Groenland

Kleurrijke huizen in Groenland

Rondreis Groenland

Ruige natuur: fjorden, toendra's en het Noorderlicht

Voor een avontuurlijke niet-alledaagse reis is Groenland een aanrader! Dit grootste eiland ter wereld bestaat uit woeste winterlandschappen en fjorden. Spot ijsberen, walvissen en zeehonden. Groenland bezoek je het beste per expeditieschip waarbij je middels zodiacs aan land gaat. Uniek!

Rondreizen door Groenland is niet weggelegd voor mietjes. Dit barre, onherbergzame land is het speelterrein van ware avonturiers.  De faciliteiten voor toeristen zijn beperkt tot hier en daar een hotel. En wie zich niet te voet wil verplaatsen door het ijzige landschap, is aangewezen op schepen en helicopters. Waarom je dan toch een rondreis in Groenland zou moeten maken? Omdat Groenland ondanks alles een spectaculair land is aan het symbolische einde van de wereld.

Neem dus de tijd, dan ontdek je enorme sneeuwvlaktes, prachtige fjorden en heilzame heetwaterbronnen in Groenland. De serene rust zorgt voor een ervaring die je nergens anders ter wereld op kunt doen. Helemaal alleen reizen is niet aan te raden in dit enorme land, een groepsrondreis of individuele rondreis is veiliger én bovendien weet je zeker dat je niets mist!

Hoofdstad:
Godthåb
Inwoners:
56.375
Oppervlakte:
2.166.086 km2
Beste reistijd:
mei t/m juli
Tijdsverschil:
4 uur vroeger
Vliegtijd:
Verschillend door tussenstops- geen rechtstreekse vluchten mogelijkuur
Natuur
10/10
Cultuur
6/10
Steden
7/10
Eten
8/10
Actief
9/10

Video's van Groenland

Reisorganisaties met reizen naar Groenland

Reizen naar Groenland

Groepsrondreis Van Spitsbergen, naar Groenland/IJsland

Groepsrondreis Van Spitsbergen, naar Groenland/IJsland

16 dagen
Groepsrondreis
Deze reis is een poolexpeditie langs 3 eilanden, ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Spitsbergen met zijn ruige bergtoppen en grote kans op het spotten van ijsberen, Groenland met zijn indrukwekkende ijskap en gigantische fjorden en natuurlijk IJsland met zijn unieke geologie. Elke dag is een nieuw avontuur tijdens deze indrukwekkende rondreis. En ook op de "zeedagen" valt er voldoende te zien, je wordt vergezeld door verschillende soorten zeevogels, en is dat wolkje in de verte een uitademende walvis...?
Sawadee
vanaf
€ 13.099
Groepsrondreis Groenland Disko Bay

Groepsrondreis Groenland Disko Bay

15 dagen
Groepsrondreis
Een unieke poolreis per luxe expeditieschip van IJsland naar Groenland, één van de mooiste en meest ongerepte gebieden op aarde. Je ziet walvissen in het water, walrussen, robben en zeehonden op de stranden en vele vogelsoorten op de kliffen. De kusten van Groenland bestaan uit immense fjorden vele duizenden jaren geleden uitgeschuurd door het landijs. Met wat geluk
Sawadee
vanaf
€ 15.349
11 dg cruise ontdek IJsland en Groenland

11 dg cruise ontdek IJsland en Groenland

11 dagen
Groepsrondreis
11-daagse Vakantie naar Austurland bij 11 dg cruise ontdek IJsland en GroenlandCruise per Norwegian Star, Vertrek vanuit Reykjavik, Boek het Free At Sea pakket bij, IJsland: land van vuur en ijs, Ontdek de historie van Groenland, Ontspannen in de Mandara Spa
TUI
vanaf
€ 1.575
Groepsrondreis Groenland Expeditie

Groepsrondreis Groenland Expeditie

15 dagen
Groepsrondreis
Tijdens deze unieke reis ga je op expeditie naar het magistrale Groenland. Een reis waarbij je je tijdens de wandeltochten en overnachtingen bevindt in een onherbergzaam, prachtig landschap van fjorden, ijsbergen en gletsjers. Maak kennis met de bijzondere Inuit-bevolking, laat je onderdompelen in hun cultuur en wie weet zie je ijsberen en Arctische vossen. Laat de avonturier in je los! Geen dag zal hetzelfde zijn.
Sawadee
vanaf
€ 4.799
Groepsrondreis Arctisch Canada/Groenland

Groepsrondreis Arctisch Canada/Groenland

18 dagen
Groepsrondreis
In 1845 vertrok de expeditie van Franklin vanuit Engeland op zoek naar een noordelijke doorgang naar Azië dwars door de ijskoude wateren van de archipel ten noorden van Canada's vasteland, om nooit meer terug te keren. Tijdens deze expeditie volg je een deel van Franklin's tocht, je bezoekt de eilanden waar de expeditieleden hebben overwinterd, en je geniet van de prachtige, ruige, Arctische natuur en houdt je ogen open voor ijsberen, walvissen en robben.
Sawadee
vanaf
€ 22.649
18 daagse cruise van Boston naar Rotterdam

18 daagse cruise van Boston naar Rotterdam

18-daagse Verre reizen naar Groenland bij 18 daagse cruise van Boston naar RotterdamCruise per Zuiderdam, Vertrek vanuit Boston, Ongerept Groenland en IJsland, Culinair topniveau aan boord, Kies voor Have it All extra's, Charmante kusten van Canada
TUI
vanaf
€ 4.899

Blogs over Groenland

·
10 indrukwekkende fjorden
Smalle baaien omringd door steile, rotsachtige kliffen, die door gletsjerwerking zijn uitgesleten: dat zijn de kenmerken van fjorden. In dit artikel hebben we 10 indrukwekkende fjorden op een rij gezet.
·
Actieve vakanties maar dan anders
Als je van sportieve activiteiten tijdens je vakantie houdt, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk enorm. Je kunt gaan surfen bij Hawaï, duiken in de zee bij Egypte of bergbeklimmen in de Himalaya. Als je nu denkt: been there, done that, dan zijn de volgende, wat minder voor de hand liggende mogelijkheden wellicht iets voor jou.
·
Smeltrecord voor ijskap Groenland
De gletsjers op Groenland hebben afgelopen jaar ernstig te lijden gehad onder de hoge temperaturen. Onderzoekers hebben in 2010 een smeltrecord vastgesteld, zo meldden zij in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Research Letters.
Ons bezoek aan Groenland was een onvergetelijke en unieke ervaring!
- Paulien / Dani

Beoordelingen van Groenland

Wat zijn de Groenland ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Groenland.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7
Stranden
n.v.t.
Steden
6
Eten & drinken
7
Activiteiten
8
7,4

Ijzingwekkend mooi

Groenland
Individuele rondreis
08-01-2016

In onze zomer is Groenland goed te bereizen en kan de zon best vaak schijnen. Bijna dag en nacht licht.
De Disko bocht met het IJsfjord van Ilulissat met zijn ijsbergen is werkelijk wonderschoon. Ook kun je een uitstap maken naar het binnenland met zijn eindeloze ijskap en de mogelijkheid om muskusossen te spotten.

Jeannette de Roos
Gereisd met partner in May 2021