Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste stranden in Griekenland

De mooiste stranden in Griekenland

op 1 februari 2015
1 minuut leestijd
De mooiste stranden in Griekenland

De Griekse steden kennen een lange geschiedenis van mythologie, maar daar buiten liggen eilanden met enkele van de mooiste stranden ter wereld. Van hagelwitte stranden tot diep blauwe wateren, hieronder hebben we de mooiste stranden in Griekenland voor je op een rij gezet.

Myrtos Beach, Cephalonia, Ionische Eilanden

Myrtos Beach is een ruim twee kilometer lang strand in halve maan vorm, gevuld met briljant ronde witte kiezels. Rijd langs de kustweg voor de mooiste uitzichten op Myrtos Beach.

Sarakiniko Beach in Milos

Sarakiniko Beach is het meest gefotografeerde landschap in de Egeïsche Zee. Door de eeuwen heen zijn de helder witte rotsen hier uitgehold en het oppervlakte dat lijkt op een maanlandschap biedt een schitterend contrast met het turquoise water.

Voutoumi Beach op Antipaxoi

Neem een zee-taxi vanaf de haven van Gaios in Paxos om 15 minuten later voet aan wal te zetten op Voutoumi Beach in Antipaxoi: een sereen, wit kiezelstrand met kristalhelder water. Het eiland is onbewoond en er zijn slechts een paar restaurants die verse vis serveren.

Navagio Beach, Zakynthos, Ionische Eilanden

Sinds 1983 wordt dit strand aan de kust van Zakynthos in de Ionische eilanden van Griekenland ook wel 'Shipwreck Beach' genoemd, vanwege het scheepswrak dat hier aan wal raakte. Navagio Beach is alleen per boot bereikbaar, maar het witte zand, de kalkstenen kliffen en het helder blauwe water is de boottocht zeker waard.

Red Beach in Santorini

Red Beach heeft zoals de naam al aangeeft helder rood zand en wordt omgeven door ijzer-rijke rode rotsen. In de omliggende wateren leeft een overvloed aan zeeleven en daarom wordt snorkelen hier sterk aanbevolen.

Bezocht jij al een van deze stranden en wat vind jij het mooiste strand in Griekenland?

Top reizen naar Griekenland

16-daagse rondreis Verrassend Griekenland

16-daagse rondreis Verrassend Griekenland

16 dagen
Groepsrondreis
Delphi, Meteora, Thessaloniki, Kavala, Philippi, Thermal Baths of Pozar

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Meer blogs over Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1