Albanië

De prachtige kustlijn van Albanië

Rondreis Albanië

Historie, ongerepte natuur en prachtige stranden

Albanië is een nog tamelijk onontdekt land in Europa. Toch heeft dit land veel te bieden: een bijzondere cultuur, een bewogen historie, prachtige stranden en onbedorven dorpjes. Het fijne klimaat en de vriendelijke bevolking maken de reis compleet. Albanië is ideaal voor een avontuurlijke rondreis!

Tijdens een rondreis door Albanië merk je al snel dat dit bepaald geen rijk land is. Sterker nog: het behoort tot de armste van Europa. Dat heeft nadelen, maar ook voordelen. De lokale cultuur is nauwelijks aangetast door westerse invloeden. Alleen in de hoofdstad Tirana zul je merken dat de economie langzaam op gang begint te komen. Tijdens het rondreizen door Albanië kom je gemakkelijk in contact met de lokale bevolking, die nog niet gewend is aan massaal toerisme.

Als je Albanië helemaal wilt verkennen, kun je het beste kiezen voor een individuele rondreis of groepsrondreis. Dan kom je zeker ook in Butrint terecht. Deze oude Griekse stad is een schatkamer vol archeologische vondsten, waarvan vooral de Akropolis de tand des tijds erg goed doorstaan heeft. Sla ook de fraaie bergen niet over!

Hoofdstad:
Tirana
Inwoners:
3.563.112
Oppervlakte:
28.748 km2
Beste reistijd:
mei t/m september
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
3:45 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Strand
8/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Albanië

Reisorganisaties met reizen naar Albanië

Reizen naar Albanië

Albanië rondreis op maat | Better Places

Albanië rondreis op maat | Better Places

15 dagen
Ontwerp je eigen Albanie rondreis op maat rechtstreeks met Armela, de reisexpert die er woont. Zij kent Albanië door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en authentieke accommodaties. Armela laat je graag kennismaken met de lokale bevolking en heeft ook veel ervaring in het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.260
Rondreis Albanië & Noord-Macedonië, 15 dagen

Rondreis Albanië & Noord-Macedonië, 15 dagen

Complete rondreis door weinig bereisd gebied Bezoek o.a. Tirana, Gijrokastra, en Berat Ervaar het schitterende meer van Ohrid Excursies naar o.a. het Blue Eye nationaal park, Butrinti en Voskopoja inbegrepen
Djoser
vanaf
€ 1.495
Familiereis Albanië

Familiereis Albanië

15 dagen
Tijdens de familiereis Albanië geniet je met het hele gezin van de ongerepte natuur, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en witte stranden. Albanië heeft het allemaal. Nog niet veel reisorganisaties bieden een familievakantie naar Albanië aan, zonde! Albanië is een fantastische bestemming voor een reis met de kinderen. Dit vakantieland heeft veel te bieden voor jong en oud.
Sawadee
vanaf
€ 1.499
Rondreis ALBANIË - 9 dagen; Land van bergen en oude koninkrijken

Rondreis ALBANIË - 9 dagen; Land van bergen en oude koninkrijken

9 dagen
Ervaar hoe anders en vol verrassingen een bestemming relatief dichtbij kan zijn. Natuurliefhebbers zullen aan hun trekken komen in het prachtige berggebied rond Theth en aan de azuurblauwe wateren rond Dürres en Saranda. Aan geschiedenis is ook geen gebrek; Grieken, Romeinen en Ottomanen lieten allemaal hun sporen na. Niet voor niks prijken Berat, Gjirokaster en Butrint op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bizar zijn de overblijfselen uit de tijd van dictator Enver Hoxha. Verspreid door heel het land vormen 750.000 ronde bunkers een herinnering aan de paranoia van de machthebber die het land tot 1985 in zijn greep hield.
Koning Aap
vanaf
€ 1.095
Bosnië, Montenegro & Albanië

Bosnië, Montenegro & Albanië

Langzamerhand raken de Balkanlanden steeds meer in trek. Geen wonder, want de landen in dit grote gebied hebben veel te bieden: bergen, kloven, rivieren, prachtige meren en heerlijke, koele bossen. Daarnaast vindt u indrukwekkende musea en schilderachtige plekjes. Prachtige steden als Zagreb, Sarajevo, Mostar en Dubrovnik staan op het programma, evenals de soms ruige natuur van enkele nationale parken. Geniet van de natuur en de smeltkroes van culturen …
ACSI Kampeerreizen
vanaf
€ 1.649
Groepsrondreis Albanië Hoogtepunten

Groepsrondreis Albanië Hoogtepunten

11 dagen
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Albanië ontdek je het land van de gastvrije Albanezen. Albanië heeft een grote variatie aan natuurschoon. Van de witte stranden aan de Ionische Zee tot de groene valleien in het oosten en het helder blauwe water van The Blue Eye in het zuiden. Slenter door de schilderachtige centra van Gjirokaster en Berat. Ontdek het lokale leven op de Sotira Farm en de Uka boerderij en zwem een eindje weg in de azuurblauwe zee. We sluiten onze reis af in Tirana, een aangename stad die na het communistische tijdperk tot bloei is gekomen.
Sawadee
vanaf
€ 1.199

Blogs over Albanië

· Redactie
Top-3 onontdekt Europa
Europa heeft meer dan 50 landen, toch beschouwen we er hooguit 10 als geschikte vakantiebestemming. Onzin! Er is zoveel moois te ontdekken. Een top-3 onontdekt Europa.

Beoordelingen van Albanië

Wat zijn de Albanië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 4 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Albanië.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
8.3
Stranden
6
Steden
7.3
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
6.3
8,3

Individuele rondreis van twee weken is prima bevallen.

Albanië
Individuele rondreis
01-02-2016

Wij hebben een individuele rondreis per auto gemaakt in het mooie Albanië. Vanaf Ohrid (Macedonië) zijn we via Elbasan naar Tirana gereden en zo verder langs hoogtepunten in Zuid Albanië. Mooie natuur, veel bergen, mooie plaatsen o.a. Berat, Butrint, Llogarapas en Gjirokaster. Tirana was indrukwekkend met verschillende musea, o.a. historisch museum en museum voor socialistische. Wel ontzettend druk. Hou er rekening mee dat de wegbewijzering erg slecht is, dus zorg voor een goede navigatie en kaart. De doorgaande wegen zijn prima in orde, secundaire wegen wat minder. De Albanezen rijden als gekken, aangezien ze geen goede rijscholen hebben. Albanezen zijn heel erg aardig, ze proberen je altijd te helpen, zonder daar iets voor te vragen. Hoewel er natuurlijk ook criminaliteit is, hebben wij ons nooit onveilig gevoeld, zelfs niet in de donkere buurten waar sommige hotels lagen. Het eten is eenvoudig maar lekker, het prijsniveau is laag. Veel mensen spreken een paar woorden Engels en soms Duits en als ze geen Engels spreken, proberen ze met handgebaren je iets duidelijk te maken. Kortom: een land om nog een keer naar toe te gaan, bijv. naar Noord Albanië.

Merel
Gereisd met partner in July 2015
5,8

Albanie het land van paradox