Home
Blog
Algemeen
De vijf beste plekken voor een surfvakantie

De vijf beste plekken voor een surfvakantie

op 6 september 2017
2 minuten leestijd
De vijf beste plekken voor een surfvakantie

Met een surfplank de ultieme golf berijden kan op veel plekken in de wereld. Dit zijn onze vijf favorieten.

Geheel in het moment leven, één zijn met de zee, peddelen door het water, wachten op die perfecte golf, op het juiste ogenblik op de plank springen en je vervolgens volledig gefocust laten meevoeren door de sterke stroming is voor velen de definitie van ‘optimaal vakantiegenot’. Op de volgende vijf plaatsen gaat ook jouw surfershart sneller kloppen.

1. Costa Rica

costa rica surf
costa rica surf

Costa Rica’s lijfspreuk ‘Pura Vida' (puur leven) sluit naadloos aan op de hippe chille surfcultuur die er heerst. Een stevige onderstroom en perfecte tubegolven maken Playa Hermosa tot de populairste surfspot van het land. Surfdudes en surfbabes vinden eveneens makkelijk hun weg naar de nabijgelegen stranden van Santa Teresa en Manzanillo. Noordwaarts, eveneens aan de Pacifische kant van Costa Rica, is ook Tamarindo een topplek. Helemaal zuidwaarts is Rancho Burica een aanrader. Trotseer je liever turquoise wateren? Dan is Puerto Viejo aan de Caribische kust jouw surfwalhalla.

2. Australië

australia
australia

Met een (sub)tropisch klimaat, uitgestrekte stranden en ontelbaar veel populaire locaties aan zowel de Indische, Pacifische als de Arctische Oceaan is Australië een waar paradijs voor surfers. Zo worden aan de alom bekende ‘Gold Coast’ op ‘Snapper Rock’ geregeld gerenommeerde, internationale surfevenementen georganiseerd en staan Byron Bay’s Tallow Beach, Watego’s, Main Beach en Belongil bekend om de relaxte golfbreaks. Strickland Bay, Salmon Bay en Stark Bay nabij Perth hebben ook een prominente plaats op de voorkeurslijst. Shipstern Bluff in Tasmanië daarentegen is één van de beruchtste surfspots ‘Down Under' en enkel geschikt voor professionals.

3. Indonesië

indonesia surfing
indonesia surfing

Als zowel beginnende als gevorderde surfer ben je volledig in je element in het veelzijdige Indonesië. Wuivende palmbomen sieren de exotische en ontelbare surfspots. Op Bali oefen je je pop-up in het toeristische Kuta of het nabijgelegen, en rustigere, strand van Padang Padang. Ook de Gili Eilanden lenen zich voor een surfavontuur. Met name op Gili Trawangan laten golven je tientallen meters op het surfboard staan. Op het nog minder ontdekte Sumbawa is Lakey Peak, waar het ruime sop zowel naar links als rechts breekt, the place to be.

4. Marokko

morocco surfing
morocco surfing

Gaaf surfen op de Atlantische Oceaan kan in Marokko. Taghazout is dé surfbestemming waar je met name tijdens de Europese herfst en winter gebakken zit. Anchor Point is met zijn rechtse pointbreak enorm geliefd. Met ook de breaks ‘Killer Point’, ‘La Source’, ‘Mysteries’, ‘Hash Point’, ‘Panorama’s’, ‘Devil’s Rock’ en ‘Banana Beach’ in de nabije omgeving is er voor ieder niveau wat wils.

5. Hawaii

hawaii surfing
hawaii surfing

De geoefende surf-fanaat voelt zich op zijn best op het zonovergoten Hawaï. Surfen is hier, net als je tanden poetsen, een vast onderdeel van het alledaagse leven. De laidback eilandbewoners zijn vergroeid met de plank en staan bekend om hun ontspannen leefstijl. Op Oahu, Maui, Kauai en Big Island vind je de mooiste surfplekken. Voor de beste golven ga je in de wintertijd naar het noorden van de eilanden en in de zomer naar het zuiden. Surfing USA to the max!

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8