Israël

Rondreis Israël

Ondervind de eeuwenoude cultuur en diversiteit

Israël is een ongekend fascinerende rondreis bestemming! Door de rijke historie bevinden zich hier heilige plaatsen voor Joden, Christenen en Moslims. Religie en politiek zijn hier verweven in het dagelijkse leven en dat voel je! Maar ontdek ook de prachtige natuur, oude ruïnes en zandstranden aan de Rode Zee.

Wie eens een ander-dan-anders rondreis wil maken, moet Israël zeker overwegen! In het noorden vind je fraaie bossen, die langzaam overgaan in de woestijn als je zuidelijker trekt. En in de rode zee kun je duiken in een prachtige onderwaterwereld vol tropische vissen en koraalrif. Toch beginnen de meeste mensen geen rondreizen in Israël vanwege de natuur. Ze komen voor twee, zeer uiteenlopende steden: Jerusalem en Tel Aviv.

Jerusalem is natuurlijk het episch centrum van het Christelijke geloof, al beschouwen ook veel Moslims de stad als heilig. De klaagmuur is, los van je eigen religieuze overtuigingen, een fascinerende plek waar mensen hun complete gevoelsleven blootleggen. Van een heel ander kaliber is Tel Aviv met haar hippe uitgaansleven. Kies voor een groepsrondreis of individuele rondreis om niets te missen!

Vlag:
Hoofdstad:
Jeruzalem
Inwoners:
9.364.000
Oppervlakte:
20.770 km2
Beste reistijd:
maart t/m mei & oktober
Tijdsverschil:
1 tot 2 uur later
Vliegtijd:
4:30 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
10/10
Strand
9/10
Steden
9/10
Eten
8/10
Actief
9/10

Beste reistijd Israël

De beste reistijd voor Israël zijn de maanden mei tot september. In deze periode valt de minste regen en de gemiddelde maximum temperatuur ligt dan heerlijk rond de 28 graden. Jerusalem wordt wel de religieuze hoofdstad van de wereld genoemd en is een populaire uitvalsbasis voor veel reizigers. De stad heeft een mediterraan klimaat met zachte milde winters. Sneeuw komt in de wintermaanden zelden voor.

De zomers in Israël zijn lekker warm, maar kunnen soms ook heet worden. De meeste neerslag valt in de herfst en lente. De warmste gebieden van Israël zijn het Aravadal in de Negev-woestijn, het populaire Eilat, de  Jordaanvallei, het dal van Bet Shean, de oevers van het Meer van Tiberias en de Dode Zee.

Klimaat Israël

Het klimaat van Israël wordt bepaald door haar ligging tussen de Middellandse Zee en de woestijn in. Israël heeft vier klimaatzones, van mediterraan tot woestijnklimaat. West-Israël bezit een mediterraan klimaat met droge, hete zomers en zachte, vochtige winters.

Wanneer uit het oosten de woestijnwind waait, lopen in de zomer de temperaturen plaatselijk op tot meer dan 40 graden. De zomerwarmte wordt overdag getemperd door een heerlijk zeewindje vanuit het westen. Klinkt dat goed?

Video's van Israël

Reisorganisaties met reizen naar Israël

Bezienswaardigheden in Israël

Reizen naar Israël

Blogs over Israël

· Suzanne van Duijn
Beste reistijd augustus: de bestemmingen voor een reis in augustus
Wil jij in augustus op vakantie? Deze landen hebben dan de beste reistijd!
· Suzanne van Duijn
7x de mooiste stranden van Israël
Israël heeft meer dan 200 kilometer strand. Een uniek gegeven voor dit relatief kleine land in het Midden-Oosten. Dit zijn de zeven juweeltjes onder de zon!
· Redactie
29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld
Dit is de ultieme bucketlist voor iedere reiziger die zich graag vergaapt aan de natuurlijke schoonheid van onze planeet. Want: wauw, wat is die móói zeg! Bekijk zelf ‘s werelds 29 meest spectaculaire wonderen der natuur!
· Redactie
Haifa, Israël's derde stad
Haifa is een zonovergoten metropool aan de Middellandse Zee en na Jeruzalem en Tel Aviv de derde stad van Israël. Desondanks wordt deze stad vaak overgeslagen als toeristische bestemming en wij laten zien waarom dit zonde is.
· Redactie
3.330 jaar oude sarcofaag gevonden in Israël
In het noorden van Israël hebben archeologen vorige maand een 3.300 jaar oude sarcofaag gevonden, die zij gisteren presenteerden.
· Redactie
Drijf in de Dode Zee (nu het nog kan)
De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld en één van de zoutste watermassa's op aarde waar je moeiteloos kunt blijven drijven. Het waterniveau zakt echter in een hoog tempo.
· Redactie
Arabische souks: rondstruinen en shoppen!
Onmisbaar in iedere middelgrote of grote Arabische stad: de souks. De Arabische variant van onze overdekte winkelcentra is een wereld op zich.
· Redactie
Stad van Goud: Jeruzalem
Jeruzalem is zo’n stad die iedereen in z’n leven een keer gezien moet hebben. De Gouden Stad is heilig voor zowel joden, christenen als moslims. Het gevoel rond te lopen op het kruispunt van drie grote wereldreligies is onbeschrijfelijk.
Rondreizen in Israël is anders dan rondreizen in andere landen. De historie en de verschillende religies in het land maken het tot een uiterst boeiende ervaring. Het land zelf heeft bovendien een diverse en fenomenale natuurschoonheid. Ik heb me te allen tijde veilig gevoeld overigens!
- Dhr. Y. van Laan

