Everglades National Park

Everglades National Park

De grootste subtropische wildernis van de VS

Een bezoek aan de Everglades is het hoogtepunt van je reis door Florida. In dit spectaculaire moerasgebied sta je oog in oog met wilde dieren en ze bestuderen in hun natuurlijke omgeving. Of je nou gaat wandelen, fietsen of kanoën, onderweg zul je een heleboel wildlife te zien krijgen.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Everglades National Park

De Everglades is een uitgestrekt natuurgebied in het noordwesten van Florida. Dit subtropische moerasland staat bekend om haar complexe ecosysteem, en de eindeloze mangroves en moerassen. Ongeveer een vijfde deel van de Everglades is uitgeroepen tot National Park, en is het leefgebied van diverse bedreigde dieren, zoals de Amerikaanse krokodil en de Floridapanter. Om die te kunnen spotten moet je heel veel geluk hebben, maar alligators, dolfijnen en tropische vogels ga je hier ongetwijfeld tegenkomen.

Anhinga Trail

Je kan onvergetelijke wandelingen maken in het Everglades National Park, maar verreweg de meest populaire route is de Anhinga Trail. Deze eenvoudige wandeltocht duurt ongeveer een uur en gaat grotendeels over houten wandelpaden. Hier maak je kennis met de bewoners van de Everglades, want onderweg ga je gegarandeerd een hoop wilde dieren zien. Zeker in het droge seizoen stikt het hier van de alligators, watervogels (waaronder de Anhinga) en schildpadden. Neem een camera en verrekijker mee om geen beweging te missen.
Helemaal cool is het om dit pad in het donker te volgen: onder begeleiding van een ranger kun je na zonsondergang met een zaklamp op pad om alligators te spotten.

Anhinga Trail, Everglades
Anhinga Trail, Everglades

Alligator, Everglades
Alligator, Everglades

Shark Valley, Everglades
Shark Valley, Everglades

Shark Valley

Als je niet heel tijd hebt dan kun je het best een bezoek brengen aan Shark Valley. Hier kun je namelijk perfect kennismaken met de Everglades, en kom je bovendien alles te weten over de natuur. Er loopt een pad van 24 kilometer, dwars door het moeras. Je kunt deze route afleggen met een toeristentrammetje, waarbij rangers je in twee uur tijd alles vertellen over het gebied en haar bewoners, maar leuker is het om zelf een fiets te huren. Voor een paar dollar per uur kun je op eigen tempo door het bijzondere landschap fietsen, maar kijk onderweg wel uit voor overstekende alligators.

Pa-Hay-Okee Outlook

De Pa-Hay-Okee wandeling is een korte tocht die over een breed, houten pad loopt, en daarom erg geschikt voor reizigers met kinderen. Aan het eind van het pad ligt een observatieplatform vanwaar je een weids uitzicht over het drassige graslandschap hebt. Het is een goede plek om de vele vogels te bestuderen en je hebt ook hier een grote kans om alligators te spotten. Plan je wandeling aan het eind van de middag, want tijdens zonsondergang is dit plekje het mooist.

Vogel in het Everglades National Park
Vogel in het Everglades National Park

Airboat in het Everglades N.P.
Airboat in het Everglades N.P.

Hell’s Bay, Everglades
Hell’s Bay, Everglades

Hell’s Bay

Eén van de beste manieren om de Everglades en haar bewoners te leren kennen is vanaf het water. Veel toeristen kiezen voor een tocht met een zogenoemde ‘airboat’, maar vanwege het lawaai en de uitlaatgassen kan deze boot het complexe ecosysteem in de war brengen. Een milieuvriendelijke én veel leukere manier van vervoer is de kano. De Hell’s Bay Canoe Trail is een fikse kanotocht van 18 kilometer over het ondiepe water, loopt door een doolhof van mangroves en dichte waterplanten, en komt uit op een ondiep meer vol kleine eilandjes. Maak het avontuur compleet door ’s nachts langs de route te blijven slapen. Langs het water zijn een paar houten platformen te vinden waar je je tentje kan opzetten.

10.000 Islands

10.000 is misschien een beetje overdreven, maar het is een feit dat het gebied van ’10.000 Islands’  bestaat uit talloze kleine eilandjes en mangrovebossen. Je vindt de 10.000 Islands in het noordwesten van het park, het zoutwater gebied van de Everglades. Je ontdekt dit gebied via de Wilderness Waterway, een lange kanoroute die dwars door het gebied komt. Hij loopt van Everglades City naar Flamingo en is bijna 100 mijl lang, maar je kan gelukkig ook kortere routes nemen. En hou je ogen open, want onderweg heb je grote kans om lamantijnen, zeearenden en dolfijnen te zien. 

