Mexico

De Piramide van Kukulcán bij Chichén Itzá

Rondreis Mexico

Oude piramides, prachtige kustlijnen en een vriendelijke bevolking

Rondreizen in Mexico is kennismaken met een prachtig en gevarieerd land! Dit is het land van de sombrero’s, Maya’s en Azteken, adembenemende stranden, woestijnen, fiestas, jungles, en de metropool Mexico-Stad. Kortom: heel veel om te zien en doen onder de warme Mexicaanse zon. Viva Mexico!

Omdat Mexico meer dan 100 (!) nationale parken bevat, is één rondreis niet genoeg om alle natuurlijke pracht in dit land te zien. Kies je voor vulkanen, regenwouden, woestijnen of bergen? En ga je die op je gemakje bekijken of ben je meer van de actieve sporten? In Yucatán kun je bijvoorbeeld uitstekend snorkelen, terwijl hikers hun heil zoeken in Veracrux. Maar tijdens je rondreizen in Mexico kom je ook veel cultuur tegen!

Tijdens een groepsrondreis of individuele rondreis hoor je alles over de Maya-cultuur, die je in het hele land terug vindt. In Palenque staat de belangrijkste exponent: een 1300 jaar oud paleis. In de hoofdstad Mexico-City dompel je je vervolgens onder in een chaotische metropool. Moe? Kom dan lekker bij in één van de vele resorts langs de kust!

Hoofdstad:
Mexico-stad
Inwoners:
106.202.903
Oppervlakte:
1.972.550 km2
Beste reistijd:
december t/m maart
Tijdsverschil:
7 tot 9 uur vroeger
Vliegtijd:
11:00uur
Natuur
9/10
Cultuur
9/10
Strand
10/10
Steden
8/10
Eten
9/10
Actief
9/10

Beste reistijd Mexico

De beste reistijd voor Mexico ligt tussen november, december, januari en mei. Acapulco bijvoorbeeld kent een subtropisch klimaat met het gehele jaar door gemiddelde temperaturen van rond de dertig graden. De meeste regen valt hier in de zomermaanden net zoals in de meeste Mexicaanse badplaatsen. In de wintermaanden garandeert Mexico je een blauwe lucht met veel zon en aangename temperaturen.

Playa del Carmen, op het schiereiland Yucatan, heeft een tropisch savanne klimaat, in de wintermaanden is het iets kouder en in de zomermaanden weer iets warmer. Deze plaats is vooral populair als winterzonbestemming. De neerslag die in de zomer valt is kort maar hevig. Van juni tot en met november is er kans op tropische stormen. Vooral augustus, september en oktober zijn dan minder goede reistijden voor Mexico.

Klimaat Mexico

Het klimaat van Mexico kunnen we niet onder één noemer plaatsen. Mexico kent een grote verscheidenheid aan klimaatsoorten. In het noorden van Mexico domineren vooral woestijn- en steppeklimaten en in een aantal kleinere kustgebieden zijn ook mediterrane klimaatzones te onderscheiden.

Centraal Mexico heeft verschillende landklimaten en het zuiden van Mexico heeft voornamelijk te maken met tropische klimaten waarvan het grootste deel een tropisch savanneklimaat heeft. Een kleiner deel heeft een moessonklimaat en op enkele plekken heerst er een tropisch regenwoudklimaat.

Video's van Mexico

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Bezienswaardigheden in Mexico

Reizen naar Mexico

Mexico rondreis op maat | Better Places

Mexico rondreis op maat | Better Places

20 dagen
Individuele rondreis
Ontwerp je rondreis op maat rechtstreeks met Delphine, de reisexpert die er woont. Zo wordt je reis super origineel! Delphine kent Mexico door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en authentieke accommodaties. Zij laat je graag kennis maken met de lokale bevolking. Delphine heeft ook veel ervaring in het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.105
Langs cenotes en cabañas

Langs cenotes en cabañas

14 dagen
Individuele rondreizen
Arriba arriba! Wil je veel zien en toch ook een beetje uitgerust thuiskomen? Dat kan! In deze rondreis trek je per huurauto in twee weken over schiereiland Yucatan. Onze reisfanaten, die het land door en door kennen, hebben de leukste plekjes al voor jou uitgezocht. Vanuit Playa del Carmen ga je eerst naar het mangrovegebied van Rio Lagartos om flamingo's te spotten. Vervolgens trek je het binnenland in, waar je de Mexicaanse sfeer proeft in koloniale stadjes. Trek dieper de jungle in en ontdek de voormalige Mayastad Palenque die in het groen verscholen ligt. Je sluit de reis ontspannen af op het strand van Tulum, waar je 's avonds vanuit je hangmat de zon in de zee ziet zakken. Je slaapt in kleurrijke haciënda's, gezellige posada's en cabana's! Door de bewuste keuze voor slaapplekken en partners waar wij mee samenwerken willen wij de wereld een stukje positiever maken!
Riksja Travel
vanaf
€ 824
Groepsreis Maya route; Tempels in het oerwoud

Groepsreis Maya route; Tempels in het oerwoud

Deze Mexico en Guatemala groepsreis is een grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze rondreis Mayaroute zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een Mayaroute rondreis om nooit te vergeten!
Shoestring
vanaf
€ 2.449
Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS - 24 dagen; Schatten langs de Mayaroute

Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS - 24 dagen; Schatten langs de Mayaroute

24 dagen
Groepsrondreis
Over de hele wereld zijn tequila en taco’s een begrip, maar de Mayawereld zit nog vol verrassingen. Ontcijfer de laatste inscripties in de klassieke Mayasteden. Bewonder de kleurrijke inheemse bevolking die je tegenkomt op lokale markten. Beleef het prachtige landschap van imposante vulkanen en tropische jungle tijdens de rondreis Mexico, Guatemala en Honduras. En ervaar de Caribische sfeer aan de kust, waar je kunt terugkijken op een indrukwekkende Mayaroute reis.
Koning Aap
vanaf
€ 2.745
De leukste Mexico reis op maat | Local Hero Travel

De leukste Mexico reis op maat | Local Hero Travel

15 dagen
Individuele rondreis
Slim samengestelde rondreizen door Mexico Kleinschalig & comfortabel
Local Hero Travel
vanaf
€ 875
Rondreis Mexico, 16 dagen

Rondreis Mexico, 16 dagen

16 dagen
Groepsrondreis
Alle hoogtepunten van de klassieke Mayacultuur Chichén Itzá, Tulum en Palenque Dwalen door koloniale stadjes Mérida, Campeche & San Cristóbal Afsluiter aan het strand van Playa del Carmen
Djoser
vanaf
€ 2.245