Beoordelingen van Israël

Wat zijn de Israël ervaringen van andere reizigers? Lees hier 5 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Israël.
Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
9.1
Stranden
8.6
Steden
8.6
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.4
7,7

Mooie rondreis met een unieke gids, 8 dagen in Israël

Israël
Groepsrondreis met Kras Reizen
04-05-2019

De gids, een man ouder dan zeventig jaar, heeft duidelijk een meerwaarde voor de reis gehad. Hij kende zowel de Bijbel als o.a. de Romeinse en Byzantijnse tijdperken en invloeden in het land. Hij volgde het programma goed en bood ruim de gelegenheid om zelf dingen te doen. Hij sprak o.a. vloeiend Nederlands, Hebreeuws, Engels en woont in Israël.
Tip: Ga niet op de eerste indruk af, maar geef dingen de tijd.

Anja van Spijker
Gereisd met vrienden in April 2019
9,3

Geweldig land

Israël
Groepsrondreis met Isropa
11-01-2017

In 20 dagen een heel groot deel van Israël mogen zien.

Ontzettend gastvrije Joodse en Arabische Israëliërs ontmoet! Ondanks het land negatief in het nieuws staat af en toe, heb ik zelf niets gemerkt.

Tel Aviv is een heerlijke, liberale stad met een mooi, groot strand.

Jeruzalem is mooi voor mensen die van culturele hoogtepunten houden.

Het mooiste qua natuur vind ik wel de rotsen waar je over lopen kan dichtbij Tiberias en de berg Massada beklimmen is ook erg indrukwekkend.

In Eilat konden wij snorkelen en ook zwemmen met dolfijnen! Echter omdat het augustus was, was het wel bloedheet.


Ooit hoop ik met een vriendin van mij en haar moeder er weer naartoe te gaan.

Armando
Gereisd met vrienden in July 2013
8,8

Grandioos land voor geweldige vakanties.

Israël
04-01-2016

Wij zijn hier 3x geweest. De 1e keer in een hotel in Netanja met Isropa. Daar hebben wij een auto gehuurd. Wij waren hier 2 weken en hebben het noorden van Israel bezocht en een trip gemaakt met een plaatselijke onderneming naar de Dode Zee en naar Masada en omgeving.
De 2e keer hebben we een rondreis gemaakt met Goed Idee. In de voetsporen van Moses. Een grandioze reis Via Egypte en Jordanie naar Israel. De derde keer zijn wij naar Eilat geweest met Corendon. In Januari. Een heerlijke week in een fijn hotel. Leuke omgeving en fijn strand en genoeg te doen.

Lidi Bakker
Gereisd met partner in March 2000
9,7

Heerlijke vakantie in het Midden Oosten

Israël
Fly-drive
04-01-2016

Mei is de ideale tijd om af te reizen naar Israël. Fantastisch weer, maar niet te warm. In de zomer kan de temperatuur daar al snel oplopen tot 45 graden in het zuiden!
Ga vooral naar Jeruzalem en bezoek de oude stad. Heerlijke kraampjes met eten drinken en souvenirtjes, van zowel israelische als arabische afkomst. Mooi om te zien hoe daar samen word geleefd.
De dode zee is ook zeker een aanraden, maar nogmaals niet in de zomer. Het geeft geen verkoeling, maar wel heel bijzonder om te hebben meegemaakt.
Tel Aviv is een hele grote en gezellige multiculturele stad, waar zoveel te doen is dat je beter je dagen goed kan inplannen. Vergeet ook zeker het heerlijke strand in Tel Aviv of Haifa te bezoeken!

Stephanie
Gereisd met vrienden in May 2015
8,3

Top bestemming in het najaar

Israël
28-12-2015

Israel is een mooie bestemming voor een rondreis of zelfs een city trip. Zeker in het najaar wanneer het niet te warm is maar wel een stuk beter dan in Nederland :)

Tel Aviv is een geweldige, levendige stad die enerzijds heel westers aan voelt maar tegelijk ook heel anders is. Mensen leven veel meer op straat, cafes' restaurants en terrassen zitten altijd vol en er is een mooi strand voor het echte vakantiegevoel. Perfect voor een city-trip!

Jerusalem mag natuurlijk niet overgeslagen worden als je in Israel bent. Wat een bijzondere stad. Barstensvol geschiedenis en cultuur en daardoor zeer indrukwekkend. Trek in ieder geval een volle dag uit om de oude stad te verkennen met al z'n bezienswaardigheden.

Jonathan
Alleen gereisd in November 2015
Alle beoordelingen van Israël