Home
Blog
Bestemmingen
3 onontdekte Griekse eilanden

3 onontdekte Griekse eilanden

op 13 april 2015
1 minuut leestijd
3 onontdekte Griekse eilanden

Griekse eilanden als Mykonos, Santorini of zelfs Patmos zijn inmiddels niet meer geheim voor toeristen, maar de minder bekende eilanden van Antiparos, Paros en Pano Koufinissi zijn nog onontdekt, met ongerepte stranden, rustieke taverna's en laag tempo van leven.

Paros

Paros ligt in de Egeïsche Zee Kykládes en is het tweede grootste eiland van de Cycladen. Je vindt er een aantal mooie dorpjes en stranden en verder is dit eiland heuvelachtig. De hoofdstad is Parikia, dat aan de westkust aan een grote baai ligt. Hier vind je een grote haven en het is de plek waar vele toeristen aankomen met de boot. Neem als uitvalsbais bijvoorbeeld Parikia of het pittoreske Naoussa dat in het noorden van het eiland ligt.

De mooiste stranden van het eiland liggen voornamelijk in het oosten, maar mooie stranden zijn er ook in het zuiden en het westen en zelfs in de baai van Naoussa in het noorden. Op het eiland bevinden zich ook een aantal leuke vissersdorpen zoals Piso Livadi, Aliki en Drios, met leuke taverna’s en cafés. Een van de mooiste dorpen van Paros is Lefkes, een typisch Cycladische dorp in het binnenland van het eiland.

Antiparos

Vijf minuten varen ten zuidwesten van Paros ligt het eiland Antiparos, dat wordt gescheiden door een smal kanaal. Omdat dit slechts zo'n 4 meter diep is, moeten de grote veerboten om Antiparos heen varen in plaats van tussen Paros en Antiparos door. Het eiland is 35 vierkante kilometer groot en omdat het langgerekt is heeft het eiland een 57 kilometer lange prachtige kuststrook.

Antiparos staat bekend om de goudgele zandstranden en het nog onbedorven natuurschoon. Rondom het eiland vind je ook tientalle kleine onbewoonde eilandjes en er is slechts één dorpje hier, Kastro of Antiparos genaamd. Stranden vind je hier alleen aan de oostkust, waarvan Psaraliki, Fanari, Agios Ioannis, Glifa en Agios Georgios de besten zijn. Andere plekken die de mooiste waard zijn op Antiparos zijn de grotten van Agios Ioannis.

Ben je op zoek naar pure rust, dan is Antiparos jouw eiland.

Pano Koufinissi

Pano Koufinissi, of ook wel Koefonisia, zijn twee kleine eilandjes welke behoren tot de eilandengroep de Cycladen, gelegen in de Egeïsche Zee ten zuidoosten van het eiland Naxos. Hier vind je die typische witte huisjes en de mensen zijn hier heel vriendelijk.

Enkele van de mooiste stranden zijn Italiana, Parianos en Charokopos. Men spreekt hier over de Kato (beneden Koefonisia) en Ano (boven Koefonisia). Koefonissia is een van 'de kleine Cycladen', waar ook Schinoussa, Irakleia, Donoussa en Amorgos toebehoren. Je kunt dit eiland het beste tijdens een dagtrip van een van de andere Cycladen eilanden aandoen, want met een oppervlakte van 3,8 vierkante kilometer en één enkel dorpje vind je hier niet veel accommodaties, als is er wel een kleine camping in Charokopos.

Top reizen naar Griekenland

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Meer blogs over Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1