Dolfijn in de Everglades
Dolfijn in de Everglades

Zonsondergang in de Everglades
Zonsondergang in de Everglades

Big Cyprus Gallery

De Big Cyprus Gallery is een klein museum dat de foto’s van Clyde Butcher tentoonstelt. De collectie bestaat uit enorme zwart-wit foto’s van de Everglades, en brengt het moeras op een onverwacht mooie manier in beeld. Wil je dat met eigen ogen bekijken? De galerie organiseert moeras-wandelingen, waarbij je onder begeleiding van een gids door het gebied trekt. Ruim twee uur struin je door het halfhoge water, op zoek naar bijzondere planten en voetsporen van wilde dieren. Een geweldige manier om dit gebied vanuit een nieuw perspectief te zien.

Reizen naar de Everglades — Hoe kom je er?

Het Everglades National Park ligt in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida, ten zuidwesten van de stad Miami. Het dichtstbijzijnde vliegveld is het Miami International Airport, en vanaf daar rijd je met je huurauto in een uur naar het park. Je kunt via drie ingangen in het zuidoosten, noorden en noordwesten het park betreden.

Eenmaal in het park kun je al wandelend, fietsen of varend de omgeving verkennen.

Beste reistijd Everglades

De beste reistijd voor het Everglades National Park is tijdens het droge seizoen van eind november tot mei. Dit is tijdens de wintermaanden, maar het is er dan nog steeds aangenaam warm. Het grote voordeel is, naast dat het er ook gewoon zonnig is dan, dat het een beetje waait. Hierdoor zijn er veel minder muggen. Door de lage waterstand heb je bovendien veel meer kans om vogels en andere grotere dieren te spotten. Vanzelfsprekens is het wel hoogseizoen in de Everglades tijdens deze periode, dus hou daar wel rekening mee.

Populaire reizen naar Everglades National Park

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Everglades National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,4

Geweldig land

Nederland
Camperreis
07-09-2022

Wij maakten een camperrondreis door Amerika van 5 weken. Onvergetelijk! Wat een fantastische landschappen en we hebben zo veel leuke mensen ontmoet. Las Vegas leuk om eens meegemaakt te hebben, maar de natuurgebieden hebben ons het meeste kunnen bekoren. Fantastische reis gehad en een ervaring om nooit te vergeten!

Mary en Ed
Gereisd met partner
8,7

Adembenemende rondreis door West-Amerika!

Amerika
12-02-2017

Wow wat een reis! Wij hebben 3,5 week echt onze ogen uitgekeken tijdens die rondreis per camper!
De helicoptervlucht boven de Grand canyon was super indrukwekkend, ook al die mooie natuurparken als Bryce, Sedona en Sequioa waren ontzettend gaaf. De zon die rond het middaguur in de antilope canyon naar binnen komt vallen was een adembenemend gezicht. Verder de steden San Francisco is een wereldstad waar alles kan en ontzettend mooi is!
Los Angeles is ook heel erg de moeite waard met de mooie stranden en de fantastische omgeving.

Karin van Hameren
Gereisd met partner in June 2016
7,8

Ruwe,mooie natuur , vooral de canyons en de woestijn. Daarnaast de luxe van Las Vegas en Hollywood en niet te vergeten San Francisco, San Diego en Los Angeles

Amerika
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Rondreis per bus met toch veel vrije tijd om de dag zelf in te vullen.
Veel gewandeld in de canyons en de grote steden bezocht waar op elke straathoek wel iets te beleven valt.
Ook Las Vegas was de moeite waard. Echt een aanrader ( ik had dit niet zo verwacht).
Kortom, het was echt de moeite waard.

Angèle Cleeren
Gereisd met partner in May 2021
8,7

Schitterende rondreis door zuid-west amerika

Amerika
Fly-drive met TUI
11-02-2017

Zuid-West amerika is de perfecte combinatie tussen natuur en steden. Extreem mooie national parken en geweldige steden zoals LA ( vooral de kust) en San Francisco. Aanraders zijn de panorama trail in Yosemite, Angels Landig in Zion, Queens garden in Bryce en Rim to Rim (Bright angel - South Kaibab) bij de Grand Canyon

Niels
Gereisd met partner in September 2015
9,6

Washington - New York

Amerika
Individuele rondreis met TUI
07-02-2017

Prachtige eerste kennismaking met Amerika. Twee totaal verschillende maar minstens even boeiende steden bezocht. Allebei bruisende steden waar op elk plein of elke straathoek wel iets te beleven valt en dat naast het rijke aanbod aan monumentale bezienswaardigheden. Door deze reis heb ik zin gekregen om meer steden / landen te gaan ontdekken. Voor ons geen all-in zwembadvakanties meer, deze steden hebben mij overweldigd!

Everaert
Gereisd met gezin in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika