Home
Blog
Algemeen
Peru, land van uitersten

Peru, land van uitersten

op 19 augustus 2014
2 minuten leestijd
Peru, land van uitersten

Op zoek naar een uitgebreide Peru reis met meer dan alleen de hoogtepunten? Reis dan af naar de uithoeken van Peru en ontdek de uitersten die dit land te bieden heeft. We beschrijven er drie; de droge woestijnachtige kustlijn, de koude noordelijke hooglanden en het warme tropische Amazone gebied.

Woestijngebied aan de kustlijn

De meeste reizigers vliegen vanaf Lima direct door naar de kloosterstad Arequipa. Hiermee slaan ze de Peruaanse kustlijn over; zonde als je op zoek bent naar natuur, cultuur en avontuur. Je ziet hier een andere kant van Peru dan de Andes hooglanden die je verderop in je reis zult meemaken.

Je overnachting is in een echte oaseplaats, midden tussen de zandduinen. Ga hier zandsurfen of sjees dwars over de enorme zandvlakte vol golvende duinen met een spannende buggyrit. Geniet met een drankje in je hand van de ontspannen sfeer en aangename temperaturen tussen de palmbomen.

Je kunt van hieruit ook het water op met een boottour richting de Ballestas Eilanden. Als een soort klein Galapagos spot je vanuit je boot grote kuddes zeeleeuwen, pinguïns, pelikanen en honderden andere zeevogels. Met een beetje geluk springt er een dolfijn op vanuit het water. Vanuit hier reis je verder door het woestijnachtige gebied op weg naar Nazca, bekend van de mysterieuze Nazca lijnen. Deze lijnen stammen nog uit de tijd van de Inca’s en zijn te spotten vanuit de lucht tijdens een spectaculair rondvluchtje.

Noordelijk wandelgebied

De Cordillera Blanca bergketen is niet alleen de langste van Peru, maar heeft ook de hoogste toppen. Je steekt passen over van soms wel 4500 meter hoogte! Even rustig aan dus en goed op je ademhaling blijven letten. Met je hike door het Huascaran Nationaal Park breng je een bezoek aan de lokale bevolking die hier primitief leeft in de kleine bergdorpen. Een ervaren berggids zal je begeleiden bij het bewandelen van de met sneeuw bedekte bergtoppen. Zonder twijfel een uitdagend en uniek onderdeel van je Peru reis.

Voor wandelaars met een goede lichamelijke conditie is dit een mooie toevoeging aan de reis. Wanneer je kiest voor een 2-daagse trekking door de Cordillera Blanca, heb je echt het gevoel alleen op de wereld te zijn. Je komt hier (bijna) geen andere reizigers tegen.

Tropisch Amazone gebied

Na de koude hooglanden en actieve reisonderdelen dwars door de Andes is het een prettige afwisseling om je reis te eindigen met een warme en tropische afsluiter. Ontdek een ander gezicht van Peru en trek het Amazone gebied in bij Puerto Maldonado. Vanuit Cusco vlieg je naar deze grensstad die als uitvalsbasis dient voor de bezoekers van de Peruaanse jungle. Van hieruit wordt je per boot gebracht naar je jungle lodge waar je de komende dagen verblijft.

Je lodge ligt verscholen in een stukje ongerept regenwoud langs de Tambopata rivier. Hoor het geritsel van de dieren tussen exotische bomen en dichte begroeiing. Al tijdens je boottocht maak je kennis met de eerste vogels, apen en waterdieren. Ga tijdens je verblijf op zoek naar de luiaard, papagaaien, apen, reuzenotters en kaaimannen. Vanuit je lodge worden hiervoor actieve (nacht) wandelingen door de donkere jungle georganiseerd. Of vaar weer over de enorme rivier tijdens een van de boottochten. Al met al een avontuurlijke maar zeker ook ontspannen jungle ervaring om je afwisselende Peru reis mee te eindigen.

Wil je deze uithoeken ook toevoegen aan je Peru reis? Neem dan contact op met de reisspecialisten van Peru online, die je naast deze tips nog meer gericht advies kunnen geven over je eigen Peru reis. Zij hebben zelf ook veel door Peru gereisd. Peru online is onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel, gespecialiseerd in het samenstellen van individuele rondreizen.

Top reizen met Riksja Travel

Meer blogs over Riksja Travel

Beoordelingen van Riksja Travel

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.7
Vervoer
8.8
Reisleiding
8.9
Prijs / Kwaliteit
8.6
Algemeen
9