Home
Blog
Bestemmingen
7x de mooiste stranden van Israël

7x de mooiste stranden van Israël

op 13 februari 2019
2 minuten leestijd
7x de mooiste stranden van Israël

Israël heeft meer dan 200 kilometer strand. Een uniek gegeven voor dit relatief kleine land in het Midden-Oosten. Dit zijn de zeven juweeltjes onder de zon!

Israël is misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt bij een goede strandvakantie. Toch beschikt dit land over een aantal kustparels waar je u tegen zegt. Niet in de minste plaats omdat de stranden aan drie verschillende zeeën liggen. Zowel aan de Middellandse Zee, de Rode Zee, de Dode Zee als het meer van Galilea vind je tal van fraaie kuststroken. Dit zijn de zeven die er wat ons betreft uitspringen.

1. Frishman beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Frishman beach ligt in het centrum van de bruisende metropool Tel Aviv. Het strand is breed en heeft een ondiepe inloop in het water. Hierdoor is deze plek extra geliefd bij gezinnen met kleine kinderen. Ook sportfanaten trainen graag op de aanwezige beachvolleybalvelden. Er worden zelfs fitnesscursussen gegeven op het strand. Eet typisch Israëlische gerechten en bak bruin in de volle zon. Zodra je arriveert in de hoofdstad en dit ziet, is de toon voor de andere stranden gezet!

2. Hof Hashaket Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Net als Frishman beach ligt Hof Hashaket Beach aan de Middellandse zee. Ondanks de ligging vlak bij de haven van Haifa is dit het rustigste strand van Israël. Door de golfbreker is het water kalm. Ideaal dus om een duik te nemen. Let wel, er zijn speciale baddagen voor mannen en vrouwen. Zo zijn zondag, dinsdag en donderdag de zwemdagen voor vrouwen. Maandag, woensdag en vrijdagen worden mannen verwelkomd. De zaterdag is voor mannen én vrouwen.

3. Poleg Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Surfliefhebbers gaan naar Poleg Beach. Trotseer de golven en maak romantische wandelingen langs de kustlijn. Kom eveneens samen met je surfdude tot rust op een van de vele plekken in de schaduw en geniet van zwoele zomeravonden.

4. Coral Reef Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eilat is een populaire badplaats in het zuiden van Israël. Daar aangekomen wil je sowieso een bezoek brengen aan Coral Reef Beach. De onderwaterwereld van de Rode Zee is werkelijk magisch! Duiken en snorkelen zijn dan ook een must.

5. Dolphin Reef Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een ander strand dat meer dan de moeite waard is aan de Rode Zee, is Dolphin Reef Beach. Terwijl je met je voeten in het zand staat, bewonder je hier dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Dat is al een ervaring opzich. Het wordt nóg mooier als je met een tour vlak bij deze prachtdieren komt.

6. Ein Gedi Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ein Gedi Beach is door zijn zwarte modder niet per se een móói strand. Wel is het een bijzondere plek, omdat het aan de Dode Zee ligt. Voor velen staat drijven in de Dode Zee hoog genoteerd op de bucketlist. Bij het minerale strand van dit oord vind je ook nog een natuurlijk zwavelbad. Tel daar een massage op het strand bij op en je waant je volledig in een wellnesscentrum. Heerlijk zo in de openlucht!

7. Tzemach Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Tzemach Beach ligt aan het Meer van Galilea. Een plek die extra geliefd is bij zwemmers en watersporters. Hul jezelf in zwemkleding en ga samen een sportieve uitdaging aan. Kids hebben de grootste lol in het waterpark. En lekker zonnen? Dat is hier als vanzelfsprekend!

Wat is jouw favoriete strandspot in Israël?

Top reizen naar Israël

Reisorganisaties met reizen naar Israël

Meer blogs over Israël

Beoordelingen van Israël

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
9.1
Stranden
8.6
Steden
8.6
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.4