Home
Blog
Bestemmingen
De beste reistijd voor een rondreis Jordanië

De beste reistijd voor een rondreis Jordanië

1 minuut leestijd
De beste reistijd voor een rondreis Jordanië

Op vijf uur vliegen van Amsterdam vormt Jordanië een compleet andere wereld. Dit zijn de beste momenten om deze authentieke plek te bezoeken.

Of Jordanië wel zo een veilige reisbestemming is, is een veelgehoorde vraag. Het verrassend ontspannen land ligt namelijk midden in een conflictgebied. Ondanks de onrust in de buurlanden vormt Jordanië echter juist een veilig centraal baken. Niet voor niets is het land enorm populair onder vluchtelingen. Ook als toerist ben je van harte welkom, mits je de culturele normen en waarden in acht neemt. Heb je plannen om naar Jordanië te gaan? Ga op de volgende momenten en neem daarbij deze tips ter harte.

Jordanië: de beste reismaanden

Voor zowel de stedelijke als woestijngebieden zijn maart tot en met mei, oktober en november de meest geschikte maanden om Jordanië te bezoeken.

jordanie petra
jordanie petra

jordan
jordan

jordan petra
jordan petra
 

Kleding do’s en don’ts

In het bovenal Islamitische Jordanië wordt het enorm gewaardeerd als je bedekt gekleed gaat. Beter geen spaghettibandjes dus. Ook vanwege de kledingvoorschriften zijn maart tot en met mei, oktober en november de beste maanden om naar het land af te reizen. In het voor- en najaar vermijd je namelijk de verstikkende hitte van de zomer. Tevens is het meesjouwen van dikke wintertruien in hartje winter niet aan de orde.

Hotspots

Jordanië barst van de tradities en mooie plekken. Bezoek sowieso de prachtige stad Petra. Ga duiken in de Rode Zee. Slaap in een bedoeïenentent in de woestijn en drijf languit in de Dode Zee. Jordanië zal je op alle fronten verrassen, het hele jaar door!

Top reizen naar Jordanië

Reisorganisaties met reizen naar Jordanië

Meer blogs over Jordanië

Beoordelingen van Jordanië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.8
Stranden
7
Steden
7.7
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
8.6