Albanië

De prachtige kustlijn van Albanië

Rondreis Albanië

Historie, ongerepte natuur en prachtige stranden

Albanië is een nog tamelijk onontdekt land in Europa. Toch heeft dit land veel te bieden: een bijzondere cultuur, een bewogen historie, prachtige stranden en onbedorven dorpjes. Het fijne klimaat en de vriendelijke bevolking maken de reis compleet. Albanië is ideaal voor een avontuurlijke rondreis!

Tijdens een rondreis door Albanië merk je al snel dat dit bepaald geen rijk land is. Sterker nog: het behoort tot de armste van Europa. Dat heeft nadelen, maar ook voordelen. De lokale cultuur is nauwelijks aangetast door westerse invloeden. Alleen in de hoofdstad Tirana zul je merken dat de economie langzaam op gang begint te komen. Tijdens het rondreizen door Albanië kom je gemakkelijk in contact met de lokale bevolking, die nog niet gewend is aan massaal toerisme.

Als je Albanië helemaal wilt verkennen, kun je het beste kiezen voor een individuele rondreis of groepsrondreis. Dan kom je zeker ook in Butrint terecht. Deze oude Griekse stad is een schatkamer vol archeologische vondsten, waarvan vooral de Akropolis de tand des tijds erg goed doorstaan heeft. Sla ook de fraaie bergen niet over!

Vlag:
Hoofdstad:
Tirana
Inwoners:
2.811.666
Oppervlakte:
28.748 km2
Beste reistijd:
mei t/m september
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
3:45 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Strand
8/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Albanië

Reisorganisaties met reizen naar Albanië

Reizen naar Albanië

Blogs over Albanië

· Laurens Taekema
Speciaal voor soloreizigers: de avontuurlijke groepsreizen van GoToo
Ben je een avontuurlijke singlereiziger, maar zoek je toch de gezelligheid van gelijkgestemde reizigers? Dan zijn de groepsreizen van de nieuwe reisorganisatie GoToo ideaal. Deze reizen zijn bedoeld voor singlereizigers van 40+ en zitten bomvol avontuur en originele activiteiten. Vrijheid staat voorop, dus er is ook genoeg ruimte om lekker je eigen gang gaan. Deze drie reisbestemmingen van GoToo vinden wij grote aanraders. Lees mee!
· Redactie
Top-3 onontdekt Europa
Europa heeft meer dan 50 landen, toch beschouwen we er hooguit 10 als geschikte vakantiebestemming. Onzin! Er is zoveel moois te ontdekken. Een top-3 onontdekt Europa.

Beoordelingen van Albanië

Wat zijn de Albanië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 5 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Albanië.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
8.2
Stranden
6
Steden
7.4
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
6.4
7,8

Rondreis Albanië

Albanië
Fly-drive met ANWB
25-06-2023

Rondreis door Albanië was zeker de moeite waard. Hebben vele mooie plaatsen gezien met veel bezienswaardigheden. Hotels waren prima, zéker Perande in Durrës. Echt minder goed was hotel Oasis in Sarande. Zeker geen aanrader, gebruikte handdoeken werden niet verschoond, hingen vuil buiten over de stoel. Niet gepoetst, koelkast kapot (na 2 keer klagen nog niet opgelost), ontbijt was héél karig en veel was op etc. We werd veel beloofd maar niet nagekomen. Als ik de ANWB was zou ik dit hotel niet meer boeken.

Mieke Van Kasteren
Gereisd met vrienden
8,3

Individuele rondreis van twee weken is prima bevallen.

Albanië
Individuele rondreis
01-02-2016

Wij hebben een individuele rondreis per auto gemaakt in het mooie Albanië. Vanaf Ohrid (Macedonië) zijn we via Elbasan naar Tirana gereden en zo verder langs hoogtepunten in Zuid Albanië. Mooie natuur, veel bergen, mooie plaatsen o.a. Berat, Butrint, Llogarapas en Gjirokaster. Tirana was indrukwekkend met verschillende musea, o.a. historisch museum en museum voor socialistische. Wel ontzettend druk. Hou er rekening mee dat de wegbewijzering erg slecht is, dus zorg voor een goede navigatie en kaart. De doorgaande wegen zijn prima in orde, secundaire wegen wat minder. De Albanezen rijden als gekken, aangezien ze geen goede rijscholen hebben. Albanezen zijn heel erg aardig, ze proberen je altijd te helpen, zonder daar iets voor te vragen. Hoewel er natuurlijk ook criminaliteit is, hebben wij ons nooit onveilig gevoeld, zelfs niet in de donkere buurten waar sommige hotels lagen. Het eten is eenvoudig maar lekker, het prijsniveau is laag. Veel mensen spreken een paar woorden Engels en soms Duits en als ze geen Engels spreken, proberen ze met handgebaren je iets duidelijk te maken. Kortom: een land om nog een keer naar toe te gaan, bijv. naar Noord Albanië.

Merel
Gereisd met partner in July 2015
5,8

Albanie het land van paradox

Albanië
Autorondreis met YourWay2GO
21-01-2016

Wij zijn dus ik mijn mama en papa samen een maand weze vrij kamperen met een kamper. Ik ben in Duressi, Vlore en Sarande geweest. Super stranden dikke BMW en Mercedes alleen op de straat super winkel butieken lekker eten. Grappige prijzen en heel veilig. Zeker waard om naar toe te gaan en zelf te beleven. Een land van kontrast.

Claudia
Gereisd met partner in December 2014
7,8

Zo dicht bij huis maar wel 50 jaar terug in de tijd :)

Albanië
30-09-2015

Zo dicht bij huis maar je ben totaal in een andere wereld. Toen wij met de auto over de grens reden moest ik al stoppen voor koeien aan een touwtje. Het leek wel Azië!! En wat zijn de mensen aardig. Auto's stopten om ons de weg te wijzen en of ze reden voor ons uit om op onze bestemming te komen. Dit noem ik nog eens gastvrij. Totaal niet toeristisch en niet westers. Ga eens de binnenlanden in om de echte cultuur te snuiven.

J andringa
Gereisd met vrienden in May 2021
6,8

Onontdekt pareltje

Albanië
30-09-2015

Ik ben maar 1 dag in Albanië geweest (dagtrip vanuit Macedonië) en heb de hoofdstad Tirana bezocht en een strandplaatsje Durres. Het is nog niet heel erg toeristisch waardoor ik het veel leuker vind. De hoofdstad vond ik zelf heel mooi om te zien maar 1 dag is wel te kort. *er wordt wel veel gestolen, let goed op*. Durres is een leuk kustplaatsje wat nog heel rustig was. Zijn nog bij een bar geweest in het hoogste gebouw, had je een mooi uitzicht. Denk dat dit 's avonds nog leuker is. De wegen zijn niet verlicht 's nachts en het zijn smalle bergwegen dus ik zou dan niet gaan rijden, heb mijn ogen ook maar dicht gedaan en geprobeerd te slapen in de bus.
Albanie is natuurlijk nog niet heel erg lang echt toegankelijk voor toerisme en dat is ook te merken, staat in de kinderschoenen. Overal langs de weg zie je de bunkers vanuit de oorlogstijd nog liggen, zeker interessant om te zien! Ik hoop nog eens terug te keren naar Albanië maar dan voor wat langer dan die ene dag.

Mandy regterschot
Alleen gereisd in May 2021
Alle beoordelingen van Albanië