin bewonderen.

Zhan Qiao, Qingdao
Zhan Qiao, Qingdao

Zhan Qiao

Zhan Qiao is de naam van de beroemde pier van Qingdao, met aan het eind het achthoekige Huilan paviljoen. Dit tafereeltje vormde de inspiratie voor de etiketten van het Tsingtao bier, dat is opgesierd met een abstracte weergave van het paviljoen en het water. De pier is een populaire attractie, en doorgaans behoorlijk druk met dagjesmensen en verkopers. Je vindt er een klein aquarium.

Tsingtao biermuseum

Qingdao is de bakermat van het beroemdste drankje uit China: Tsingtao bier. Overal in China en zelfs in Chinese restaurants buiten de landsgrenzen wordt geproost met de felgroene flesjes pils. In het Tsingtao biermuseum krijg je een kijkje in het brouwproces, en wordt je meegenomen op een reis langs oude technieken en historische werktuigen. Tussendoor kun je uiteraard het een en ander proeven. Meer bier proberen? Tijdens het jaarlijkse bierfestival in augustus wordt de lokale biertraditie gevierd met ceremonies en flinke sloten van het goudgele pils. Een soort oktoberfest, maar dan op z’n Chinees. De rest van het jaar kun je terecht op ’Beer Street’, waar je heel veel cafés en barretjes vindt.

Tsingtao bier, Qingdao
Tsingtao bier, Qingdao

Qingdao strand
Qingdao strand

Stranden van Qingdao

Qingdao ligt aan de kust en is beroemd om haar stranden. Niet te vergelijken met de prachtige stranden elders in Azië, maar toch een fijne plek om te zonnen en zwemmen. Er loopt een lange promenade van de Zhan Qiao pier tot Shilaoren Beach in het oosten, en onderweg kom je langs verschillende zandstranden. Een van de mooiste plekjes is Golden Sand Beach, dat het makkelijkst met de taxi te bereiken is.

Zhongshan Park

Het Zhongshan Park is centraal gelegen en een enorm stadspark met zijn eigen bezienswaardigheden en attracties. Je vindt er onder andere een pretpark, dierentuin, een botanische tuin en de grootste tempel van de stad: de Zhanshan tempel. In het heuvelachtige noorden van het park staat de tv-toren van Qingdao, waar je met een kabelbaantje naartoe kunt. Neem vervolgens de lift omhoog voor een mooi uitzicht over de omgeving en blijf hangen voor een biertje in  het restaurant.

Park in Qingdao, China
Park in Qingdao, China

Qingdao, China
Qingdao, China

Xiao Qingdao Park

Xiao Qingdao is een klein eilandje voor de kust in Qingdao Bay, en werd in 1940 via een brug aan het vasteland verbonden. De Duitsers bouwden er een spierwitte vuurtoren, die als een baken van licht boven het bos uitsteekt. Je kunt er door de botanische tuinen wandelen en hebt een mooi uitzicht op de skyline van Qingdao.

Reizen naar Qingdao — Hoe kom je er?

Qingdao is gelegen aan de oostkust van China, halverwege de steden Beijing en Shanghai. Vanuit Nederland vertrekken zowel naar Beijing als naar Shanghai rechtstreekse vluchten. China Southern Airlines en KLM vliegen in ongeveer 10 uur naar het verre oosten en de prijs voor een rechtstreeks retourtje begint nabij € 550. Vanuit Beijing en Shanghai is het vervolgens nog ruim een uur vliegen naar Qingdao, dat verbindingen heeft met grote steden in binnen en buitenland. Mocht je een langere reis door Azië maken en kom je vanuit Zuid-Korea of Japan, dan kun je ook de ferry pakken. Vanuit Japan ben je 26 uur onderweg, vanuit Zuid-Korea duurt de reis 17 uur.

Eenmaal in Qingdao moet je rekening houden met grote afstanden, dus maak vooral veel gebruik van het busnetwerk en de in 2015 geopende metro.

Qingdao
Qingdao

Qingdao
Qingdao

Populaire reizen naar Qingdao

Meer bezienswaardigheden in China

Alle bezienswaardigheden in China

China ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Qingdao ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis China.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4
9,0

Een reis om nog een keer te doen.

China
Groepsrondreis met FOX Vakanties
12-02-2017

De grote steden zoal Honkong, Beeing, waren zeer indrukwekkend, de muur, de Terracotta leger Keizerlijk paleis.
De fietstocht door de rijstvelden, schitterend ,te veel om op te noemen
De vriendelijkheid van de mensen zoveel diversiteit heeft het land.
Het heeft zo'n indruk gemaakt ,dat ik mijn ogen maar hoef te sluiten en ik beleef de hele reis weer
Ook de reisleider heeft daar natuurlijk aan mee gewerkt . Een pracht groep het klikte, wat natuurlijk de reis ook nog mooier maakt. Zou het zo weer op nieuw willen beleven.

J Hogendorp
Gereisd met partner in May 2013
8,8

Fascinerende rondreis door China met zeer deskundige reisleiding. Reden genoeg om met Kras het 'rondreizen' voort te zetten!

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Alle bekende hoogtepunten en steden aan de oostkust en omgeving en binnenland bezocht. De reisleiding had een zeer grote meerwaarde bij deze reis. Zeer informatief over een indrukwekkende geschiedenis en cultuur. De reis vond voornamelijk plaats in de urbanisatie van China, ik zou een volgende keer voor een reis met meer natuur kiezen en geweldige landschappen ontdekken en dan voornamelijk in de richting van zuid- en oostelijk China.
Inmiddels met Kras rondreis door Afrika/Namibië gedaan en nu staat zuid-Amerika op de lijst met Kras!

Bert Meijer
Gereisd met partner in October 2012
8,6

Cultuurshock :)

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-02-2017

Zoveel gezien en gedaan, in 21 dagen in een wervelwind door China heen
mooie tuinen, de grote steden, boottochten. Uiteraard de muur wat een klim was dat.
dan een persoonlijk hoogtepunt was voor mij toch wel het terracotta leger... prachtig!

M LIEFTINK
Gereisd met partner in October 2015
8,2

Waanzinnige rollercoaster

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
15-01-2017

Van Beijing naar Hong Kong, groepsrondreis. Slaaptrein, hoge snelheidstrein, binnenlandse vlucht,, boottocht over de river ferry naar Hong Kong noem het maar op. Zeer afwisselend en een hele goede indruk van het land van de natuur,cultuur enz. Zowel het oude als het nieuwe China en een top gids.

J Mooij
Gereisd met partner in August 2015
7,8

Mooie rondreis door China

China
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-01-2017

heel veel cultuur en natuur en grote steden gezien
zeer mooie reis

Henk Mulder
Gereisd met partner in April 2016

Wil je meer weten over reizen naar China? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar China