Home
Blog
Opmerkelijk
's Werelds kortste vlucht duurt 47 seconden

's Werelds kortste vlucht duurt 47 seconden

op 19 juni 2015
1 minuut leestijd
's Werelds kortste vlucht duurt 47 seconden

Lang in het vliegtuig zitten is nooit leuk, maar wie vliegt tussen de twee Orkney-eilanden, Westray en Papa Westray net ten noorden van Schotland, is slechts minder dan een minuut in de lucht!

Het is 's werelds kortste commerciële vlucht over een afstand van slechts 2,7 kilometer, die uitgevoerd wordt door Loganair. Officieel duurt de vlucht twee minuten, maar onder ideale windomstandigheden kan de vlucht in slechts 47 seconden worden afgerond. De tickets voor deze vlucht zijn ongeveer €30 per persoon, zonder in-flight service (niet dat je die nodig zal hebben).

Zo'n 30 procent van de passagiers die gebruikt maakt van deze vlucht zijn verbonden met de onderwijs dienst van de Orkney Island Council, en vele andere passagiers zijn patiënten en personeel van de Scottish National Health Service. Op het eiland Papa Westray wonen iets meer dan 70 mensen en er bevinden zich 60 archeologische vindplaatsen.

Loganair, die de route sinds de jaren 1960 uitvoerd, introduceerde een populaire vlucht voor toeristen in 2011. Deze speciale vluchten vliegen een paar dagen per week in de zomer voor mensen die meer willen zien dan alleen het vaste land van Orkney.

Hieronder een filmpje van de hele vlucht:

Top reizen naar Verenigd Koninkrijk

Reisorganisaties met reizen naar Verenigd Koninkrijk

Meer blogs over Verenigd Koninkrijk

Beoordelingen van Verenigd Koninkrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
8.1
Stranden
7.2
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8