Home
Blog
Bestemmingen
Kiribati, 's werelds minst bezochte land

Kiribati, 's werelds minst bezochte land

op 20 december 2014
1 minuut leestijd
Kiribati, 's werelds minst bezochte land

Bij het zien van de foto's is het moeilijk te geloven dat Kiribati 's werelds minst bezochte land is. Toch bezochten vorig jaar slechts 6.000 mensen dit land.

Kiribati staat bovenaan op de lijst van 's werelds minst bezochte landen die door de World Tourism Organization werd opgemaakt. Het land bestaat uit 33 eilanden die ver van de bewoonde wereld liggen in de Stille Oceaan. De stranden zijn er zo uitgestrekt, het water zo helder en de vegetatie zo tropisch, dat dit een waar paradijs is en een zwaar ondergewaardeerde bestemming is.

Ondanks dat er weinig mensen naar Kiribati gaan, beschikt deze kleine natie toch over een aantal leuke, tropische lodges en is het ook perfecte plek om te gaan duiken, surfen, zwemmen of vissen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten de Japanse en Amerikaanse troepen hier bij de hoofdeilanden van Kiribati, en hiervan zijn nog steeds betonnen bunkers te zien. Ook liggen er nog scheepswrakken in de oevers van Kiribati, die je kunt zien liggen tijdens eb.

Deze plek is dus zeker fascinerend, maar waarom gaan er dan zo weinig mensen naartoe? Dat komt door de ontoegankelijkheid - de vluchten zijn schaars, hoewel Fiji Airways een wekelijkse dienst heeft die Kiribati verbindt met Nadi, Fiji, Honolulu en Hawaï. Je kunt er dus wel komen, maar wacht daar zeker niet te lang mee, want Kiribati dreigt door de klimaatverandering helemaal te verdwijnen. De natie kocht daarom onlangs 6.000 hectare grond van Fiji, vermoedelijk om inwoners van het land te kunnen verplaatsen als eilanden onder water komen te liggen.

Meer blogs