Schotland

Een van de vele prachtige kastelen van Schotland

Rondreis Schotland

Historische kastelen, ruige Highlands en goede whisky

Schotland is de meest noordelijk gelegen regio binnen het Verenigd Koninkrijk. Het onherbergzame landschap bestaat uit bergen, meren, eilanden en een ruige kustlijn. Voeg daar de rijke historie, de kastelen, Highland Games en Schotse tradities aan toe en je hebt gegarandeerd een schitterende rondreis.

Vlag:
Hoofdstad:
Edinburgh
Inwoners:
5.471.620
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
7/10
Strand
5/10
Steden
7/10
Eten
6/10
Actief
8/10

Video's van Schotland

Reisorganisaties met reizen naar Schotland

Reizen naar Schotland

Blogs over Schotland

· Laurens Taekema
Een 4-daagse rondreis Schotland: route & tips
Wil jij op reis naar Schotland? Schotland is zeer geschikt voor een korte reis van 4 dagen waarbij je veel mooie Schotse bezienswaardigheden kunt zien. Bekijk onze tips en route voor jouw Schotland getaway!
· Suzanne van Duijn
De 15 mooiste bezienswaardigheden van Schotland
Gaat jouw volgende vakantie naar Schotland? Voeg dan deze vijftien hotspots toe aan je reisschema.
· Redactie
's Werelds kortste vlucht duurt 47 seconden
Lang in het vliegtuig zitten is nooit leuk, maar wie vliegt tussen de twee Orkney-eilanden, Westray en Papa Westray net ten noorden van Schotland, is slechts minder dan een minuut in de lucht!
· Redactie
Sprookjesachtig Schotland
Schotland staat enigszins bekend als koud en regenachtig. Niet de ideale vakantiebestemming zou je denken, maar niets is minder waar. Schotland is een prachtig land met voor ieder wat wils.
· Redactie
St. Andrew's Day in Schotland
Morgen is het 30 november, de dag waarop Schotland haar Nationale feestdag viert: St. Andrew's Day. Deze dag staat in het teken van de Schotse beschermheilige Andreas en is gevuld met feestvreugde, traditionele gerechten, dans en doedelzakmuziek.
· Redactie
Foto's: Isle of Skye (Schotland)
Het regent er bijna elke week wel een paar dagen en warmer dan 15 graden is het er praktisch nooit. Maar móói dat het is, op het Schotse Isle of Skye…

Beoordelingen van Schotland

Wat zijn de Schotland ervaringen van andere reizigers? Lees hier 5 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Schotland.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.1
Stranden
5.3
Steden
7.6
Eten & drinken
7.1
Activiteiten
7.9
7,2

Een hele beleving

Schotland
Groepsrondreis met SRC Reizen
19-01-2017

De omgeving natuur de mensen

J.C Reedijk
Gereisd met vrienden in May 2014
8,2

Een fantastische rondreis door imponerende en overweldigende natuur, met een garnering van oude kastelen.

Schotland
Autorondreis met Buro Scanbrit
14-01-2017

We maakten een hotelrondreis vanuit Ijmuiden en New Castle gelijk naar het noorden, door de prachtige hooglanden en langs veel logs. We hebben stadjes bezocht , kastelen, een wiskey stokerij en een van de eilanden. We hebben havens gezien, over kliffen gelopen, bergen beklommen, door bossen gereden. We hebben rendieren gespot, zeehonden en veel soorten vogels. We hebben aardige mensen ontmoet, we hebben gezongen in een koor met verder alleen schotse deelnemers en muzikanten. We hebben het noorderlicht gezien.
We genoten van de rustmomenten, het eten, de lekkere drankjes, de authentieke hotels en het heerlijke braekfast. We hebben een topvakantie gehad met erg veel zon, gematigde temperaturen, een beetje regen en frisse wind.

Lizette Theelen
Gereisd met partner in May 2021
7,0

Droombestemming schotland

Schotland
Familiereis
13-01-2017

We zijn naar Skye geweest. Verder hebben we in Inverness gewinkeld, hebben legio zeehonden gezien en hebben een berg beklommen. Maar alleen al de natuur rondom ons vakantiehuis was adembenemend, waarom we dan ook veel bij het huisje gebleven zijn.

Cornelis Boon
Gereisd met vrienden in August 2016
7,6

Prachtig land, 1300km gereden in 10 dagen, overnachtingen bij b&b.

Schotland
Fly-drive met de Jong Intra
19-01-2016

We zijn begonnen in Berdeen en vervolgens het bovenste gedeelte rondgereden. De bloeiende brem langs de kant van de wegen waren prachtig en roken heerlijk. De smalle en zeer rustige wegen liepen door geweldige natuurgebieden. Onderweg schapen tegen gekomen en bovenop de heuvel een rode telefooncel.
We sliepen elke nacht in een andere b&b. Hierdoor vele echte Schotten ontmoet die erg gastvrij waren.
De reis eindigde met 3 dagen Eddinburg. Wat is heet prachtige stad met een mooi oud centrum rondom het kasteel. We hebben een buskaart gekocht waarmee je de hele dag in en uit kan stappen om op die manier in korte tijd de stad te zien.

Christa Buurmeijer
Gereisd met partner in June 1997
7,8

Schotland - Edingbrough Fantastisch!!

Schotland
Familiereis met D-reizen
04-01-2016

Ik ben met een vriendin twee weken in Schotland geweest! En wat een super mooi fantastisch land! We hebben maar een klein deeltje gezien maar ik raad het iedereen echt aan! Als je van mooie natuur leuke mensen en vooral genieten van de mooiste plekken op aarde moet je hierheen. Ook het "ondergrondse" Edingbrough is heel cool en je kan zelf met een klein busje meer het landschap in! Super vet en een ervaring rijker en nooit te vergeten. Kan niet anders zeggen. Ga zo terug :-) haha..

Minal de leeuw
Alleen gereisd in May 2021
Alle beoordelingen van Schotland