Home
Blog
Algemeen
De 10 beste eiland stranden

De 10 beste eiland stranden

op 11 augustus 2014
1 minuut leestijd
De 10 beste eiland stranden

In Nederland lijkt het even over te zijn met de zomer, maar gelukkig zijn er in de rest van de wereld nog prachtige stranden waar je wel van de zon kunt genieten. Hier geven we je een lijst met de 10 beste eiland stranden!

1. Anse Source d’Argent, Seychellen

La Digue is het op twee na grootste eiland van de Seychellen. Hier vind je het Anse Source d'Argent strand, de grootste attractie van het eiland, met oogverblindend wit zand, enorme granieten rotsblokken, hemelsblauw water en wuivende palmbomen.

2. Malediven

Met meer dan 1.000 kleine eilanden in 26 atollen, is er simpelweg geen beste strand in de Malediven. De stranden met het kristalheldere water van de Indische Oceaan zijn stuk voor stuk schitterend en tevens vind je hier een van 's werelds meest kleurrijke onderwater werelden.

3. Salt Whistle Bay, Grenadine

Salt Whistle Bay ligt op het eiland Mayreau dat deel uitmaakt van St. Vincent en de Grenadines. Het is echt een paradijs van een ansichtkaart! Omzoomd met kokospalmen en zacht zand, is dit een plek waar je nooit weg wilt.

4. Shoal Bay West, Anguilla

Shoal Bay West op Anguilla biedt ruim een kilometer aan zacht zand met een prachtig uitzicht over de baai en het mooie blauwe water.

5. Elbow Beach, Bermuda

Elbow Beach is een van de rustigere stranden op het gezegende eiland Bermuda. Het ligt het dichtste bij de stad Hamilton en beschikt over natuurlijk roze zand.

6. Motu Tapu, Bora Bora, Frans Polynesië

Motu Tapu op Bora Bora in Frans Polynesië is een klein strand in de westelijke helft van de lagune met uitzicht op miljoenen tinten blauw water, aangevuld met een panorama van dramatische groene bergen van het hoofd eiland.

7. Green Cay & Sandy Spit, Britse Maagdeneilanden

De kleine eilandjes in de Britse Maagdeneilanden zijn omringd met zand en zee en zijn een ideale plek om te gaan snorkelen of duiken.

8. Long Bay Beach, Turks- en Caicoseilanden

De stranden van de Turks- en Caicoseilanden worden omring door 's werelds derde grootste koraalrif en hebben bijna geen golven. Een van de minst ontwikkelde stranden is Long Bay.

9. Temae, Moorea, Frans Polynesië

Het eiland Moorea beschikt over grillige bergen en weelderige jungle valleien, maar heeft ook kleine strandjes, die vaak verbonden zijn aan resorts. Behalve het rustige Temae aan de noord-oostelijke kust.

10. Salines, Saint-Barthélemy

Verborgen vanaf een kleine parkeerplaats, en slechts te benaderen via een rotsachtig zandpad, is Salines van alle mooie stranden op Saint-Barthélemy veruit het meest relaxt.

Meer blogs