ANWB

Op reis met de ANWB!

ANWB

De ANWB biedt vakanties en rondreizen aan van Vlieland tot de Verenigde Staten! Of je nu een individuele rondreis of een groepsrondreis wilt boeken, bij de ANWB kan het. Het grote voordeel bij de ANWB is dat de reizen allemaal tot in de puntjes geregeld zijn en de reizen scherp geprijsd zijn. Je kunt met de ANWB de hele wereld over reizen, van Europa tot Zuid-Amerika en van Azïe tot Afrika. Het reisaanbod is zeer uitgebreid! Ook zijn er voor gezinnen leuke familiereizen. Bij de ANWB boek je veilig reizen van goede kwaliteit voor een voordelige prijs.

Accommodatie
7.7
Vervoer
8.1
Reisleiding
7.8
Prijs / Kwaliteit
7.3
Algemeen
7.6
ANWB is aangesloten bij:
ANVR Calamiteitenfonds SGR
Bezoek ANWB
Opent in nieuw scherm

Populaire rondreizen van ANWB

Altijd goed verzorgde reizen bij de ANWB. Wij hebben al schitterende rondreizen gemaakt met de ANWB naar Thailand, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Geweldige ervaringen en alles goed geregeld.
- Jos en Everdien

Beoordelingen van ANWB

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers met ANWB?
1,0

5 daagse reis is 3 dagen

IJsland
Autorondreis met ANWB
26-03-2023

onze 5 daagse winterrondreis IJsland-wintervuur en noorderlicht is een teleurstelling. op dag 1 komen we `s avonds aan, op dag 5 `s ochtends vroeg weg. Deze kon ik niet meer kosteloos annuleren. op mijn klachtenformulier geen reactie. Misschien wordt ik hier gehoord. Wij gaan nooit meer een reis boeken bij de ANWB

Johan van den Berg
Gereisd met partner
1,0

Advies boek niet bij de Anwb

Indonesië
Groepsrondreis met ANWB
21-03-2023

Ze triggeren je met lage pakket prijzen.
Na boeking wordt de reis veel duurder.
Upgrade naar andere vlucht klasse kan niet
1 advies boek uw reis niet bij Anwb

Frank
Gereisd met partner
9,2

Enerverende reis Vietnam/Cambodja

Vietnam
Groepsrondreis met ANWB
15-03-2023

De groepsrondreis van 22 dagen Vietnam en Cambodja hebben we vandaag afgerond. Het is een bijzonder enerverende reis geweest. Onze reisleider Carl heeft, samen met de lokale gidsen, alles tot in de puntjes verzorgd. Nooit ongeduldig, altijd vrolijk en hij wist ontzettend veel over Vietnam en Cambodja. Het was een genot om naar hem te luisteren, vooral als hij weer eens een plaatselijke legende vertelde. Dan was het net of papa een verhaal vertelde voor het slapen gaan.

Eigenlijk was de reis een aaneenschakeling van hoogtepunten. Wij hebben nooit eerder een reis gemaakt met zoveel verschillende activiteiten. Wij hebben gefietst, gevaren in verschillende boten, wij hebben overnacht op de boot, gereden in cyclo’s, tuktuks en zelfs op een bamboetrein, een treinreis met overnachting gemaakt, een binnenlandse vlucht gemaakt en natuurlijk voor het grootste deel in een touringcar gereden.

Als we toch enkele hoogtepunten moeten noemen dan zijn het wat ons betreft Halong Bay, de dansvoorstelling in Mai Chau, het keizerlijk citadel in Hue, Hoi An, de Killing Fields en het koninklijk paleis in Phnom Penh en natuurlijk het onmetelijke tempelcomplex Angkor Wat.

De accomodaties waren gerieflijk, sommige beter dan andere. Jammer dat we over het algemeen, vooral in de grote steden, aangewezen waren op grote hotels. Wij vinden de kleinschalige hotels eigenlijk fijner maar begrijpen dat het door de omvang van de groep, 21 personen, moeilijk te realiseren is. De leukste accommodatie vinden we de lodge in Chau Doc in Vietnam op de grens met Cambodja. Daar hadden we best een dagje langer willen blijven. Het minste hotel is in Battambang, omdat er weinig aan onderhoud is gedaan.

