Home
Blog
Bestemmingen
De Azoren: ongerept paradijs in de Atlantische Oceaan

De Azoren: ongerept paradijs in de Atlantische Oceaan

op 15 juni 2015
1 minuut leestijd
De Azoren: ongerept paradijs in de Atlantische Oceaan

Het enige wat beter is dan een ongerept paradijs is er een die niemand nog bezocht heeft. De Azoren eilandengroep is zo'n plek waar nog weinig toeristen naartoe gaan.

De Azoren liggen zo'n 1370 kilometer verwijderd van de kust van Portugal. Sommige mensen kunnen zeggen dat ze bekend zijn met deze eilandengroep, maar voor een groot deel zullen deze eilanden een van de best bewaarde geheimen midden in de Atlantische Oceaan zijn.

Stel je schitterende blauwe meren, stranden, groene weiden, vulkanische grotten, borrelende modder baden, uitgestrekte zonsopkomsten en watervallen die diep in ravijnen storten voor. Tel daarbij op dat de UNESCO in 2009 de Azoren tot biosfeerreservaat benoemd heeft voor hun bescherming van de natuur, en je hebt een waar hemel op aarde:

In de Azoren kun je dagen lang van eiland naar eiland hoppen. In totaal zijn er negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilandjes. Duiken, abseilen bij een waterval, vulkaan wandelingen of walvissen spotten zijn enkele van de activiteiten die je hier kunt doen. Andere opties zijn het bezoeken van vissersdorpjes, herenhuizen en 15e-eeuwse kerken.

Veel van de eilanden zijn vernoemd naar hun natuurlijke elementen, zoals Mountain Island (ook wel Pico genoemd), of Flower Island, dat ook wel Flores wordt genoemd.

Tussen het vasteland en de eilanden is er geen commerciële veerverbinding, maar er gaan dagelijks vluchten vanaf Lissabon en Porto en tussen de eilanden wordt bijna dagelijks gevlogen door de lokale luchtvaartmaatschappij SATA Air Açores.

Top reizen naar Portugal

Reisorganisaties met reizen naar Portugal

Meer blogs over Portugal

Beoordelingen van Portugal

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
7.8
Stranden
7.4
Steden
8
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8