Home
Blog
Bestemmingen
Drijf in de Dode Zee (nu het nog kan)

Drijf in de Dode Zee (nu het nog kan)

op 22 november 2013
1 minuut leestijd
Drijf in de Dode Zee (nu het nog kan)

De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld en één van de zoutste watermassa's op aarde waar je moeiteloos kunt blijven drijven. Het waterniveau zakt echter in een hoog tempo.

De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld en één van de zoutste watermassa's op aarde. Het bevindt zich tussen Israël en Palestina aan de westkust en Jordanië aan de oostkust en heeft een oppervlakte van 1020 km². De Dode Zee wordt beschouwd als één van de eerste kuuroorden ter wereld, waar Herodes I de Grote en Cleopatra naar verluidt regelmatig kwamen om te zwemmen in het mineraalrijke water dat zou moeten helpen tegen kwalen variërend van psoriasis tot artrose.

Doordat de concentratie zout in de Dode Zee zo hoog is (33 procent), kun je hier moeiteloos blijven drijven. Op het Don Juanmeer op Antarctica en het Assalmeer in Djibouti (Afrika) na, bevat het het zoutste water op aarde.

De afgelopen vier decennia is het meer echter met 30 procent gekrompen en zonk het waterniveau zo'n 80 meter. Dit komt omdat omringende landen steeds meer water hebben onttrokken aan de rivier de Jordaan, die de enige waterbron van de Dode Zee is. Deskundigen voorspellen nu dat in het huidige tempo de Dode Zee binnen 50 jaar zal verdwijnen. Wacht dus niet te lang als je wilt drijven op de Dode Zee! Boek een rondreis door Jordanië of Israël om dit te ervaren!

Top reizen naar Dode Zee

Reisorganisaties met reizen naar Dode Zee

Meer blogs over Dode Zee

Beoordelingen van Jordanië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.7
Stranden
7
Steden
7.6
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5