Groenland

Kleurrijke huizen in Groenland

Rondreis Groenland

Ruige natuur: fjorden, toendra's en het Noorderlicht

Voor een avontuurlijke niet-alledaagse reis is Groenland een aanrader! Dit grootste eiland ter wereld bestaat uit woeste winterlandschappen en fjorden. Spot ijsberen, walvissen en zeehonden. Groenland bezoek je het beste per expeditieschip waarbij je middels zodiacs aan land gaat. Uniek!

Rondreizen door Groenland is niet weggelegd voor mietjes. Dit barre, onherbergzame land is het speelterrein van ware avonturiers. De faciliteiten voor toeristen zijn beperkt tot hier en daar een hotel. En wie zich niet te voet wil verplaatsen door het ijzige landschap, is aangewezen op schepen en helicopters. Waarom je dan toch een rondreis in Groenland zou moeten maken? Omdat Groenland ondanks alles een spectaculair land is aan het symbolische einde van de wereld.

Neem dus de tijd, dan ontdek je enorme sneeuwvlaktes, prachtige fjorden en heilzame heetwaterbronnen in Groenland. De serene rust zorgt voor een ervaring die je nergens anders ter wereld op kunt doen. Helemaal alleen reizen is niet aan te raden in dit enorme land, een groepsrondreis of individuele rondreis is veiliger én bovendien weet je zeker dat je niets mist!

Vlag:
Hoofdstad:
Godthåb
Inwoners:
56.653
Oppervlakte:
2.166.086 km2
Beste reistijd:
mei t/m juli
Tijdsverschil:
4 uur vroeger
Vliegtijd:
Verschillend door tussenstops- geen rechtstreekse vluchten mogelijk uur
Combineren:
Natuur
10/10
Cultuur
6/10
Steden
7/10
Eten
8/10
Actief
9/10

Video's van Groenland

Reisorganisaties met reizen naar Groenland

Reizen naar Groenland

Blogs over Groenland

· Redactie
10 indrukwekkende fjorden
Smalle baaien omringd door steile, rotsachtige kliffen, die door gletsjerwerking zijn uitgesleten: dat zijn de kenmerken van fjorden. In dit artikel hebben we 10 indrukwekkende fjorden op een rij gezet.
· Redactie
Actieve vakanties maar dan anders
Als je van sportieve activiteiten tijdens je vakantie houdt, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk enorm. Je kunt gaan surfen bij Hawaï, duiken in de zee bij Egypte of bergbeklimmen in de Himalaya. Als je nu denkt: been there, done that, dan zijn de volgende, wat minder voor de hand liggende mogelijkheden wellicht iets voor jou.
· Redactie
Smeltrecord voor ijskap Groenland
De gletsjers op Groenland hebben afgelopen jaar ernstig te lijden gehad onder de hoge temperaturen. Onderzoekers hebben in 2010 een smeltrecord vastgesteld, zo meldden zij in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Research Letters.
Ons bezoek aan Groenland was een onvergetelijke en unieke ervaring!
- Paulien / Dani

Beoordelingen van Groenland

Wat zijn de Groenland ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Groenland.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7
Stranden
n.v.t.
Steden
6
Eten & drinken
7
Activiteiten
8
7,4

Ijzingwekkend mooi

Groenland
Individuele rondreis
08-01-2016

In onze zomer is Groenland goed te bereizen en kan de zon best vaak schijnen. Bijna dag en nacht licht.
De Disko bocht met het IJsfjord van Ilulissat met zijn ijsbergen is werkelijk wonderschoon. Ook kun je een uitstap maken naar het binnenland met zijn eindeloze ijskap en de mogelijkheid om muskusossen te spotten.

Jeannette de Roos
Gereisd met partner in May 2021