Home
Blog
Algemeen
De 5 beste Mexicaanse eilanden

De 5 beste Mexicaanse eilanden

op 9 maart 2015
1 minuut leestijd
De 5 beste Mexicaanse eilanden

Naast een enorm lange kustlijn aan de Grote Oceaan aan de ene kant en de Golf van Mexico en Caribische Zee aan de andere kant, behoren er ook vele eilanden tot Mexico. Wat de beste eilanden zijn lees je hier!

Isla Mujeres

Dit eiland ligt op een korte boottocht van de party stranden van Cancun, in de Caribische Zee. Hoogtepunten zijn de verse vissen, de relaxte barretjes op het strand, Garrafon Natural Reef Park en het heerlijke Caribische zonnetje. Je kunt ook een dagtrip maken naar Isla Mujeres, maar een verblijf in een van de relaxte beach resorts is zeker aan te raden.

Isla Holbox

Houd je van hagelwit zand en water in allerlei kleuren blauw, dan is Isla Holbox jouw eiland. Wurm jezelf hier in een hangmat en ga ultiem relaxen. Veel meer dan dat is er op dit kleine eiland ook niet te doen. Het is grotendeels autovrij en een stuk minder toeristisch dan Isla Mujeres.

Isla Contoy

Isla Contoy is zo mogelijk nog rustiger dan Isla Holbox, en slechts een paar vierkante kilometer groot. Het is zelfs uitgeroepen tot nationaal park en zo klein, dat het een maximale capaciteit heeft - slechts 200 toeristen zijn per dag toegestaan op dit eiland. Je kunt Isla Contoy bezoeken als dagtrip vanuit Cancun of Isla Mujeres, en op de weg er naar toe kun je gaan snorkelen in het Ixlache Reef.

Islas Marietas

Stel, je bent op vakantie in Puerto Vallarta en wilt eens wat anders dan zitten op het strand, flaneren op de Malecón, of Taco's eten. Maak dan een korte boottocht naar Islas Marietas, een groep van kleine, onbewoonde eilandjes, waar het wemelt van onderwater leven. Zet een snorkel op en duik gelijk het water in om zeeschildpadden, manta roggen, wilde dolfijnen of bultrugwalvissen te spotten! En wanneer het tij juist is, kun je hier gaan zwemmen bij een verborgen strand in een uitgeholde grot.

Isla Todos Santos

Heb je zin om de surfer in je los te laten? Ga dan naar Isla Todos Santos, een paar eilanden voor de kust van Baja en een van de grootste surfspots in de wereld! Verder kun je hier ook zeeleeuwen, zeehonden, pelikanen en aalscholvers spotten, evenals duiken naar onderwater tuinen en grotten.

Top reizen naar Mexico

11-daagse rondreis Hoogtepunten van Mexico

11-daagse rondreis Hoogtepunten van Mexico

11 dagen
Groepsrondreis
Mexico City, Monte Alban, San Cristobal de las Casas, Agua Azul, Misol-Ha

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Meer blogs over Mexico

Beoordelingen van Mexico

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.7
Steden
7.6
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.5