Home
Blog
Bestemmingen
De Meteora kloosters in Griekenland

De Meteora kloosters in Griekenland

op 5 juli 2014
1 minuut leestijd
De Meteora kloosters in Griekenland

In de Griekse regio Thessalië bevinden zich op hoge rotspilaren de Meteora kloosters. Deze plek is al meerdere malen het decors geweest voor films en series, en het is goed te begrijpen waarom: deze plek is echt magisch.

De kloosters van Meteora liggen op ongeveer vier uur rijden van Athene en zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ooit bevonden zich hier 24 kloosters, maar vandaag de dag zijn hier nog zes van overgebleven. De kloosters zijn gebouwd op iconische rotsformaties en staan op zo'n 400 meter hoogte, waardoor ze bijna in de lucht lijken te zweven.

Deze bezienswaardigheid is nog vrij onbekend bij toeristen, maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. Meteora komt namelijk voor in de serie Game of Thrones als 'The Eyrie' (Het Arendsnest), waardoor het wel eens zou kunnen veranderen in een bedevaartsbestemming voor fans van de serie. De kloosters kwamen trouwens eerder ook al voor de James Bond film 'For Your Eyes Only' uit 1981.

Waarom je hier naartoe zou moeten gaan? Voor het geweldige uitzicht, het landschap en de klim. Je kunt namelijk de nog functionerende kloosters boven op de rotsen bezoeken. Ook al ben je niet religieus, het zal een geweldige ervaring zijn. Iets voor op je bucketlist dus! Bekijk in de tussentijd hier foto's van Meteora:

Top reizen naar Griekenland

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Meer blogs over Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1