Home
Blog
Algemeen
De 5 mooiste stranden zonder zand

De 5 mooiste stranden zonder zand

op 5 mei 2014
1 minuut leestijd
De 5 mooiste stranden zonder zand

Wie aan een strandvakantie denkt, ziet zichzelf waarschijnlijk al languit op een handdoek liggen, genietend van tropische temperaturen, met zand tussen de tenen. Er bestaan echter ook unieke stranden zonder zand.

Wie aan een strandvakantie denkt, ziet zichzelf waarschijnlijk al languit op een handdoek liggen, genietend van tropische temperaturen, met zand tussen de tenen. Er bestaan echter ook unieke stranden waar je na een bezoek achteraf niet op allerlei verkeerde plaatsen zand tegen zult komen. Check hier vijf mooie stranden zonder zand:

Shell Beach, Australië

Dit prachtige strand in West-Australië is geheel samengesteld uit schattige kleine schelpjes, waardoor het een lichte roze tint heeft. Het is een van de weinige plaatsen in de wereld waar zand volledig is omgeruild voor schelpen.

Sarakiniko, Milos, Griekenland

Griekenland staat bekend om zijn indrukwekkende stranden, maar het strand van Sarakiniko is ongebruikelijk. Het vulkanische witte gesteente ziet eruit als een maanlandschap. Getijdenpoeltjes en inhammen bieden er ideale plekken om te zwemmen en op de rotsen kun je heerlijk zonnebaden.

Glass Beach, Fort Bragg, Californië

Jarenlang werd dit strand als stortplaats gebruikt en werd hier afgedankt huishoudelijk afval over de klif gegooit. Toen hier na jaren een restauratie plaatsvond werden de grote objecten geruimd, en alles wat achterbleef was kleurrijk glas, dat door de zee werd glad gepolijst. Het strand is nu open voor publiek en toeristen nemen graag een stuk glas mee als souvenir, dus beetje bij beetje is Glass Beach aan het verdwijnen.

Durdle Door Beach, Dorset, Engeland

Durdle Door Beach is een kiezelstrand, wat betekent dat het bestaat uit kleine steentjes in plaats van zandkorrels. Echter, het meest schilderachtige deel van deze plek is de Durdle Door zelf: een enorme natuurlijke kalkstenen boog.

Stiniva Beach, Vis, Kroatië

Kroatië beschikt over een verbazingwekkende kustlijn met helder blauw water, maar de stranden in Vis zijn vaak voorzien van gladde stenen in plaats van zand. In het bijzonder Stiniva Beach, dat ligt in een inham en alleen per boot of stevige wandeling te bereiken is. Dit pittoreske strand ziet eruit als een decor uit een romantische film, dus zand zul je hier geen moment missen.

Meer blogs