Mexico

De Piramide van Kukulcán bij Chichén Itzá

Rondreis Mexico

Oude piramides, prachtige kustlijnen en een vriendelijke bevolking

Rondreizen in Mexico is kennismaken met een prachtig en gevarieerd land! Dit is het land van de sombrero’s, Maya’s en Azteken, adembenemende stranden, woestijnen, fiestas, jungles, en de metropool Mexico-Stad. Kortom: heel veel om te zien en doen onder de warme Mexicaanse zon. Viva Mexico!

Omdat Mexico meer dan 100 (!) nationale parken bevat, is één rondreis niet genoeg om alle natuurlijke pracht in dit land te zien. Kies je voor vulkanen, regenwouden, woestijnen of bergen? En ga je die op je gemakje bekijken of ben je meer van de actieve sporten? In Yucatán kun je bijvoorbeeld uitstekend snorkelen, terwijl hikers hun heil zoeken in Veracrux. Maar tijdens je rondreizen in Mexico kom je ook veel cultuur tegen!

Tijdens een groepsrondreis of individuele rondreis hoor je alles over de Maya-cultuur, die je in het hele land terug vindt. In Palenque staat de belangrijkste exponent: een 1300 jaar oud paleis. In de hoofdstad Mexico-City dompel je je vervolgens onder in een chaotische metropool. Moe? Kom dan lekker bij in één van de vele resorts langs de kust!

Vlag:
Hoofdstad:
Mexico-stad
Inwoners:
106.202.903
Oppervlakte:
1.972.550 km2
Beste reistijd:
december t/m maart
Tijdsverschil:
7 tot 9 uur vroeger
Vliegtijd:
11:00 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
9/10
Strand
10/10
Steden
8/10
Eten
9/10
Actief
9/10

Beste reistijd Mexico

De beste reistijd voor Mexico ligt tussen november, december, januari en mei. Acapulco bijvoorbeeld kent een subtropisch klimaat met het gehele jaar door gemiddelde temperaturen van rond de dertig graden. De meeste regen valt hier in de zomermaanden net zoals in de meeste Mexicaanse badplaatsen. In de wintermaanden garandeert Mexico je een blauwe lucht met veel zon en aangename temperaturen.

Playa del Carmen, op het schiereiland Yucatan, heeft een tropisch savanne klimaat, in de wintermaanden is het iets kouder en in de zomermaanden weer iets warmer. Deze plaats is vooral populair als winterzonbestemming. De neerslag die in de zomer valt is kort maar hevig. Van juni tot en met november is er kans op tropische stormen. Vooral augustus, september en oktober zijn dan minder goede reistijden voor Mexico.

Klimaat Mexico

Het klimaat van Mexico kunnen we niet onder één noemer plaatsen. Mexico kent een grote verscheidenheid aan klimaatsoorten. In het noorden van Mexico domineren vooral woestijn- en steppeklimaten en in een aantal kleinere kustgebieden zijn ook mediterrane klimaatzones te onderscheiden.

Centraal Mexico heeft verschillende landklimaten en het zuiden van Mexico heeft voornamelijk te maken met tropische klimaten waarvan het grootste deel een tropisch savanneklimaat heeft. Een kleiner deel heeft een moessonklimaat en op enkele plekken heerst er een tropisch regenwoudklimaat.

Video's van Mexico

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Bezienswaardigheden in Mexico

Reizen naar Mexico