Home
Blog
Bestemmingen
Koh Surin, duikparadijs in Thailand

Koh Surin, duikparadijs in Thailand

op 14 april 2015
1 minuut leestijd
Koh Surin, duikparadijs in Thailand

Het Koh Surin National Marine Park wordt beschouwd als een van de beste locaties om te duiken in Thailand. De twee belangrijkste eilanden zijn Koh Surin Nua (Noord Surin) en Koh Surin Tai (Zuid Surin) en vormen het grootst deel van de landmassa.

Koh Surin National Marine Park bestaat in totaal uit vijf eilanden, die net ten zuiden van de grens met Myanmar liggen, op zo'n 53 kilometer van het vaste land. De twee belangrijkste eilanden Koh Surin Tai en Koh Surin Nua worden gescheiden door een smalle zeestraat, waar je bij eb doorheen kunt lopen. Beide eilanden zijn heuvelachtig en hebben weinig inwoners; slechts een kleine gemeenschap van Chao Le vissers wonen op Koh Surin Tai.

De gehele Surin archipel beslaat een gebied van meer dan 320 vierkant kilometer. Andere pittoreske eilanden hier zijn Koh Tachai en Koh Bon en ook de Richelieu Rock ligt binnen de grenzen van de Surin National Park. Deze 3 plekken behoren tot de meest spectaculaire spots om te duiken in Thailand, waar regelmatig manta's en walvishaaien worden waargenomen. Ook de koraalriffen zijn naar verluidt de meest uiteenlopende in Thailand. Echter, heeft overbevissing er volgens sommmigen voor gezorgd dat het duiken rond de Similan Islands nu beter is dan hier.

In 1991 heeft de regering uit bezorgdheid Mae Yai Bay gesloten voor toerisme, zodat het koraal de gelegenheid kreeg om te herstellen en in 2008 bleef de baai gesloten, met uitzondering van een kleine duikspot tot 20 meter aan het zuidelijke puntje. Het koraal heeft zich grotendeels hersteld, maar de Thai blijven voorzichtig met Surin's fragiele eco-systeem.

Wil je Koh Surin bezoeken, dan kun je het beste naar Phuket vliegen, en vanaf daar omhoog naar Khuraburi reizen. Vanaf Khuraburi worden er verschillende excursies naar Koh Surin georganiseerd.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8