De lokale gidsen wilden graag veel informatie overdragen maar schoten hun doel soms voorbij omdat het voor ons te veel was en af en toe niet meer te volgen was. Wat ons goed is bijgebleven was het persoonlijke verhaal van onze Cambodjaanse gids Chath die verhaalde over de angst en ontberingen die zijn ouders, broers en zussen moesten ondergaan tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer. Het voelde alsof je die ervaringen ineens van heel dichtbij meemaakte. We keken opeens ook anders naar hem, en misschien wel naar zijn volk dat het trauma van die tijd nog steeds aan het verwerken is. Dan besef je des te meer wat de waarde is om in vrijheid te leven, kritisch te mogen zijn op de bestuurders van je land en geen zorgen te hebben over onderwijs en gezondheidszorg.

Zo was deze reis ook een oefening in barmhartigheid, in mededogen met en respect voor de medemens die het veel minder heeft dan wij. Wij gingen verlicht naar huis, met Boeddha in ons hart.

Annette en Roy

Annette en Roy
Gereisd met partner
9,4

22 daagse door Vietnam

Vietnam
Groepsrondreis met ANWB
12-03-2023

Wij komen net terug van onze 22 daagse groepsreis door Vietnam.
Prachtige reis, goede prijs/kwaliteitsverhouding en fantastische begeleiding.
In het totaal reden we ongeveer 2.800km, dus lange busritten waren te verwachten. Evenals soms iets mindere hotels doordat je het land doorkruist langs niet al te toeristische plekjes. Maar al bij al konden we echt niet klagen over de accommodaties.
Enkele excursies waren voor ons overbodig en hebben niets bijgedragen tot onze Vietnam-ervaring. Deze zouden misschien even bekeken kunnen worden. (maar in elke groepsreis zitten wel van die toeristenvallen).
We konden (eigenlijk hadden we geen keuze) bijdragen tot een lunch- en avondeten-pot zodat we niet zelf op zoek moesten gaan naar een eetgelegenheid. Tijdens een groepsreis zijn groepsmaaltijden uiteraard tijdsbesparend. Waarom deze maaltijden niet meteen in de prijs en in het programma worden opgenomen, is een raadsel. Ik denk dat het merendeel van onze maaltijden via die bijdrage zijn verlopen en we slechts een handvol maaltijden zelf hebben moeten zoeken. Dat zou ook op die manier in het programma kunnen vermeld worden.
We kregen Laura Dassen als reisbegeleidster. Als er iemand is die echt vol liefde over Vietnam kan praten, dan is zij dat wel. Top meid die op een lichte kordate manier de groep in het gelid hield. Ze was zeer behulp- en zorgzaam. Hield alles goed in het oog en wist in elke stad wel enkele goede eetplekjes.
Dus indien je naar Vietnam zou gaan met ANWB : hopelijk is Laura er bij!
Ook onze lokale gids was gewoon top en sprak duidelijk Engels.
Van ANWB als aanspreekpunt zijn we dan weer niet zo tevreden. Als niet-Nederlander is het toch net iets moeilijker om via hen te boeken. Reisverzekering? Hoe Visum aanvragen? Account aanmaken? (die kan je aanmaken met het nummer dat op je factuur staat welke op je account staat?!) We kregen geen, slechts een half antwoord en zelfs een tegenstrijdig antwoord! Via telefoon moet je minstens een uur wachten waarna je het gewoon opgeeft, via mail duurt het soms langer dan 2 weken (als ze al antwoorden) en via Messenger kan je geen vragen meer stellen ivm vakanties. Persoonlijk contact is dus ver te zoeken. Ik hoop dat hun communicatieprobleem snel opgelost zal zijn want op zich hebben ze een mooie keuze in verre reizen die nog op mijn bucketlist staan.

Inge Weber
8,0

Mooie 25 daags easy going rondreis. genoten van de vakantie

Vietnam
Groepsrondreis met ANWB
20-11-2022

Wij hebben een mooie 25 daags rondreis door Vietnam gemaakt. mooie dingen gezien en ook geleerd. Aankomst dag was vermoeiend en de volgende dag was vanaf 8u volgeboekt. deze dag kan als rustdag gebruikt worden.
De accommodatie mogen tijdens de rustdagen wel wat dichterbij een stad liggen. Er waren 2 mooie resort waar niets te beleven viel. ook de laatste hotel mag dichterbij de stad. deze hotel is oud en gedateerd. het bed was net een plank en de gang rook vies en vochtig. Van hier moet je ook 5u terug reizen naar het vliegveld. deze mag nogmaals bekeken worden of de hotel niet dichterbij het vliegveld kan. tip en entree gelden maken deze reis erg duur. misschien kan deze bij de reissom opgeteld worden, als mensen op vakantie willen, gaan ze toch.

S.Ramnath
Gereisd met partner
Alle ervaringen met ANWB