Home
Blog
Bestemmingen
De 9 Prinseneilanden bij Istanbul

De 9 Prinseneilanden bij Istanbul

op 2 september 2014
1 minuut leestijd
De 9 Prinseneilanden bij Istanbul

De Turkse stad Istanbul staat bekend als een culturele, financiële en hipster-hub in Europa met een druk nachtleven. Even voor de kust van Istanbul vind je echter een oase van rust op de 9 Prinseneilanden.

De eilandengroep bestaande uit negen eilanden in de Zee van Marmara, op zo'n 19 kilometer voor de kust van Turkije. Ooit werden ze gebruikt als verbanningsoord voor Byzantijnse prinsen, maar tegenwoordig vormen ze het onderkomen van de rijke inwoners van Istanbul die gedurende de zomermaanden in hun 19e-eeuwse huizen verblijven. Vier van de negen eilanden zijn toegankelijk voor bezoekers, de rest is nog steeds verlaten.

Auto’s zijn er sinds 1928 verboden en alleen de politie en het stadsbestuur beschikt hier over gemotoriseerd vervoer. Je beweegt je hier dus te voet, te paard, per koets of per fiets van A naar B.

Büyükada is het grootste en populairste eiland, minder druk is Heybeliada, een charmante retraite met vele winkels, restaurants en delicatessenzaken. Huur hier een fiets, of maak te voet een wandeling, of maak een ritje rond het eiland langs de torenhoge vakantiehuizen van de elite Turkse gezinnen.

Hoe kom je er?


Je bereikt de Prinseneilanden via een veerboot of 'zee bus' vanaf Kabataş, een kust-wijk van Istanbul. Ideaal voor het afsluiten van je Turkije rondreis, of de drukte van Istanbul te ontsnappen.

Top reizen naar Istanbul

Reisorganisaties met reizen naar Istanbul

Meer blogs over Istanbul

Beoordelingen van Turkije

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.5
Cultuur
7.5
Stranden
7.8
Steden
7.5
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2