Home
Blog
Bestemmingen
De Salkantay-trek: Alternatief voor de Inca Trail

De Salkantay-trek: Alternatief voor de Inca Trail

1 minuut leestijd
De Salkantay-trek: Alternatief voor de Inca Trail

De Inca Trail lopen naar Machu Picchu. Voor vele reizigers dé must-do in Peru. En terecht, maar de Inca Trail is ook populair en hierdoor snel volgeboekt en het kan er druk zijn. Maar gelukkig zijn er alternatieven. Zoals deze, meer dan waardige alternatief: De Salkantay-trek. Omdat er niet alleen meer wegen naar Rome leiden, maar ook naar Machu Picchu!

Machu Picchu prijkt hoog op menig bucketlist. De eeuwenoude Inca-stad in Peru is voor velen de beloning na de schitterende maar zware Inca Trail. Er is per dag slechts plaats voor een beperkt aantal wandelaars, waardoor het helaas niet voor elke reiziger is weggelegd om het indrukwekkende pad te bewandelen. Maar gelukkig hebben wij een prachtig alternatief: de Salkantay-trek!

Salkantay: goedkoper en rustiger

De Salkantay-trek neemt je eveneens in een meerdaagse wandeltocht mee naar wereldwonder Machu Picchu. Maar in tegenstelling tot de Inca Trail kost de Salkantay-trek geen 400+ dollar en hoef je je niet maanden van te voren in te schrijven. Klein detail: via Salkantay leg je wel 37 kilometer méér af dan bij de Inca Trail. Wel meer waar voor je geld dus! ;-)

‘Het brute broertje van’

In vijf dagen (dus één dag langer dan de Inca Trail) leg je de 80 kilometer van de Salkantay-trek af. Onderweg ervaar je zeker ook wat hoogteverschillen. Het hoogste punt ligt op 4.600 meter, van waar je een prachtig uitzicht hebt op de besneeuwde toppen van de Salkantay, wat dus een berg is. Verder varieert het landschap van regenwoud tot watervallen en hotsprings. ’s Avonds zit je bij een kampvuur en slaap je in een tentje.

Wanneer ga je?

De Salkantay-trek staat bekend als één van de 25 mooiste trektochten ter wereld. De beste reistijd is van mei tot oktober, tijdens het droogteseizoen.

Had jij al eens van de Salkantay-trek gehoord?

Top reizen naar Peru

Reisorganisaties met reizen naar Peru

Meer blogs over Peru

Beoordelingen van Peru

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.6
Stranden
5.3
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4