Home
Blog
Bestemmingen
Wat is de beste reistijd voor een rondreis Peru?

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Peru?

1 minuut leestijd
Wat is de beste reistijd voor een rondreis Peru?

Het meest kleurrijke Zuid-Amerikaanse land is met zijn imposante Andesgebergte, ruige rimboe en reusachtige droge zandduinen van alle markten thuis. Afhankelijk van je reis- en klimaatwensen zijn dit de beste momenten om Peru te bezoeken.

Peru heeft heel veel te bieden: een gevarieerd landschap, de beste keuken ter wereld en een rijke cultuur. Alleen al voor Machu Picchu boeken we graag een retourtje Lima. Maar wat is de beste reistijd voor een vakantie in Peru? 

Hoogseizoen: zon-zeker maar zelden alleen

In het kustgebied aan de Stille Oceaan regent het nagenoeg nooit en is het het hele jaar door goed toeven. Wanneer je naast gave surfplekken ook het binnenland wilt ontdekken, reis je bij voorkeur tussen mei en november, waarvan juni, juli en augustus de absolute topmaanden zijn. Ook de Peruanen zelf trekken er in deze periode massaal op uit om te genieten van stoere trektochten en prachtige vergezichten. Het gevolg is dat je in die maanden wel over toeristische koppen kunt lopen in zowel het Amazonegebied als hotspots Cusco, Arequipa en Huacachina.

peru mist
peru mist

peru children
peru children
 

Laagseizoen: magische mist en verlaten hikes

Wie de ergste drukte wil ontlopen en niet schrikt van wat neerslag en muggen, gaat in het laagseizoen naar Peru. December tot maart is, door de soms hevige regenval, de minst populaire tijd om het regenwoud of de Andes in te trekken. Niet geheel terecht, want grijze wolken en spontaan opdoemende mist kunnen een hele bijzondere, mystieke tint geven aan de jungle en oude Inca steden. Houd er overigens wel rekening mee dat de Inca Trail de gehele maand februari gesloten is, vanwege onderhoudswerkzaamheden. Wanneer je in februari per se met een stevige hike wereldwonder Machu Picchu wilt bereiken, is de vijfdaagse Salkantay trek een waardig alternatief.

peru hike
peru hike

peru winter
peru winter

Top reizen naar Peru

Reisorganisaties met reizen naar Peru

Meer blogs over Peru

Beoordelingen van Peru

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.6
Stranden
5.3
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4